AGENDA CULTURAL

Exposició del Cicle de Còmic

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Còmic, participa en una exposició organitzada pel sindicat: Comissions Obreres,  en la que participa també l'Escola Pau Gargallo.

El títol de l'exposició és: “Passeu, mireu i gaudiu”. Es tracta d'un  recull de treballs realitzats per alumnat de l'Escola Llotja i l'Escola Pau Gargallo.

Els treballs presentats han estat un encàrrec  amb el que l'alumnat ha assolit les seves practiques d’ empresa. Aquests treballs s'han publicat a la revista CCoomics, la qual recull el treball en historieta gràfica d'aquests alumnes.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el dia 30 de maig a les 17’30 hores, a l'Espai l’Assemblea CCOO de Catalunya , via Laitena,16. Soterrani.

+info...


Exposició del Cicle d'Esmalts al Centre Cultural la Bòbila.

La cita anyal del departament d’esmalt artístic de la Llotja al Centre Cultural la Bòbila és ja una tradició i reflecteix  sempre el moment i el tarannà del curs acadèmic, les seves circumstàncies les persones que el componen i la situació dels arts i oficis.
En el curs anterior ja vam comentar que l’oferta educativa de Llotja anava evolucionant vers una singularitat i que al igual que la les universitats s’anava inclinant vers la interdisciplinarietat i l’oferta de dobles titulacions.

En aquest curs 2016-2017 s’ha iniciat el que anomenem “pack” entre dos Cicles de Grau Superior. Concretament entre Joieria i Esmalts. Els alumnes que el cursen passen per un primer curs amb matèries comunes, incidint més en una o altra especialitat, segons l’escollida i en el segon curs s’especialitzen en ella. Després d’un “Projecte Final” obtenen la titulació en una de les dues especialitats i si ho desitgen en un tercer any d’especialització obtenen la titulació en l’altra especialitats del pack. És previst també que es puguin cursar els 3 anys i  realitzar un sol Projecte Final conjunt per tal d’obtenir ambdues graduacions. Els resultats que veieu en aquesta ocasió son doncs un primer exemple de com aquestes dues disciplines que van néixer complementant-se segles enrere poden continuar plegades amb resultats contemporanis i un bon futur per davant, ja que es constata un renovat interès del món de la joieria i rellotgeria per l’esmaltat.
Moltes de les peces presentades s’ha treballat incorporant la col•laboració d’altres disciplines de la Llotja com la forja o emprant possibilitats de les noves tecnologies com l’ús del tall en làser o materials poc habituals com el níquel, aportant frescor, joventut i actualitat.

Núria López-Ribalta
Directora delegada de l’ESDA Llotja, seu Sant Andreu/Sagrera.
Data inici: 30/05/2017
Data fi: 23/06/2017

+info...


Exposició d'alumnat d'escultura al Centre Cívic de Sant Andreu

Aquesta exposició presenta l'obra conjunta de dos alumnes del Cicle de Grau Superior: Tècniques Escultòriques. Es tracta de d'Isabel Mur, pintora i economista i David Barrera, arquitecte.

La peça conjunta que presenten s'anomena: LLEUGERESA DE LES ESTRUCTURES. A partir del sistema de cobriment de la volta del mig. Es tracta d'un arc que dibuixa una mitja circumferència amb un únic centre.

El material utilitzat és canya de riu i cada element es recolza en un altre donant l'idea d'estructura infinita.

Activitat coordinada per la professora Roser Vallès

Del 26 de maig al 27 de juny, al Centre Cívic de Sant Andreu.
Inauguració: divendres 26 de maig a les 19 hores.

Centre Cívic de Sant Andreu
Adreça: Carrer Gran de Sant Andreu, 111
Horaris:de 10 a 13 i de 16 a 21

+info...


Exposició de frases fetes il·lustrades

A L’Espai Zero de la Seu de Sant Andreu de Llotja s’exposen les il·lustracions creades per alumnat de Llotja per al Concurs: “Si l’encertes, l’endevines”, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, Delegació de Sant Andreu.

El lliurament dels premis del concurs es realitzarà el 25 de maig a les 1830 a l’Espai Zero de Llotja.

+info...
 


Taller d'Impressió 3D a Llotja

El taller 'Impressió 3D per a Escoles d'Art i Disseny ' es realitzarà el proper dimecres 24 de maig de 15:30 a 18:30 a l'Escola Llotja de Sant Andreu. A la Sala Petita.

Té com a objectiu mostrar les possibilitats de la tecnologia d'impressió 3D i les seves possibles aplicacions en el camp de l'art i el disseny. Va dirigit al professorat de l'Escola Llotja preferentment (15 places) tot i que podran estar presents més assistents per a presenciar el taller.

El taller el realitzarà el professor de Mecanització i Impressió 3D Rossend Ferri Marzo. Contarà de les següents parts:

1. Què és la impressió 3D?

2. Repositoris de models en 3D ( on trobar els projectes gratuïts ).

3. Escaneig. Aplicacions i tipus d’escàners.Fotometria

4. Material utilitzats en l’impressió 3D aplicats a l’art, ceràmica i joieria.

5. Pràctica d’impressió 3D ( amb dues màquines)

S'ha de fer la inscripció clicant en aquest formulari
http://bit.ly/3DllotjaSandreu

+info...


Tàpiex, un remei contra l’apatia i l’avorriment

Fundació Antoni Tàpies.
Del 24 al 28 de maig

Com explicaries el món de Tàpies a persones majors de 65 anys?
Aquest ha estat el repte formulat als estudiants de tercer curs de l'ESDAP Barcelona Llotja per ser desenvolupat en grups interdisciplinaris (gràfic, interiors, moda i producte).

A l'exposició es mostra el resultat de les 10 experiències realitzades a la Fundació Antoni Tàpies a principis de maig. Més de seixanta persones grans van gaudir d'aquestes activitats apropant-se, d’una manera amena i distesa, a l’obra i la vida d'aquest gran artista.

Assignatura: Projectes Interdisciplinaris de les especialitats de disseny gràfic, interiors, moda i producte.
Professors responsables: Gràfic: Judith Gabriel i Andrés Salguero. Moda: Natàlia Martínez i Montse Serra. Interiors: Francesc Aguilar i Xavier Peiró. Producte: Noemí Clavería i Rafel Oliva.

+info...


"LES POMERES"

Enguany l’Àrea de Teixits Artístics de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja amb els seus Cicles Superiors d’Estampacions i Tintatges i Puntes Artístiques han participat a la 62ª edició de Girona Temps de Flors 2017, que es va inaugurar el passat dissabte 13 de maig.

El projecte s’anomena LES POMERES, i es va instal·lar darrere l’absis del Monestir de Sant Pere Galligants, amb el nº 98 del recorregut oficial.

És un treball en equip coordinat per Teixits Artístics de l’ Escola ESDA Llotja, junt amb la Associació de Puntaires de les Comarques de Girona.

Han participat també les següents associacions:
Puntaires del TEC, Catalunya Nord / Escola Tramuntana, Figueres / Associació de Puntaires de Llançà / Associació de Puntaires de la Bisbal d’Empordà / Dones del Castell de Bellcaire d’Empordà / Associació de Puntaires de la Garriga / Puntaires del Maresme / Puntaires de Llagostera

Han participat els alumnes de 1r i 2n dels dos Cicles Superiors i els alumnes Erasmus.

+info...


Murals de l'alumnat de pintura a la Nau Bostik

L'alumnat del Cicle d'Arts Aplicades al Mur, treballa aquests dies en diferents murals a la Nau Bostik, al barri de la Sagrera.

Es tracta de 7 propostes creatives personals que els alumnes Martí Atance, Judit Chulià, Laia García, Ana Pulido, Nebil Riadh, Gema Salas i Jan Vallverdú han presentat com a treball final del Taller de Pintura Mural i que, en una col·laboració de Llotja, poden dur a les parets de la Nau Bostik

https://www.facebook.com/labostik/?fref=ts

https://www.journeyofanartstigator.com/blog/

Van començar ahir 22 de maig i terminaran abans del 31 d'aquest mes.

+info...


Alumnat d'escultura participa a: "Temps de flors"

Les alumnes de l'especialitat d'esculturaGiulia Manincor, Alicia Leiro  i Ana Rodriguez, participen amb diferents instal·lacions al Festival: “Temps de flors”, que s’inaugurarà el 13 de maig a la ciutat de Girona. Les seves obres es podran veure del 13 al 21 de maig.

Aquesta activitat ha estat coordinada per la professora Roser Vallès.

Per a més informació visiteu la web del Festival:

http://www.gironatempsdeflors.net/cat/inici.php

+info...


Alumnat d’Il·lustració torna a col·laborar amb el El Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Andreu

Tal com va fer l’any passat, un altre cop s’ha encarregat a l’alumnat del Cicle d’Il·lustració de la Seu de Sant Andreu de l’Escola Llotja, que realitzi les il·lustracions dels cartells representatius de diferents frases fetes, per al concurs: “Si l’encertes, l’endevines”, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Andreu (CNL)

Aquesta és segona edició d’aquest concurs que consisteix a buscar les frases fetes que hi ha amagades a les il·lustracions dels aparadors de les botigues de Sant Andreu.

Per participar només cal obtenir una butlleta que es pot aconseguir a la delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona, al Centre Cívic de Sant Andreu, a l’Eix Comercial o directament als comerços participants.

El termini de participació és fins al diumenge 21 de maig i el lliurament de premis tindrà lloc el dia 25 del mateix mes a les 18.30 h a la Seu de Sant Andreu de Escola Superior de Disseny i Art : Llotja.

+info...


Llotja premiada a: Talent creatiu i empresa

Dins del programa: Talent creatiu i empresa,  organitzat pel Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, Llotja a obtingut tres Primers Premis i dos projectes han estat finalistes.

Mitjançant aquest programa, el Departament d'Ensenyament busca posar en contacte a les empreses amb l'alumnat de les Escoles d'Art i Disseny de tota Catalunya.

Els premis van ser lliurats el dia 10 de maig, dins del marc de la Jornada de presentació dels projectes finalistes del programa Talent creatiu i empresa .

Aquest acte es va realitzar al  Conservatori municipal de Música de Barcelona i van assistir autoritats com: el Sr. Melcior Arcarons. Director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim especial,  la Sra. Olga Adroher Cap de Servei d’Ordenació dels     Ensenyaments de Règim Especial i el Sr. Jordi Blanch. Subdirecció General d'Ordenació de la  Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

Com a representants de Llotja van assistir el Director del Centre: Magí Franquesa i el professorat i alumnat participants en els diferents projectes.

Els Cicles de Grau Superior de Llotja, en les especialitats de: Ceràmica, Interiorisme i Gràfica Publicitària, han participat en els següents projectes:

-  Projecte Kibuc  “Col.lecció Ringo”.

-  Projectes Ceràmiques Marcó .“Aplicacions gràfiques sobre producte ceràmic   porcellànic”  i  “Creació d’un producte ceràmic utilitari i de consum” .

Van ser premiats els següents projectes de l’escola:

Cicle de Ceràmica Artística

El cicle de Ceràmica artística ha participat en els projectes de Ceràmiques Marcó .

L’alumna Natália Suárez ha sigut una de les 9 guanyadores que han concursant en la modalitat de “Aplicacions gràfiques sobre producte ceràmic porcellànic”.

Els professors que han coordinat el projecte han estat: Jordi Cervelló i Pepa Busqué.

Cicle d’Interiorisme.

El Cicle de Grau Superior en Interiorisme ha participat en el Projecte: “Col•lecció Ringo” KIBUC – modalitat Interiorisme

Han estat premiats els alumnes:

1r. Premi: Ingrid Bayés, Irene Val i Patricia Cobo

Menció especial: Mariona Alcaide i Sara Bordanova

El Professors responsables d’aquest projecte han estat: Francisco Aguilar i Xavier Peiró (1r. semestre); Isabel Roca I Carlos Souto (2n. semestre).

Cicles de gràfica publicitària i interactiva

Els alumnes: Jordi Blázquez Carrera, Alma Quesada Martínez i Alba Sabadell Domínguez van guanyar el Primer Premi creant una campanya de llançament de la col•lecció RINGO de la marca KIBUC, en format concurs a través les xarxes socials.

El professorat que es va implicar en aquest projecte van ser: Marc Batlle Izard

Mireia Cases Cervós

Per a més informació consulteu el pdf adjunt: Llotja premiada a: Talent creatiu i empresa (pdf)

+info...


Exposició de la professora Lidia Sevilla

La professora Lidia Sevilla exposa amb el grup TRESORS, a la Galeria Context de Sant Cugat del Vallès.

L'exposició està formada per una sel·lecció de Joiers Catalans, que presenten les seves creacions mes personals, totes les joies són peces úniques.

Es podran veure les seves joies artístiques, realitzades amb tècniques tradicionals i noves tecnologies.  
 
Peça única:  Damasquinat, Nancy

Materials:  Argent, Porcellana, PLA i Acer damasquinat.

Noves tecnologies i tècniques tradicionals.

Any: 2016      Mides:  8 x 6 x 1cm

+info...


LA PIEL QUEMADA (1967) amb la presència del seu director, Josep Maria Forn

Cine FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 18 de maig a les 16.00 hores
Hemicicle de la seu Sant Gervasi
 
LA PIEL QUEMADA (1967) amb la presència del seu director, Josep Maria Forn

+info...
 


Conferència ESDAP - Jorge Penadés

Jorge Penadés conrea una visió dissident vers la noció contemporània del disseny; audita idees heterodoxes generant resultats poc convencionals amb la Intenció d'oferir alternatives per a contextos socials, culturals, econòmics, polítics més de responsables.

Aquesta conferència està en el marc d’activitats de DEMO de l'ADIFAD, deu dies per descobrir i experimentar els nous processos, productes i visions del disseny:

+info...


Conferència d'Imanol Buisan

Dimarts 16 de maig a les 18 hores a la Sala Petita de Sant Andreu.

Activitat organitzada pel Departament de Disseny Gràfic.

+info...


Ex-alumnat de Llotja guanya el premi al millor fanzine

Les ex-alumnes del Cicle d'Il·lustració de Llotja: Wendy López( Wendy Montasell) i Anna Figueroa Mimó, formen part del grup que edita el "Tarot Fanzine" junt amb l'alumna de l'escola Joso Sara Bea.

Aquest fanzine ha estat el guanyador del premi al  millor fanzine de les Jornades de Còmic i Autoedició Kboom 2017 . El premi és un val de l'imprenta: "Printcolor" per imprimir una tirada de 100 exemplars de fins a 120 pàgines en blanc i negre.

En aquest enllaç es pot veure informació sobre el fanzine i el moment de lliurament del premi.

https://www.youtube.com/channel/UCjyE0e3fVlZ0bxVUxSBlHgg

Tarot Fanzine
tarotzine@gmail.com
facebook.com/tarotfanzine
instagram: @tarotfanzin

+info...


Metodologia del DISSENY

Ricard Melet va ser professor de l'Escola Llotja, Coordinador de l'especialitat de producte, i ens oferirà una conferència sobre metodologia del disseny aplicada a les quatre especialitats: gràfic, interior, moda i producte.

+info...


Premi Art Byblio a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

EXPOSICIÓ. 1R PREMI ART BYBLIO/ESDA LLOTJA 2017

Exposició. Del 8 al 23 de maig de 2017, al Badalot de la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall.

L’escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, en col·laboració amb Arts Libris Barcelona, Fira Internacional de l’Edició Contemporània, que se celebra al centre d’art Santa Mònica, ha convocat el primer premi de llibre d’artista per a escoles d’art d’àmbit nacional. Amb aquest premi es pretén impulsar la producció de llibres d’artista dins de les diferents escoles d’Art.

Enquadernació, tècniques del gravat,fotografia, dibuixos, cosits… tècniques variades en un format amb una vida relativament recent, el del llibre d’Artista.

Badalot de la biblioteca. Entrada lliure.

+info...


Llotja al Festival: ENFOCATS

EL proper Dijous 4 de març s'inaugura l'exposició coordinada per el professor Antoni Micó "Memòria efímera" dins del Festival de Fotografia ENFOCATS 2017 que se celebra al Centre Cívic Pati Llimona.

L’exposició parla d’un edifici, un edifici singular que s’aixeca monumentalment per els estrets carrers de Ciutat Vella; i dels seus últims inquilins, el artistes, professors  i estudiants de la Escola Llotja residents en el edifici durant uns 70 anys.

La mostra de fotografies vol ensenyar el que hi era i el que és ara desprès de 8 anys del seu desallotjament. Vol recuperar la memòria per dignificar el que va ser la Llotja, casa nostra, durant tants anys i per que el seu destí  estigui a la altura del seu llegat.

Dins d'aquesta exposició es podrà veure la sèrie fotogràfica "Traslación 1h 48min" realitzada recentment pel professor Oskar Alvarado dins l'antiga seu de l'escola.

El professor Angel Martínez també ha aportat fotografies per l’exposició.

Festival Enfocats
LLoc: Centre Cívic Pati Llimona
C/ Regomir 3, 08002 Barcelona
Horari. De dilluns a divendres de 9h. a 21:30h. / dissabte de 10 14h. i de 16h. a 20h.
Inauguració: dijous 4 de maig, 19:30 hores.
Sala Foyer
Del 4 al 27 de maig
https://enfocats.org/exposicio-memoria-efimera/

+info...


Cicle de Ceràmica

Els passats 26 i 27 d'abril, l’alumnat de 1r i 2n del cicle de cerámica, van asistir al taller de la ceramista Isabel Barba Formosa.

Isabel ens va mostrar la seva forma de treballar, amb quines pastes treballa, perquè les tria. Com es fa els seus propis esmalts. Ens va explicar tota la seva trajectoria en l'ofici i trucs i tècniques que ella ha pogut experimentar.
Vam poder veure part de la seva obra, com té muntat el taller, però sobretot ens va transmetre l'estima i el respecte per la cerámica.

Isabel és llicenciada en Belles Arts, i membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra.   

Fruit de la pràctica en tallers de ceràmica, com el d’en Jordi Aguadé, terrisseria d’Esparreguera, la investigació constant en el seu estudi i de l’experiència del treball quotidià com a docent a l’Escola Massana,  ha escrit un parell de llibres de torn, dos bons llibres de capçalera, amb la rigorositat i l’experiència que resulten imprescindibles tant  per a aquells  que s’endinsen en el torn com per a acompanyar en el llarg aprenentatge d’aquest ofici.

Des d’aquí li donem les gràcies per haver-nos rebut i li enviem una salutació cordial.

+info...