La Dama de Corinto

El dimarts 29 a les 17:30 H en l'Escola Llotja de Sant Andreu es projectarà  La Dama de Corinto, pel·lícula que forma part de la instal·lació  audiovisual que José Luis Guerin ha realitzat al 2010 pel museu Esteban Vicente de Segovia.

La Dama de Corinto  és una instal·lació audiovisual que gira al voltant de la relació entre el cinema i la pintura, posant en paral·lel l'origen d'ambdues disciplines. Guerin reflexiona sobre els nexes entre cinema i pintura.
La trajectòria de Guerin està marcada per la seva voluntat de fugir de les convencions i per una combinació de control i atzar. Destaca per la llibertat creativa i la minuciositat rodada al llarg del temps.


El seu primer llargmetratge, és Los motivos de Berta (1984). després va viatjar a  Irlanda on John Ford va rodar The quiet man (1952) per marcar noves pautes en el documental de creació amb Innisfree (1990), un exercici de nostàlgia cinèfila - Seguiria després la hipnòtica Tren de sombras (1996) , un assaig narratiu sobre els mecanismes de representació del cinema i En construcción (2001) on capta la transformació del Raval barceloní. Aquest va obtenir el Goya al millor documental i els Premis Especial del Jurat i Fipresci al Festival de Sant Sebastià.

Amb En la Ciudad de Sylvia (2007) - una fascinant exploració de les ciutats i els records que desperten. Guest (2010), una curiosa galeria de personatges i una selecció de paisatges dels llocs  que visita convidat per diferents festivals  -des Macau a Bogotà- amb motiu de la presentació de la seva obra. Els seus treballs més recents són el migmetratge Recuerdos de una mañana (2011) i Cartes fílmiques: correspondència rodada conjuntament amb un altre director representatiu del documental de creació, Jonas Mekas   que s’ha pogut veure al CCCB aquest hivern