HOMO NAUTES - EDUARD PLANAS -

Image

HOMO NAUTES
EDUARD PLANAS

15.07 - 31.08.2014
ESPAI BALCÓ

Aquest projecte, bastit a partir de peces tridimensionals, es planteja com una aproximació a l’activitat ludicoconstructiva —que no productivofuncional—, característica dels homínids. La selecció dels materials i la seva conjunció evidencien una capacitat poètica universal que es fa explícita en la concreció objectual de cadascuna de les peces i alhora posa en joc el nostre potencial per sortir del temps ordinari i retrobar-nos en un estat de trànsit entre les limitacions de la física coneguda i d’altres projeccions.
El procés creatiu es desenvolupa a partir de l’ensamblatge i la soldadura de fragments descontextualitzats, de diversa significació, els quals, en integrar-se en un conjunt de noves relacions, conformen una cosmogonia de personatges —presents o absents—, que habiten un entorn poètic.
En aquest sentit, el projecte fa possible la interacció amb alguna de les peces i les posa en relació fins a conformar un ambient que convida el visitant no solament a incorporar-s’hi com a espectador, sinó també a identificar-s’hi com a protagonista.

Eduard Planas (Barcelona, 1960) és Doctor en Història de l’art. Ha centrat els seus estudis i investigacions en l’àmbit de la poesia, l’escultura i diversos llenguatges de l’art contemporani.

Dedica aquesta exposició a na Gala i en Pol.
Activitat relacionada amb l'exposició
Homo Nautes d'Eduard Planas - Espai Balcó - 15.07.2014 / 19h

Organitza: Arts Santa Mònica-Departament de Cultura
Col·labora: The BDG
Imatge: Eva Ferrera
Vídeo: De Tapas Productions
Àudio: De Tapas Productions
Col·laboració tècnica: Iñaki Bahamonde, HIERROK.