Esmalts al foc sobre metalls. Descoberta.

  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image

Professor/a: Núria López-Ribalta   (esmalt@gmail.com)


Important: abans de formalitzar el pagament, l'alumne haurà de contactar via email amb el professor del monogràfic per entrevista prèvia d'admissió.

L'esmalt al foc sobre metalls és un procediment pictòric d'aplicació de vidre en pols sobre metalls adients i que en ésser sotmès a alta temperatura en forns, s'adhereix perfectament a les superfícies de base amb uns colors vius i perennes.
Com a tècnica d'acolorir metalls doncs, es pot aplicar a la joieria i també a les grans superfícies per crear objectes i o grans murals.
Les tècniques d'aplicació són diverses i els resultats vistosos fruit d'un procediment apassionant i sempre sorpresiu, alhora que addictiu.
En aquest curs es pretén per una banda introduir a aquest art i ofici a tots aquells que hi estiguin interessats, dins el món de la joieria, l'objecte o l'art. Per altra banda, donar eines als professionals dissenyadors o artistes que vulguin descobrir les possibilitats d'aquest procediment.

Destinataris:  Quasevol persona que vulgui iniciar-se en tècniques d'esmaltat.

En cas de tenir coneixements cal parlar prèviament amb la professora per veure si es pot adaptar un programa de més nivell, segons el grup que es conformi.

Durada: SEMESTRALS. SEGON SEMESTRE DEL 05/03/2018 AL 28/05/2018

Total hores: 90h

Hores setmanals: 9

Horari:

Dilluns de 16:30h a 21h

Dimarts de 16:30h a 21h


Màxim nº d’alumnes: 10

Mínim nº d’alumnes: 2

Seu:  Sant Andreu

Aula prevista:  II-6

Procés per a la matricula on-line (PDF)

Matrícula "online"  (Fora de plaç.)

(El material i utillatge general d'esmaltar es troba al taller. L'alumne cal que aporti el metall de base, generalment coure i si ho desitja plata. A mes de l'utillatge personal que s'indicarà.)


Les classes s’imparteixen en català, però alternativament es pot emprar francès, anglès, italià o castellà.

Núria López-Ribalta, especialista d’aquesta tècnica, reconeguda internacionalment. És Dra en Belles Arts, Llicenciada en Història de l’art i Graduada en Esmalts al foc sobre metalls a Llotja.
Professora de l’especialitat  des de 1978 en aquest Centre. Te taller propi i es co-autora de publicacions especialitzades i del manual tècnic de la col·leció “Artes I Oficiós” de Parramon Edicions.
Imparteix cursos i conferencies a l’estranger i realitza i organitza exposicions nacionals i internacionals, havent rebut diversos guardons.