AGENDA CULTURAL

CURS 2016/2017

 


Lola Martínez Lora 3r premi del Concurs "Sota la mirada de Josep Maria Subirachs"!!

Lola Martínez Lora, ex professora i ex alumna de Llotja

3r premi del Concurs "Sota la mirada de Josep Maria Subirachs", que ha tingut lloc al Poblenou , a l'espai Nouart.

A continuació podeu veure fotografíes de l'obra premiada "Dona Mediterrània" ,de l'entrega de premis, i la carta enviada als col.legiats del COLBACAT i companys de les escoles d'art.


Carta als col.legiats i companys de les escoles d'Art.

Hola companys,

Em fa molta il.lusió comunicar-vos que divendres 16-6-2017, m'ha estat atorgat el 3r premi del Concurs "Sota la mirada de Josep Maria Subirachs" celebrat a l'espai Nouart del Poblenou. El concurs constava de 3 premis  i dos accèssits.

El jurat ha estat format per:
Judith Subirachs, directora i conservadora de l'Espai Subirachs (Museu Subirachs amb 300 obres) , situat al carrer Batista nº6 del Poblenou.
Núria Guinovart, artista.
Alexandra Planas de la Revista Bonart.
Susana G. Larios, gestora cultural de l' Espai Nau Art.
Jaime López, comisari independent i fundador de la "Asociación Arte Sostenible".

Em va lliurar el tercer premi la Sra. Judith Subirachs.

La meva obra es titula "Dona Mediterrània"

És una talla de pedra, l'obra consta de dos baix relleus , un a cada cara, us envio les fotos de la peça i de l'entrega de premis.

Una abraçada companys,

Atentament,

Lola Martínez Lora.


+info...
 


Intervenció artística del professor: Pere Pich

Fins al 14 de juliol es veure la intervenció realitzada pel professor Pere Pich a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibjaumefuster/ca/noticia/les-biblioteques-i-el-desert

http://independent.cat/nova/cultura-noticia/2017/07/02/lescultor-pere-pich-jaume-fuster-descobreixen-biblioteques-desert/

http://www.cugat.cat/noticies/cultura/129565/l_artista-floresta-pere-pich-exposa-_les-biblioteques-i-el-desert_-a-la-jaume-fuster-de-barcelona

http://www.ara.cat/estils_i_gent/biblioteques-del-desert_0_1825617434.html

+info...


La professora Elina Norandi comissària oficial de l'any Sacharoff

Aquest any es compleixen cinquanta anys de la mort de la pintora Olga Sacharoff qui va néixer a   a Geòrgia però que va residir a Catalunya.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha  declarat  l’efemèride com a commemoració oficial d’aquest any i la professora de Llotja: Elina Norandi ha estat nomenada comissària oficial pel Departament de Presidència.

En aquesta web podeu consultar les activitats que es realitzaran, entre d'altres: una exposició a la Seu de Sant Gervasi de Llotja.

http://cultura.gencat.cat/ca/anyolgasacharoff/inici/

+info...


Exposició de la professora Anna Comellas

La professora Anna Comellas participa en una exposició col·lectiva amb altres artistes entre els que trobem un altre  professor de Llotja ja jubilat : Josep Maria Avilès.

Aquesta exposició es pot visitar a la Fundació Tharrats d'Art Gràfic.


Beques ERASMUS per Pràctiques d'Empresa

L’escola Llotja ofereix aquest any per primera vegada  beques per a dur a terme pràctiques destinades a  alumnes que hagin acabat cicles formatius de grau superior. El període en el qual es poden fer aquestes pràctiques acaba al cap d’un any, a comptar des del dia en què  s’exposa el projecte final de cicle

Es preveuen estades formatives a empreses, amb una durada de dos a tres mesos, en qualsevol país de U.E.

L’escola Llotja ha rebut  vint-i sis  beques per a alumnes de cicles formatius de grau superior, acadèmiques i de pràctiques

A més a més, i també per primera vegada  a travès del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals del Departament d’Ensenyament, s’oferiran dues beques de mobilitat acadèmica a alumnes de cicles formatius de grau mitjà.

Aquestes accions es porten a terme dins del programa de foment de les relacions i projecció internacionals en cicles formatius de l’escola Llotja, i es vehicula  dins del marc Erasmus+ de la Unió Europea

Els alumnes que vulguin participar en aquesta convocatòria, han de posar-se en contacte amb la coordinadora de mobilitat  internacional de l'escola, abans del 20 de juliol del 2017.

Per a rebre més informació, cal enviar un correu electrònic al correu

internacional@llotja.cat

+info...


Instal·lació dels alumnes de 2n d'Aparadorisme

Aquí us deixem la instal·lació que han fet les alumnes de 2n d'Aparadorisme per promocionar Aparadorisme i els altres cicles que es poden cursar a l'Escola.

La podeu veure a les escales de la seu de Sant Gervasi.

+info...


Forja tradicional i noves tecnologies

El projecte s’ha realitzat amb el grup de 1r curs del C.F.G.M. en Forja Artística. Les matèries que han intervingut en el projecte són: “Materials i tecnologia, forja”, “Taller de forja” i “Mitjans informàtics”.

La idea era treballar les noves tecnologies (tall láser, documents DWG) i la forja tradicional, feta a mà. Cada alumne ha realitzat un projecte, i sols un, s’ha dut a terme.
Ubicació, entrada al taller de Forja artística.
Projecte "Forja tradicional i noves tecnologies"
1r CFGM Forja Artística.
ESCOLA D'ART LLOTJA.
Beca Fundació BCN.
Professora tutora del projecte: Lídia Sevilla Blanch
Professor assessor tècnic: Josep Maria Balsells
Professora assessor digital: Francina Recasens

Alumnes:
Josep Alonso Roca
Sílvia Armengol
Jordi Ducat
Marc Yarza
Núria Basanta
Max Andrés

+info...


Premi CODIC per Lara Casanovas

Aquest any també hem participat en el concurs que el CODIC - Col·legi de dissenyadors d’interiors i decoradors de Catalunya - convoca anualment i on participen els millors projectes finals d’estudiants d’interiorisme.

L’Escola Llotja va participar amb dos projectes fi d’estudis de Grau, els de les alumnes Júlia Sella i Lara Casanovas.

Els 18ens PREMIS PROJECTE FI CARRERA es van donar al Centre Cívic de Sarrià. A l’acte es van fer públics els 9 finalistes (les 2 de Llotja, 4 de Deià i 3 d’Olot) que optaven als 3r., 2n. i 1r. premi. Les dues alumnes que representaven a Llotja van ser finalistes i la Lara Casanovas va guanyar el 1r. Premi!!!

El nom del Projecte Final d'Estudis de la Lara Casanovas és Beina i consisteix en una instal·lació d'una fira gastronòmica, en motiu de l'Any Internacional dels Llegums.Lara Casanovas, graduada en Disseny d'Interiors a l'ESDAP el curs 15-16, guanya el primer premi en la 18ena edició dels Premis de Projectes Finals de Carrera, que organitza el Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de catalunya.

+info...


Imatges de les instal·lacions d'escultures efímeres creades per l'alumnat de Llotja

Del 8 de juny al 27 de juliol

Instal·lacions a càrrec de l’alumnat d'escultura de Escola Superior d'Art i Disseny Llotja. ESAD. LLotja. Barcelona  ubicades al  Centre Cívic Ateneu Fort Pienc,  Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Cotxeres Borrell, Centre Cívic Sagrada Família, Centre Cívic Urgell i Centre Cultural La Casa Elizalde.

Imatges de les instal·lacions d'escultures efímeres creades per l'alumnat de Llotja

+info...


Llotja a: "Art on Paper"

El 14 de juny, 10 alumnes de Llotja de les especialitats de: Escultura, Pintura Mural i Il·lustració, van  participar en la primera fase del concurs: "Art on Paper".

Desprès d'enviar un dossier, va ser seleccionat pel comité organitzador d'aquest concurs, el següent alumnat:

1. Aida Osmonova Musaievna

2. Nebil Riadh Cassi

3. Isabel Mur

4. Jordi Cabedo

5.Julia Ventura

6. Jiulia de Manincor

7. Ana Pulido

8. Álvaro López Egea

9. Maria Risques

10. Laia Garcia Adell


Sobre Art on Paper

Art on Paper és una "batalla" d'art que consisteix en tres torns. El Primer i segon torn duren 30min i el tercer : 40 min. Amb cada torn s'eliminen artistes fins que queden 2 finalistes de cada escola participant, que dibuixaran en viu a  la Fira d'Art contemporani de Barcelona: SWAB

http://swab.es/

Aquest concurs està organitzat per: ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Fundació Cuixart, Bizzarre, Swab Barcelona Art Fair & M2 Restaurant, Urban Art Barcelona.

En diferents dates han participat les següents escoles:

★ BAU - 26 abril 2017

★ EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona - 24 maig 2017

★ La Llotja del Disseny - 14 juny 2017

★ Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona - 13 de juliol, 2

Podeu consultar l'esdeveniment a facebook:

https://www.facebook.com/events/137837893447105/

Les fotografies que es mostren en aquesta notícia han estat realitzades per les professores: Ester Ramos i Rosa Capell.
 

+info...


Barcelona Design Week 2017 “Construint amb l'aire”

ESDAP Barcelona Llotja va participar a la Barcelona Design Week 2017 amb una exposició titulada “Construint amb l’aire”.

Seria possible construir amb un element tan eteri com l’aire? Els alumnes de tercer de producte ho van fer a partir d’inflables. La intervenció, realitzada en diferents indrets de l’edifici de la seu Sant Gervasi, va re-contextualitzar l’espai educatiu per tal de crear una visió lúdica i sorprenent del mateix.

+info...


Alumnat d'escultura participa a: Tangent. Festival de les Arts de l'Eixample

Del 8 de juny al 27 de juliol

Instal·lacions a càrrec de l’alumnat d'escultura de Escola Superior d'Art i Disseny Llotja. ESAD. LLotja. Barcelona  ubicades al  Centre Cívic Ateneu Fort Pienc,  Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Cotxeres Borrell, Centre Cívic Sagrada Família, Centre Cívic Urgell i Centre Cultural La Casa Elizalde.

Les tangències permeten resoldre problemes de construcció gràfica i comuniquen amb precisió les relacions de forma, posició i mida. S’anomena recta tangent, a la recta que toca a una circumferència (o arc de circumferència) en un únic punt, anomenat punt de tangència.

L’Eixample és un districte amb una distribució en forma de ruscs que creen una xarxa, un entramat urbà lineal ple d’històries vitals i diversitat cultural que es projecta cap a la resta de la ciutat obrint nous camins.

Els sis centres cívics del districte de l’Eixample que participen són equipaments de proximitat, singulars en sí mateixos que tenen com a punts de tangència la cultura i el treball amb i per les persones.

Les instal·lacions que formen part d’aquest projecte reflecteixen aquestes tangències d’espai, de continguts culturals i d’experiències ciutadanes i parteixen de la línia per a desenvolupar el seu discurs artístic.

Aquesta activitat ha estat coordinada per la professora Roser Vallès amb la col.laboració del professor Benxamín Àlvarez

Les instal·lacions i els seus creadors:

Escletxa. Júlia Ventura, Isabel Mur, David Barrera. Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

En suspe-tensió. Giulia de Manincor, Victor Peiró, Mar Mateu, Ana Rodríguez, Aina Vega. Centre Cívic Sagrada Família

Camins fortuïts. Mariko Kumon, Jesus Gerardo Simón, Carles Martorell, Cristina Augé. Centre Cultural La Casa Elizalde

Lapso. Tahiche Cantalapiedra, Drea Casdi, Neus Relats. Centre Cívic Cotxeres Borrell

La Nut Nut. Elena García, Jesús Gerardo Simón, Clara Vallejo . Centre Cívic Casa Golferichs

Ruscs urbans. Jordi Cabedo, Yoel Díaz del Caño, Xènia Martínez. Centre Cívic Urgell


Tangents. Pablo García i Santiago Mercado (Smoss). Sala Teresa Pàmies. Centre Cívic Urgell

Centre Cultural La Casa Elizalde

Títol: CAMINS FORTUÏTS

Creadors/es: Mariko Kumon, Jesus Gerardo Simón Caramazana, Carles Martorell Rusiñol, Cristina Augé Brau.     

L'atracció pel caos, allò imprevist. Línies fortuïtes que simbolitzen la força, la senzillesa, la exaltació i la permanència. Els tubs formen un riu de material plàstic amb línies corbades i caòtiques que es creuen i uneixen tangencialment i que dialoguen volent transmetre alegria.

Centre Cívic Casa Golferichs

Títol: LA NUT NUT

Creadors/es: Elena García Gómez, Jesus Gerardo Simón Caramazana, Clara Vallejo Barnosell.

Diàleg entre arquitectura i artesania que pren les línies modernistes triangulars de l’edifici del xalet  com a referència per la serva composició. Les peces en forma de delta, s’acoblen  i  s’organitzen, esvaint-se de la terra al cel, integrant-se en el espai.

Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Títol: ESCLETXA

Creadors/es: Júlia Ventura, Isabel Mur, David Barrera.

Escletxa és una obertura estreta entre dues parets rocoses de terra, per on passa l’aigua, l’aire, la llum. En un món de murs veiem unes espurnes de llum, formes orgàniques entremig de la geometria de línies rectes.

Centre Cívic Cotxeres Borrell

Títol: LAPSO

Creadors/es: Tahiche Catalapiedra Ríos, Drea Casdi, Neus Relats i Martínez.

Per a situar exactament un succés en el nostre univers no és suficient dir On, també és necessari dir Quan, necessitem tres dimensions espaials i una temporal que formen un teixit. Aquest teixit és un espai de quatre dimensions de la mateixa naturalesa. En aquest continu espai-temporal, en aquestes tangències es desenvolupen tots els esdeveniments físics de l’Univers.

Centre Cívic Sagrada Família

Títol: EN SUSPE-TENSIÓ

Creadors/es: Giulia de Manincor, Victor Peiró, Mar Mateu Fabregas, Ana Rodríguez, Aina Vega Tosa.

Mitjançant tensions oposades, tangències i vincles es materialitza un volum, un espai buit, suspès en l’aire.


Centre Cívic Urgell

Títol: RUSCS URBANS

Creadors/es: Jordi Cabedo Moya, Yoel Díaz del Caño, Xènia Martínez Llanas.

Representació d’un fragment de l’Eixample de Barcelona mitjançant l’acumulació modular de palletes de plàstic. A partir de la superfície de cel·les que genera aquest material s’estableix un paral·lelisme entre el rusc d’abelles i la intencionalitat amb la que va ser ideat l’Eixample, així com amb les formes que creen la seva estructura.


Centre Cívic Urgell

Títol: TANGENTS

Creadors:  Pablo García, Santiago Mercado (Smoss).

Tangents és un joc, una reminiscència a la infància, moment on les peces comencen a encaixar-se i ens conformem com a éssers socials. L’objectiu és crear una estructura lliure, que ocupi un espai, que el transformi i el redefineixi. Amb la col·laboració, la participació, la iniciativa i la creativitat de la gent, les possibilitats del joc són infinites.
 
Enllaç de la inauguració:  http://www.ccurgell.cat/programacio-cultural/tangencies2/
 

+info...


foto!

 

+info...


Dues alumnes de Llotja exposen a la "Xina Art"

BARCELONA EMERGENTS 17/A
 
MARIKO KUMON i GIULIA DE MANINCOR
 
del 20 de juny al 15 de juliol de 2017
inauguració: dimarts 20 de juny a les 19:30 h

En un d'aquells fabulosos llibres que recomanava l'antropòleg Alberto Cardín als estupefactes estudiants de Belles Arts a la dècada dels vuitanta (sorprenents llibres amb capítols intitulats: "La bellesa s'aconsegueix amb el sofriment" o "Els homes són comestibles"), l'autor parlava d'una tribu de la Melanèsia que tenia l'inusitat costum d'anomenar rei al darrer en arribar a la seva comunitat, ja fos qüestió temporal (el nounat) o espacial (el visitant foraster, que ben segur que mai s'hagués imaginat ser tan ben rebut).

Gairebé trenta anys més tard, en aquest raconet de món globalitzat que és el nostre, potser aquesta tradició de tria de manaire no sona pas tan estranya, tant si parlem del món de l'art (que és el que pertocaria) com del món en general. Si comencem per aquest darrer, si bé la gerontocràcia política segueix ferma com un fòssil, si ens fixem en l'àmbit domèstic, veurem que el poder real l'ostenta el petit de la casa, que més que el tradicional rei ara és un tirà despietat (allò que en diuen la "síndrome d'emperador"). Si tornem al món de l'art, ja fa dies que, amen de les inefables vaques sagrades de sempre, el mercat utilitza la més jove de les sangs creatives com a material d'usar i llençar. Nous talents que seran immediatament substituïts per d'altres inevitablement més joves encara, en una dinàmica delirant i despietada com aquell petit emperador.

Aquesta tendència sembla haver donat una altre tomb de rosca ara fa pocs dies. La famosa Documenta de Kassel ha volgut prescindir voluntàriament dels grans noms i presentar només obra d'il·lustres desconeguts. Tots els artistes, joves o vells, són, definitivament, intercanviables. A La Xina A.R.T., no sabem si pel nostre inherent caràcter visionari o potser per voler romandre en la cresta de l'onada o bé pel plaer de portar sempre la contrària (de totes maneres seguim adscrits al maleïtisme i a l'underground) ja fa una bona colla d'anys que vam apostar per donar veu i visibilització als nous creadors, en diverses propostes: exposicions col·lectives (El Basar del Xino), performances (Houdini Performance Festival), música (La Xina Sona), pedagogia (Xinaxinorri) o literatura i pensament (La Conxinxina). I des de fa uns quants estius desenvolupem un projecte exclusivament dissenyat per als joves artistes: "Barcelona emergents".

Per aquesta nova edició (que constarà de dues mostres) desprès d'una acurada i difícil selecció entre les aspirants, tenim el plaer de presentar-vos l'obra de la japonesa Mariko Kumon i de la italiana Giulia De Manincor (nouvingudes i forànies, com en la tribu melanèsia), que ens presentaran dues propostes íntimes i suggerents, cadascuna en un dels dos pisos de la galeria, que aquí no explicarem pas, doncs esperem que passeu a veure-les, urgentment, a La Xina, abans de que vinguin noves tendències i ens xucli l'oblit a tots plegats.


Títol: “Barcelona emergents 17/A”
Autor: Mariko Kumon i Giulia de Manincor
Espai: La Xina A.R.T., Hort de la bomba, 6, 08001 Barcelona
Dates: del 20 de juny al 15 de juliol de 2017
Horari: De dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 h.
Inauguració: dimarts 20 de juny  a les 19:30 h.
 
La Xina A.R.T. agraeix el vostre ajut informatiu a aquesta exposició
 
La Xina A.R.T., Hort de la bomba 6, Barcelona 08001.
De dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 h.
Tel/Fax 93 301 67 03
 

+info...


CROSS THE LINE. CLOTHES + ACCESORIES + FASHION&ART

Presentació dels treballs finals d'estudis dels alumnes de Grau en Disseny de Moda d'Esdap LLotja Barcelona.

Dimarts 27 de juny a les 18.00h, Fabra i Coats, Fàbrica de Creació (C/ Sant Adrià, 20 Barcelona).

Entrada gratuïta.

+info...


Llotja participa a la Setmana de l'Artesania

El 6 de juny es va fer la inauguració de la Setmana de l'Artesania al Palau Macaya de Barcelona. En representació de Llotja va ser present la Directora Delegada de la Seu de Sant Andreu de Llotja: Núria López Ribalta. Durant l'acte es va presentar el programa d'activitats.

Dins de la Setmana de l'Artesania, Llotja participa al Saló: "The CraftrRoom". En aquest Saló l'escola ha presentat un estand i a més diversos alumnes, de diferents especialitats, han participat en la secció: Futur Ecel·lent a on presenten els seus projectes finals.

En aquesta secció han participat els següents alumnes:

Il·lustració:

Maria Velat
Daniela Càrdenas
Mariona Guinaliu


Joieria:

Caronina Espósito

Esmalts

Marta Hidalgo Morón
Emilie Thibault


Estampació tèxtil

Cristina Rios Victor


"The CraftRoom" es realitza al Centre Cultural El Born, del 8 al 11 de juny.

+info...


Llotja participa a la Festa del Comerç al Carrer

La Seu de Sant Andreu, de l’escola Llotja, ha participat el dissabte 27 de maig, a la Festa de Comerç al Carrer que va tenir lloc al Districte de Sant Andreu.

L’estand de Llotja hi era a la Rambla Onze de Setembre, cantonada Gran de Sant Andreu. Ha estat una possibilitat per ferpromoció de l'oferta educativa de l'escola.

A més, l’estand de l'escola es van poder veure demostracions artístiques d’esmalt al foc, talla de fusta i creació de punts de llibre.

+info...


Exposició del Cicle de Còmic

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Còmic, participa en una exposició organitzada pel sindicat: Comissions Obreres,  en la que participa també l'Escola Pau Gargallo.

El títol de l'exposició és: “Passeu, mireu i gaudiu”. Es tracta d'un  recull de treballs realitzats per alumnat de l'Escola Llotja i l'Escola Pau Gargallo.

Els treballs presentats han estat un encàrrec  amb el que l'alumnat ha assolit les seves practiques d’ empresa. Aquests treballs s'han publicat a la revista CCoomics, la qual recull el treball en historieta gràfica d'aquests alumnes.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el dia 30 de maig a les 17’30 hores, a l'Espai l’Assemblea CCOO de Catalunya , via Laitena,16. Soterrani.

+info...


Exposició del Cicle d'Esmalts al Centre Cultural la Bòbila.

La cita anyal del departament d’esmalt artístic de la Llotja al Centre Cultural la Bòbila és ja una tradició i reflecteix  sempre el moment i el tarannà del curs acadèmic, les seves circumstàncies les persones que el componen i la situació dels arts i oficis.
En el curs anterior ja vam comentar que l’oferta educativa de Llotja anava evolucionant vers una singularitat i que al igual que la les universitats s’anava inclinant vers la interdisciplinarietat i l’oferta de dobles titulacions.

En aquest curs 2016-2017 s’ha iniciat el que anomenem “pack” entre dos Cicles de Grau Superior. Concretament entre Joieria i Esmalts. Els alumnes que el cursen passen per un primer curs amb matèries comunes, incidint més en una o altra especialitat, segons l’escollida i en el segon curs s’especialitzen en ella. Després d’un “Projecte Final” obtenen la titulació en una de les dues especialitats i si ho desitgen en un tercer any d’especialització obtenen la titulació en l’altra especialitats del pack. És previst també que es puguin cursar els 3 anys i  realitzar un sol Projecte Final conjunt per tal d’obtenir ambdues graduacions. Els resultats que veieu en aquesta ocasió son doncs un primer exemple de com aquestes dues disciplines que van néixer complementant-se segles enrere poden continuar plegades amb resultats contemporanis i un bon futur per davant, ja que es constata un renovat interès del món de la joieria i rellotgeria per l’esmaltat.
Moltes de les peces presentades s’ha treballat incorporant la col•laboració d’altres disciplines de la Llotja com la forja o emprant possibilitats de les noves tecnologies com l’ús del tall en làser o materials poc habituals com el níquel, aportant frescor, joventut i actualitat.

Núria López-Ribalta
Directora delegada de l’ESDA Llotja, seu Sant Andreu/Sagrera.
Data inici: 30/05/2017
Data fi: 23/06/2017

+info...


"Dos décadas de narrativa en castellano" - Portada de Lourdes Perlas

Amb motiu de la 76 Feria del Libro de Madrid, els editors Huerga y Fierro de Madrid, han publicat Dos décadas de narrativa en castellano de l'escriptor i crític literari J. Ernesto Ayala-Dip.

Per a la portada l'editorial ha escollit una obra de l'artista i professora de l'Escola, Lourdes Perlas.

+info...


Alumnat de Llotja a Espais de Creació

El dimecres 24 de maig a les 1030 hores, es va inaugurar a la Fàbrica de Creació de Fabra i Coats, l’exposició dels processos de creació de la segona edició del projecte ESPAI C, tallers artístics compartits entre artistes i infants, dins d’una escola primària.

Llotja participa ha participat representada amb tres ex-alumnes:  Anna De la Santísima Trinidad Ortiz, ex-alumna del Cicle d’Il·lustració de Llotja. Ella ha participat en un espai de creació a l’Escola dels Encants;  Nora Nebreda, qui és Llicenciada en Belles Arts i ha estudiat Ceràmica a Llotja i ha estat durant aquest curs en un espai de creació a l’Escola Sagarra; i Urgell Farran, es-alumne de l’especialitat d’escultura de Llotja , el ha estat a l’espai de creació de l’Escola Miralletes.

Espais C és un projecte educatiu adreçat a les escoles de primària de la ciutat de Barcelona i té com a principal objectiu introduir l’art a l’educació primària. Els joves artistes de la Llotja, compten amb un espai que poden utilitzar com a estudi per fer les seves creacions i comparteixen unes hores de la setmana amb l’alumnat de l’escola.

Els joves artistes de Llotja participants als Espais de Creació. D'esquerra a dreta: Nora Nebreda, Urgell Farran i Anna de la Santísima Trinidad Ortiz.​

Durant la inauguració de l’exposició, l’alumnat de primària va valorar de manera molt positiva el fet de comptar amb un espai a l’escola on experimentar amb l’art i expressar-se  lliurament, i han demanat que per un futur es puguin fer més hores d’aquestes activitats. A l’exposició es poden veure els treballs de l’alumnat de primària resultant dels processos de creació.

+info...


Exposició d'alumnat d'escultura al Centre Cívic de Sant Andreu

Aquesta exposició presenta l'obra conjunta de dos alumnes del Cicle de Grau Superior: Tècniques Escultòriques. Es tracta de d'Isabel Mur, pintora i economista i David Barrera, arquitecte.

La peça conjunta que presenten s'anomena: LLEUGERESA DE LES ESTRUCTURES. A partir del sistema de cobriment de la volta del mig. Es tracta d'un arc que dibuixa una mitja circumferència amb un únic centre.

El material utilitzat és canya de riu i cada element es recolza en un altre donant l'idea d'estructura infinita.

Activitat coordinada per la professora Roser Vallès

Del 26 de maig al 27 de juny, al Centre Cívic de Sant Andreu.
Inauguració: divendres 26 de maig a les 19 hores.

Centre Cívic de Sant Andreu
Adreça: Carrer Gran de Sant Andreu, 111
Horaris:de 10 a 13 i de 16 a 21

+info...


Exposició de frases fetes il·lustrades

A L’Espai Zero de la Seu de Sant Andreu de Llotja s’exposen les il·lustracions creades per alumnat de Llotja per al Concurs: “Si l’encertes, l’endevines”, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, Delegació de Sant Andreu.

El lliurament dels premis del concurs es realitzarà el 25 de maig a les 1830 a l’Espai Zero de Llotja.

+info...
 


Taller d'Impressió 3D a Llotja

El taller 'Impressió 3D per a Escoles d'Art i Disseny ' es realitzarà el proper dimecres 24 de maig de 15:30 a 18:30 a l'Escola Llotja de Sant Andreu. A la Sala Petita.

Té com a objectiu mostrar les possibilitats de la tecnologia d'impressió 3D i les seves possibles aplicacions en el camp de l'art i el disseny. Va dirigit al professorat de l'Escola Llotja preferentment (15 places) tot i que podran estar presents més assistents per a presenciar el taller.

El taller el realitzarà el professor de Mecanització i Impressió 3D Rossend Ferri Marzo. Contarà de les següents parts:

1. Què és la impressió 3D?

2. Repositoris de models en 3D ( on trobar els projectes gratuïts ).

3. Escaneig. Aplicacions i tipus d’escàners.Fotometria

4. Material utilitzats en l’impressió 3D aplicats a l’art, ceràmica i joieria.

5. Pràctica d’impressió 3D ( amb dues màquines)

S'ha de fer la inscripció clicant en aquest formulari
http://bit.ly/3DllotjaSandreu

+info...


Tàpiex, un remei contra l’apatia i l’avorriment

Fundació Antoni Tàpies.
Del 24 al 28 de maig

Com explicaries el món de Tàpies a persones majors de 65 anys?
Aquest ha estat el repte formulat als estudiants de tercer curs de l'ESDAP Barcelona Llotja per ser desenvolupat en grups interdisciplinaris (gràfic, interiors, moda i producte).

A l'exposició es mostra el resultat de les 10 experiències realitzades a la Fundació Antoni Tàpies a principis de maig. Més de seixanta persones grans van gaudir d'aquestes activitats apropant-se, d’una manera amena i distesa, a l’obra i la vida d'aquest gran artista.

Assignatura: Projectes Interdisciplinaris de les especialitats de disseny gràfic, interiors, moda i producte.
Professors responsables: Gràfic: Judith Gabriel i Andrés Salguero. Moda: Natàlia Martínez i Montse Serra. Interiors: Francesc Aguilar i Xavier Peiró. Producte: Noemí Clavería i Rafel Oliva.

+info...


"LES POMERES"

Enguany l’Àrea de Teixits Artístics de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja amb els seus Cicles Superiors d’Estampacions i Tintatges i Puntes Artístiques han participat a la 62ª edició de Girona Temps de Flors 2017, que es va inaugurar el passat dissabte 13 de maig.

El projecte s’anomena LES POMERES, i es va instal·lar darrere l’absis del Monestir de Sant Pere Galligants, amb el nº 98 del recorregut oficial.

És un treball en equip coordinat per Teixits Artístics de l’ Escola ESDA Llotja, junt amb la Associació de Puntaires de les Comarques de Girona.

Han participat també les següents associacions:
Puntaires del TEC, Catalunya Nord / Escola Tramuntana, Figueres / Associació de Puntaires de Llançà / Associació de Puntaires de la Bisbal d’Empordà / Dones del Castell de Bellcaire d’Empordà / Associació de Puntaires de la Garriga / Puntaires del Maresme / Puntaires de Llagostera

Han participat els alumnes de 1r i 2n dels dos Cicles Superiors i els alumnes Erasmus.

+info...


Murals de l'alumnat de pintura a la Nau Bostik

L'alumnat del Cicle d'Arts Aplicades al Mur, treballa aquests dies en diferents murals a la Nau Bostik, al barri de la Sagrera.

Es tracta de 7 propostes creatives personals que els alumnes Martí Atance, Judit Chulià, Laia García, Ana Pulido, Nebil Riadh, Gema Salas i Jan Vallverdú han presentat com a treball final del Taller de Pintura Mural i que, en una col·laboració de Llotja, poden dur a les parets de la Nau Bostik

https://www.facebook.com/labostik/?fref=ts

https://www.journeyofanartstigator.com/blog/

Van començar ahir 22 de maig i terminaran abans del 31 d'aquest mes.

+info...


Alumnat d'escultura participa a: "Temps de flors"

Les alumnes de l'especialitat d'esculturaGiulia Manincor, Alicia Leiro  i Ana Rodriguez, participen amb diferents instal·lacions al Festival: “Temps de flors”, que s’inaugurarà el 13 de maig a la ciutat de Girona. Les seves obres es podran veure del 13 al 21 de maig.

Aquesta activitat ha estat coordinada per la professora Roser Vallès.

Per a més informació visiteu la web del Festival:

http://www.gironatempsdeflors.net/cat/inici.php

+info...


Alumnat d’Il·lustració torna a col·laborar amb el El Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Andreu

Tal com va fer l’any passat, un altre cop s’ha encarregat a l’alumnat del Cicle d’Il·lustració de la Seu de Sant Andreu de l’Escola Llotja, que realitzi les il·lustracions dels cartells representatius de diferents frases fetes, per al concurs: “Si l’encertes, l’endevines”, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Andreu (CNL)

Aquesta és segona edició d’aquest concurs que consisteix a buscar les frases fetes que hi ha amagades a les il·lustracions dels aparadors de les botigues de Sant Andreu.

Per participar només cal obtenir una butlleta que es pot aconseguir a la delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona, al Centre Cívic de Sant Andreu, a l’Eix Comercial o directament als comerços participants.

El termini de participació és fins al diumenge 21 de maig i el lliurament de premis tindrà lloc el dia 25 del mateix mes a les 18.30 h a la Seu de Sant Andreu de Escola Superior de Disseny i Art : Llotja.

+info...


Llotja premiada a: Talent creatiu i empresa

Dins del programa: Talent creatiu i empresa,  organitzat pel Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, Llotja a obtingut tres Primers Premis i dos projectes han estat finalistes.

Mitjançant aquest programa, el Departament d'Ensenyament busca posar en contacte a les empreses amb l'alumnat de les Escoles d'Art i Disseny de tota Catalunya.

Els premis van ser lliurats el dia 10 de maig, dins del marc de la Jornada de presentació dels projectes finalistes del programa Talent creatiu i empresa .

Aquest acte es va realitzar al  Conservatori municipal de Música de Barcelona i van assistir autoritats com: el Sr. Melcior Arcarons. Director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim especial,  la Sra. Olga Adroher Cap de Servei d’Ordenació dels     Ensenyaments de Règim Especial i el Sr. Jordi Blanch. Subdirecció General d'Ordenació de la  Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

Com a representants de Llotja van assistir el Director del Centre: Magí Franquesa i el professorat i alumnat participants en els diferents projectes.

Els Cicles de Grau Superior de Llotja, en les especialitats de: Ceràmica, Interiorisme i Gràfica Publicitària, han participat en els següents projectes:

-  Projecte Kibuc  “Col.lecció Ringo”.

-  Projectes Ceràmiques Marcó .“Aplicacions gràfiques sobre producte ceràmic   porcellànic”  i  “Creació d’un producte ceràmic utilitari i de consum” .

Van ser premiats els següents projectes de l’escola:

Cicle de Ceràmica Artística

El cicle de Ceràmica artística ha participat en els projectes de Ceràmiques Marcó .

L’alumna Natália Suárez ha sigut una de les 9 guanyadores que han concursant en la modalitat de “Aplicacions gràfiques sobre producte ceràmic porcellànic”.

Els professors que han coordinat el projecte han estat: Jordi Cervelló i Pepa Busqué.

Cicle d’Interiorisme.

El Cicle de Grau Superior en Interiorisme ha participat en el Projecte: “Col•lecció Ringo” KIBUC – modalitat Interiorisme

Han estat premiats els alumnes:

1r. Premi: Ingrid Bayés, Irene Val i Patricia Cobo

Menció especial: Mariona Alcaide i Sara Bordanova

El Professors responsables d’aquest projecte han estat: Francisco Aguilar i Xavier Peiró (1r. semestre); Isabel Roca I Carlos Souto (2n. semestre).

Cicles de gràfica publicitària i interactiva

Els alumnes: Jordi Blázquez Carrera, Alma Quesada Martínez i Alba Sabadell Domínguez van guanyar el Primer Premi creant una campanya de llançament de la col•lecció RINGO de la marca KIBUC, en format concurs a través les xarxes socials.

El professorat que es va implicar en aquest projecte van ser: Marc Batlle Izard

Mireia Cases Cervós

Per a més informació consulteu el pdf adjunt: Llotja premiada a: Talent creatiu i empresa (pdf)

+info...


Exposició de la professora Lidia Sevilla

La professora Lidia Sevilla exposa amb el grup TRESORS, a la Galeria Context de Sant Cugat del Vallès.

L'exposició està formada per una sel·lecció de Joiers Catalans, que presenten les seves creacions mes personals, totes les joies són peces úniques.

Es podran veure les seves joies artístiques, realitzades amb tècniques tradicionals i noves tecnologies.  
 
Peça única:  Damasquinat, Nancy

Materials:  Argent, Porcellana, PLA i Acer damasquinat.

Noves tecnologies i tècniques tradicionals.

Any: 2016      Mides:  8 x 6 x 1cm

+info...


LA PIEL QUEMADA (1967) amb la presència del seu director, Josep Maria Forn

Cine FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 18 de maig a les 16.00 hores
Hemicicle de la seu Sant Gervasi
 
LA PIEL QUEMADA (1967) amb la presència del seu director, Josep Maria Forn

+info...
 


Conferència ESDAP - Jorge Penadés

Jorge Penadés conrea una visió dissident vers la noció contemporània del disseny; audita idees heterodoxes generant resultats poc convencionals amb la Intenció d'oferir alternatives per a contextos socials, culturals, econòmics, polítics més de responsables.

Aquesta conferència està en el marc d’activitats de DEMO de l'ADIFAD, deu dies per descobrir i experimentar els nous processos, productes i visions del disseny:

+info...


Conferència d'Imanol Buisan

Dimarts 16 de maig a les 18 hores a la Sala Petita de Sant Andreu.

Activitat organitzada pel Departament de Disseny Gràfic.

+info...


Ex-alumnat de Llotja guanya el premi al millor fanzine

Les ex-alumnes del Cicle d'Il·lustració de Llotja: Wendy López( Wendy Montasell) i Anna Figueroa Mimó, formen part del grup que edita el "Tarot Fanzine" junt amb l'alumna de l'escola Joso Sara Bea.

Aquest fanzine ha estat el guanyador del premi al  millor fanzine de les Jornades de Còmic i Autoedició Kboom 2017 . El premi és un val de l'imprenta: "Printcolor" per imprimir una tirada de 100 exemplars de fins a 120 pàgines en blanc i negre.

En aquest enllaç es pot veure informació sobre el fanzine i el moment de lliurament del premi.

https://www.youtube.com/channel/UCjyE0e3fVlZ0bxVUxSBlHgg

Tarot Fanzine
tarotzine@gmail.com
facebook.com/tarotfanzine
instagram: @tarotfanzin

+info...


Metodologia del DISSENY

Ricard Melet va ser professor de l'Escola Llotja, Coordinador de l'especialitat de producte, i ens oferirà una conferència sobre metodologia del disseny aplicada a les quatre especialitats: gràfic, interior, moda i producte.

+info...


Premi Art Byblio a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

EXPOSICIÓ. 1R PREMI ART BYBLIO/ESDA LLOTJA 2017

Exposició. Del 8 al 23 de maig de 2017, al Badalot de la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall.

L’escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, en col·laboració amb Arts Libris Barcelona, Fira Internacional de l’Edició Contemporània, que se celebra al centre d’art Santa Mònica, ha convocat el primer premi de llibre d’artista per a escoles d’art d’àmbit nacional. Amb aquest premi es pretén impulsar la producció de llibres d’artista dins de les diferents escoles d’Art.

Enquadernació, tècniques del gravat,fotografia, dibuixos, cosits… tècniques variades en un format amb una vida relativament recent, el del llibre d’Artista.

Badalot de la biblioteca. Entrada lliure.

+info...


Llotja al Festival: ENFOCATS

EL proper Dijous 4 de març s'inaugura l'exposició coordinada per el professor Antoni Micó "Memòria efímera" dins del Festival de Fotografia ENFOCATS 2017 que se celebra al Centre Cívic Pati Llimona.

L’exposició parla d’un edifici, un edifici singular que s’aixeca monumentalment per els estrets carrers de Ciutat Vella; i dels seus últims inquilins, el artistes, professors  i estudiants de la Escola Llotja residents en el edifici durant uns 70 anys.

La mostra de fotografies vol ensenyar el que hi era i el que és ara desprès de 8 anys del seu desallotjament. Vol recuperar la memòria per dignificar el que va ser la Llotja, casa nostra, durant tants anys i per que el seu destí  estigui a la altura del seu llegat.

Dins d'aquesta exposició es podrà veure la sèrie fotogràfica "Traslación 1h 48min" realitzada recentment pel professor Oskar Alvarado dins l'antiga seu de l'escola.

El professor Angel Martínez també ha aportat fotografies per l’exposició.

Festival Enfocats
LLoc: Centre Cívic Pati Llimona
C/ Regomir 3, 08002 Barcelona
Horari. De dilluns a divendres de 9h. a 21:30h. / dissabte de 10 14h. i de 16h. a 20h.
Inauguració: dijous 4 de maig, 19:30 hores.
Sala Foyer
Del 4 al 27 de maig
https://enfocats.org/exposicio-memoria-efimera/

+info...


Cicle de Ceràmica

Els passats 26 i 27 d'abril, l’alumnat de 1r i 2n del cicle de cerámica, van asistir al taller de la ceramista Isabel Barba Formosa.

Isabel ens va mostrar la seva forma de treballar, amb quines pastes treballa, perquè les tria. Com es fa els seus propis esmalts. Ens va explicar tota la seva trajectoria en l'ofici i trucs i tècniques que ella ha pogut experimentar.
Vam poder veure part de la seva obra, com té muntat el taller, però sobretot ens va transmetre l'estima i el respecte per la cerámica.

Isabel és llicenciada en Belles Arts, i membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra.   

Fruit de la pràctica en tallers de ceràmica, com el d’en Jordi Aguadé, terrisseria d’Esparreguera, la investigació constant en el seu estudi i de l’experiència del treball quotidià com a docent a l’Escola Massana,  ha escrit un parell de llibres de torn, dos bons llibres de capçalera, amb la rigorositat i l’experiència que resulten imprescindibles tant  per a aquells  que s’endinsen en el torn com per a acompanyar en el llarg aprenentatge d’aquest ofici.

Des d’aquí li donem les gràcies per haver-nos rebut i li enviem una salutació cordial.

+info...
 


Conferència ESDAP - Jorge Penadés

16 de maig a les 10.00 hores

Jorge Penadés conrea una visió dissident vers la noció contemporània del disseny; audita idees heterodoxes generant resultats poc convencionals amb la Intenció d'oferir alternatives per a contextos socials, culturals, econòmics, polítics més de responsables.

+info...


Andreu Vilasís i Núria L.Ribalta ingressen obres al Museu de Montserrat

El dimecres 3 de maig vam rebre al Museu de Montserrat la donació de tres esmalts per part de dos artistes referents d’aquesta tècnica a Catalunya com són Andreu Vilasís i Núria López-Ribalta. Estem molt contents no només perquè la donació significa ampliar el fons d’arts decoratives del nostre Museu, sinó per l’admiració que els artistes expressen pel Museu de Montserrat i l’orgull de ser-hi representats. Esperem que ben aviat les podreu veure exposades.

L’obra d’Andreu Vilasís es titula Guipant (Barcelona, 1998), esmalt al foc sobre coure; plafó mural; esmalt, coure i fusta pintada, 36 x 24 (esmalt). I les dues obres que ha donat Núria López-Ribalta són Secció Àurea i Secció Àurea II (Erfurt / Barcelona, 2015), esmalt al foc sobre acer; plafó mural; esmalt, acer, palló argent fi i fil de vidre, 25 x 25 (esmalt).

Pare Laplana, Direcció del Museu de Montserrat

+info...


CON FALDAS Y A LO LOCO (1959) de Billy Wilder

Cine FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 4 de maig a les 16.00 hores

Hemicicle de la seu Sant Gervasi

CON FALDAS Y A LO LOCO (1959) de Billy Wilder

+info...
 


Printed#3 Publicacions singulars 2017

El passat dissabte dia 22  d’abril, els alumnes del CFGS del Cicle de Gravat i tècniques d’estampació i Enquadernació  de l’escola Llotja van participar a Printed#3.

Printed és una fira de llibre d’artista que organitza l’escola d’art Eina en les seves instal·lacions del carrer Barra de Ferro de Barcelona i on convida a diferents escoles i universitats catalanes i angleses afins a les especialitats de les arts del llibre.

Aquest any han participat: Canterbury Book Arts (University of the Creative Arts), Duncan of Jordanstone College of Art & Design (University of Dundee, Scotland), Llotja Escola Superior de Disseny i Art, Do the Print, Badass Prints, Facultad de Bellas Artes de la Universitat de Barcelona y EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (Adscrit a la UAB).

Aquesta és una gran oportunitat per mostrar els treballs dels nostres alumnes i els  motiva a explicar-los davant de molta gent que els pot  gaudir i comprar.

Volem agrair a l ‘escola Eina la invitació, des de l’inici, a participar i la confiança que ens demostra any rere any. Moltes gràcies!!!

+info...


UN LLOC AL MÓN - Jordi SolanoDimecres 26 d'abril 2017 a les 16.00h.

+info...
 


Exposició del Premi Art “ART BYBLIO” - Lliurament del premi a la Fira Arts Libris

Lliurament del premi a la Fira Arts Libris

El 23 d abril es va lliurar el premi Art Byblio a la Fira Arts Libris.

-------------

L’escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, en col·laboració amb Arts Libris Barcelona, Fira Internacional de l’Edició Contemporània, que se celebra al centre d’art Santa Mònica, ha convocat el primer premi de llibre d’artista per a escoles d’art d’àmbit nacional. Amb aquest premi es pretén impulsar la producció de llibres d’artista dins de les diferents escoles d’Art.

El treball guanyador passarà a formar part del fons de llibres d’Artista de l’escola Llotja i també es presentarà a la fira Arts Libris 2017 de Barcelona. Aquesta modalitat abasta una gran varietat de llenguatges plàstics i tècniques artístiques, i l’objectiu d’aquest premi és anar creixent i aportant novetats al mateix temps que premiar l’apassionant món del llibre d’Artista.

L'exposició dels treballs seleccionats en aquest premi s'inaugurarà el proper 20 d'abril a les 19:30 hores, a l'espai Zero de la Seu de Sant Andreu de Llotja, fins al 5 de maig. 

La proposta d'organitzar aquest premi, així com l'exposició del Memorial Emilio Sdun, que s'inaugura el mateix dia, i la conferència del professor Antonio Alcaraz, sobre el LLibre d'Artista han estat iniciativa del professorat del Conservatori de les Arts del Llibre de Llotja.

 L’exposició Ier Premi Art Byblo/ESDA Llotja 2017, es presentarà després a la sala de la Biblioteca Maragall, C/ de Sant Gervasi de Cassoles, 85 de Barcelona, del 8 al 23 de maig de 2017, en horari de 10:00 h a 20:30h.

Tríptic Llotja Byblio (pdf)

Poster Llotja Byblio (pdf)

Invitació

+info...


El Conservatori de les Arts del Llibre participa a Arts Libris

Un altre any, el Conservatori de les Arts del Llibre participa amb un estand a la Fira Arts Libris que tindrà lloc del 21 al 23 d'abril al Centre d'Art Santa Mònica.

Durant la Fira  l'alumnat del Conservatori impartirà un taller d'enquadernació per ensenyar als participants a crear petits llibris realitzats amb cosits vistos i cobertes de diferent material.

Horaris del taller: dissabte 22 d'abril a les 12:30 hores i diumenge 23 d'abril a les 12:30 hores.
Durada 1:30 h. Preu 3 (euros). Fins a 14 participants per sessió).

+info...


Aparador a la Biblioteca Joan Maragall, del barri de Sant Gervasi

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi l'alumnat de 2n del Cicle d'Aparadorisme han realitzat aquest aparador a la Biblioteca Joan Maragall, del barri de Sant Gervasi.

+info...


Feliç Sant Jordi 2017

Des de LLotja, Feliç Diada de Sant Jordi, 2017 .
Feliç Sant Jordi 2017 .

+info...


Formació pel professorat d'Ensenyaments Superiors: Nous perfils professionals en el sector del disseny

El dimarts 18 d’abril es va iniciar el curs: Nous perfils professionals en el sector del disseny, amb reconeixement del Departament d’ensenyament i dirigit al professorat d’Ensenyaments Superiors de Disseny de les quatre especialitats.

El curs és a càrrec de l’Estudi Toormix i dos dels seus integrants.

En format conferències i un taller final, el curs exposa els nous rols del disseny, el context actual en què es mouen els dissenyadors i els reptes de futur del sector. Un dels eixos vertebradors és la integració del dissenyador a les empreses i en els equips d’estratègia i redefinició de models de negoci, establint un binomi disseny/negoci que es serveix de les metodologies del disseny. La intervenció de l’usuari en el si dels processos projectuals en estreta col·laboració amb l’empresa i el dissenyador és un altra clau de motor, així com la introducció i gestió dels avenços tecnològics en tot moment. Tot això amenitzat amb nombrosos exemples reals on es posa de manifest la gestió del dissenyador entre tecnologia, usuari, producte, empresa i mostren la rellevància i l’impacte social de la intervenció del disseny.

Les properes sessions enfocaran metodologies en educació del disseny, tendències rellevants en l’àmbit pedagògic i de contingut per als professionals del futur, experiències dutes a terme per algunes escoles de disseny en la recerca de les possibilitats d’un centre educatiu de cara a la preparació de l’estudiant pels reptes que haurà d’assolir com a dissenyador. Quin rol hem d’assolir com a escola davant aquests reptes? Com hem d’afrontar la preparació de l’alumnat pel context empresarial, social i tecnològic en què es mourà el dissenyador en els anys vinents?

El curs vol donar forma a la possible aplicació en l'entorn formatiu de l'escola d'algunes de les tendències claus i de les reflexions més interessants del programa.

+info...


Una peça que combina la joieria i l'escultura - Luca Marovino

El professor i artista escultor italià, col·laborador a Llotja on ha realitzat diversos tallers, Luca Marovino ha estat guardonat amb el Premi A´ DESIGN AWARD. SILVER 2017.

Una peça que combina la joieria i l'escultura.

https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=55266

+info...


Conferència organitzada pel Cicle de Ceràmica - Rosa Vila-Abadal i Jordi Marcet

+info...


ESPARTACO (1960), de Stanley Kubrick

Cine FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 20 d'abril a les 16.00 hores

Hemicicle de la seu Sant Gervasi

ESPARTACO (1960), de Stanley Kubrick

+info...


Conferència sobre el llibre d'artista - Antonio Alcaraz

El proper 20 d'abril a les 1730 us esperem a la Sala Petita de la Seu de Sant Andreu de Llotja, Pare Manyanet 40, 08027 de Barcelona, per gaudir d'aquesta interessant conferència organitzada pel Conservatori de les Arts del Llibre de LLotja.

A càrrec d'Antonio Alcaraz : " El llibre d’Artista en la col·lecció de la Universitat Politècnica de València".

Antonio Alcaraz és professor i investigador del Departament de Dibuix de la Universitat Politècnica de València.

La col·lecció de llibres d'artista pertanyent a la UPV té obres realitzades per prestigiosos artistes internacionals des dels anys 60 on cal destacar les obres de Marcel Duchamp, Ruscha, Dieter Roth i el col·lectiu Fluxus; fent un recorregut per l'àmbit del llibre il·lustrat i la poesia visual per arribar a publicacions actuals com les obres del col·lectiu alemany Lubok o els valencians de Pusilámine entre d'altres

+info...


MEMORIAL EMILIO SDUN

Aquesta exposició ja es va presentar al Museu de Jaen i a la Universitat de Valencia i vol recordar i fer un homenatge a la figura de l’artista i tipògraf Dieter Emil Sdun, qui va morir el 20 de gener de 2015.

L'exposició s'inaugurarà el 20 d'abril a les 1930 hores a la Nau U de la Seu de Sant Andreu de Llotja (Pare Manyanet 40, 08027 de Barcelona). La presentació de l'exposició a LLotja ha estat coordinada per les professores Anna Comellas i Maria Lucas, i forma part de diverses activitats que el Conservatori de les Arts del Llibre , de LLotja, ha organitzat com a difusió del LLibre d'Artista.

Emilio Sdun es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis de Berlín i va fundar el taller "Schierlingspresse" (Premsa Cicuta) a Dreieich -Frankfurt- amb la finalitat de treballar en l'àmbit del llibre artístic emprant de forma experimental les tradicionals tècniques de composició i impressió amb tipus mòbils de impremta.

El 1991 va ser guardonat a Mainz amb la mes alta distinció alemanya per a la impressió, el premi "V.O.Stomps". Els seus treballs formen part d'alguns dels Museus, Biblioteques i Col·leccions mes importants d'Europa i Amèrica, entre elles: Tate Gallery o Victoria & Albert Museum de Londres, Kunstbibliothek de Berlin, Landes Museum a Darmstadt, Art Center College of Design de Pasadena ( EUA), Artphilein Foundation a Lugano o Col·lecció Llibre d'Artista de la Universitat Politècnica de València.

Des de 1996, Doris i Emilio, traslladen la seva residència i taller a Espanya, treballant a Los Guiraos (Cuevas d'Almanzora) amb artistes i escriptors hispans i impartint nombrosos cursos de formació per a professionals i estudiants.

En aquesta exposició es podran veure, a més de treballs d’aquest artista, llibres d’artista d’altres creadors, en una exposició col·lectiva que vol retre tribut a: Emilio Sdun.

triptic llotja sdun (pdf)

+info...


Taller sobre transferències d'imatges en suport ceràmic.

El 18 i 19 d’Abril  el professor Jaiver Ramos va fer un taller per les alumnes de 1r i 2n de ceràmica, sobre transferència sobre suport ceràmic

+info...


Les maletes de Walter Benjamin a la Casa Velázquez

Exposició comissariada per Pilar Parcerisas en la que participa professorat i alumnat de Llotja.

Més informació:
https://www.casadevelazquez.org/es/inicio/novedad/las-maletas-de-walter-benjamin/

Del 5 d'abril al 25 de maig de 2017 (L-D: 10h-20h)
Entrada lliure i gratuíta

Casa de Velázquez
C/ Paul Guinard, 3 28040 Madrid
Metro Ciudad Universitaria (L6) o Moncloa (L3)
EMT linea 133 desde Callao (Parada 1332)

Plano de acceso

+info...


Oberta convocatòria beques Connecta't del Carnet Jove

POST XARXES i MAILING (pdf)

+info...


Exposició : SOM LLOTJA!

Exposició: somllotja! al centre Català d'Artesania.

Fins al 23 d'abril. c/ Banys Nous 11 Barcelona


Alumnat d'il·lustració a Món llibre 2017

Les ex-alumnes del Cicle d'Il·lustració de LLotja: Mariona Guinaliu, Anna de la Santísima Tinidad Ortiz i Marta Oliveras han participat de la jornada professional que organitza cada any Món Llibre (festival de literatura per a nens i nenes que organitza l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona)

Durant aquesat jornada aquestes ex- alumnes del CFGS d'Il·lustració de LLotja, han mostrat  els seus treballs a diferents il·lustradors i editors per tal de promocionar-se com a professionals.

Aquestes alumnes van presentar els seus projectes integrats LOE al curs 2015-16 i ja tenen el títol de tècniques superiors en il·lustració.

Les tres han estat presentades com a joves il·lustradores de la Llotja  per la il·lustradora de Món Llibre 2017 Maria Corte, davant d'un públic conformat per professionals de la il·lustració, l'edició i l'àmbit educatiu.
Des de Llotja aquesta activitat ha estat coordinada per la professora Clara Garrigosa.

+info...


Exalumna del cicle de pintura mural exposa.

L'exalumna del cicle d'Arts Aplicades al Mur, Susana Sentís, torna a exposar al centre de Pedralbes per tercera vegada consecutiva.En aquesta ocasió ha fet quadres urbans d'espais amb encant de Barcelona.

A l'exposició es poden veure onze quadres de llocs emblemàtics de la ciutat, com la mítica botiga Vinçon, que ja va tancar les seves portes fa poc, o la pastisseria Escriu de la Rambla. Aquest cop Susana Sentís torna a fer una pintura figurativa però amb un traç molt personal. Hi ha  quadres amb molt de color i textura que transmeten vitalitat.

Aquesta pintora capta l'essència dels espais de manera molt fresca. La millor manera d'entendre la seva pintura és visitant la seva exposició.

Podeu visitar l'exposició fins al 30 d'abril a: Pedralbes Centre, Avinguda Diagonal 609 Barcelona.

+info...


BLADE RUNNER (1982), de Ridley Scott

Cine FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 6 d'abril a les 16.00 hores

Hemicicle de la seu Sant Gervasi

BLADE RUNNER (1982), de Ridley Scott

+info...


Llotja present a la Fira de Bolonya

Del 3 al 6 d’abril de 2017 s’ha celebra a Bolonya la Fira del Llibre Infantil i Juvenil.

Catalunya i les Illes Balears han estat els  convidats d’honor.  L’Institut Ramon Llull ha organitzat per aquest motiu diverses exposicions a la Fira. En una d’elles titulada:  Sharing a Future, s’han seleccionats 42 il·lustradors catalans. Set d’aquest il·lustradors catalans s’han format a Llotja a l’especialitat d’il·lustració. Aquets  exalumnes són:  Màriam Ben-Arab, Zuzanna Celej, Mercè Galí, Maria Girón, Mercè López, Roger Olmos i Jordi Vila.

Aquesta exposició es va dissenyar42 hamaques, cadascuna d’elles dedicada a un il·lustrador. La idea era que els visitants poguessin descansar metre llegien els llibres publicats per aquests il·lustradors, també exposats a l’estand.

Llotja també ha participat a l’exposició organitzada per totes les escoles de Catalunya que imparteixen estudis d’il·lustració. En aquesta exposició titulada: "En trànsit",  cada escola presentava un projecte integrat que s’ha mostrat mitjançant panells. El projecte presentat per Llotja ha estat el de l’exalumna Laia Domènech, un conte il·lustrat per nens titulat: “La Pastanaga”.

A la Fira de Bolonya van viatjar un grup d’alumnes de segon del Cicle Superior d’Il·lustració de Llotja.

+info...


L'especialitat de fosa estrena un nou forn

Finalment desprès de molts esforços l'especialitat de fosa té un forn nou. Al vídeo podeu veure el seu funcionament.

+info...


Visita del Regidor de l'Ajuntament de Barcelona a la seu de Sant Gervasi

El dimarts 4 d'abril va visitar la nostra seu de Sant Gervasi el Regidor de l'Ajuntament de Barcelona del grup Socialista, Sr. Daniel Mòdol.

+info...


Seleccionats Premi Art Byblio / ESDA Llotja 2017

Artistes seleccionats

Ana Alonso Fernández
Esther Pita Baamonde Montiel
Pamela Calero
Sheila Cremades Rudio (L’Horta Gràfica)
Carmen Dengra Bolaños
Rocio Fenoy Navio
Marc Gascón Blasco
Helena Hermoso de Mendoza García
Alberto Moreno García
Andrea Olaiz García
David Rojas Pacheco
Anna Tó Cubells
Ana Varela García
Juliana Velez Gutierrez
Iñigo Viñas Fernández

Recordem d'enviar l'obra abans del dia 7 d'abril a l'adreça:

ESDA Llotja
C/ Pare Manyanet 40
Barcelona 08027


Volem agraïr a les Escoles i Facultats d’Art que han participat a través del seu alumnat en el nostre primer premi del llibre d’artista ARTBYBLIO.
 
EADT (Escola d'Art i Disseny de Tarragona)
EASD Josep Serra i Abella (Hospitalet del Llobregat, Barcelona)
EINA, Centro Universitario de Diseño y Arte de Barcelona
Escola d’Art de Manresa
Escola Massana (Barcelona)
Escola Superior de Disseny i Art Llotja (Barcelona)
Escuela de arte Nº1 (Cantabria)
Escuela de Arte 10 (Madrid)
Escuela de Arte de Cádiz
Escuela de arte de Oviedo
Escuela de Arte de Pamplona-Iruña
Escuela de Arte Dionio Ortiz (Córdoba)
Escuela de Arte San Telmo (Málaga)
Escuela de Arte y Superior de Diseño de Mérida
Facultad de Bellas Artes de Málaga
Facultad  de Bellas Artes de Murcia
Facultad de Bellas Artes, Universidad Politécnica de Valencia
Facultat de Belles Arts – Universitat de Barcelona
 

+info...


Llotja al Saló del Còmic 2017

Un altre any l'escola LLotja participa amb un stand organitzat pels Cicles de Còmic i Il·lustració, coordinat pels professors Toni Micó i Luis Casado.

Amb la col·laboració en el muntatge i atenció de l'estand dels alumnes: Estefanía Frigola, Silvia Leal, Guillermo Errando, Arnau Martí, Rubén Rosanas, Marina Gómez, Marc Sisquella.

El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del dijous 30 de març al diumenge 2 d’abril als palaus 1, 2.1, 4 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

Ens trobareu als estands 44 i 45

Horaris

Dijous 30 de març: de 10.00 a 20.00 h.

Divendres 31 de març: de 10.00 a 21.00 h.

Dissabte 1 d’abril: de 10.00 a 21.00 h.

Diumenge 2 d’abril: de 10.00 a 20.00 h.

Més informació:

http://ficomic.com/

+info...


Del teatre de carrer als platós de TV: passejada de la mà d'una dissenyadora de vestuari

El dimecres 29 de març, 19.00 hores, a l'hemicicle de la seu de Sant Gervasi està programada la conferència de Catou Verdier  Del teatre de carrer als platós de TV: passejada de la mà d'una dissenyadora de vestuari.

Catou Verdier actualment és Cap de vestuari dels programes Polònia i Crackovia (TV3). Del 2004 al 2012 va ser Cap de vestuari de la productora El Terrat  on va realitzar set temporades de Buenafuente (Antena 3 i La Sexta) i estilista d'Andreu Buenafuente en La Gala De Los Goya 25 años. Per al teatre ha treballat amb La Cubana, Els Comediants, Dagoll Dagom i La Fura dels Baus, entre d'altres.

+info...


ESDAP Barcelona Llotja a la jornada Tacart, a càrrec de Montse Noguera

TACART, la primera jornada de tecnologia digital i educació artística, organitzada des del Departament d’ensenyament, tingué lloc a la Universitat de Lleida el passat dissabte 18 de març. L’ESDAP Barcelona Llotja va presentar la ponència de Montse Noguera sota el títol Del vector a la planxa de gravar. En la ponència s’exposà una visió general sobre metodologies vectorials per a l’expressió gràfica i artística, així com una experiència concreta duta a l’aula amb alumnat de tercer curs d’ESDAP en l’assignatura d’Il·lustració i narrativa gràfica, en col·laboració amb el projecte CRIG (Col·lecció Rubiralta i Garriga, fons xilogràfic català) i l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana. En aquesta experiència es connecta l’entorn vectorial amb les possibilitats de confecció de matrius aptes per gravat i estampació.

En la part de metodologies vectorials, s’exposà una visió artística en l’ús de les eines a la recerca d’una sensibilitat que destecnifica el mitjà digital, desmitifica patrons i cànons de treball, resultats i processos existents, fent sorgir del medi digital una capacitat humana d’expressió molt més orgànica.  Aquest apartat ressaltava que l’aportació de l’entorn vectorial en l’experiència duta a l’aula i en el procés creatiu no era només un pas mecànic, sinó precisament el moment d’assaig, anàlisi, experimentació i creació.

A partir dels treballs vectorials, es dugué a terme a l’Ateneu de fabricació de Ciutat meridiana, el fresat de matrius, sostraient material d’un bloc a partir dels arxius digitals. Aquest punt final li donà a l’experiència una dimensió interessant de connexió entre eines pròpies del disseny, les tecnologies de tall laser o fresat i una reinterpretació dels processos xilogràfics des de les noves formes de creació artística.

La jornada TACART tingué també interès per la reflexió sobre l’ús i posada en pràctica de les tecnologies en l’educació artística.

+info...


Premi Art Byblio

L’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, ​​en colaboración con Arts Libris Barcelona, ​​Feria Internacional de la Edición Contemporánea, que se celebra en el centro de arte Santa Mónica, convoca el primer premio de libro de artista para escuelas de ámbito nacional. Con este premio se pretende impulsar la producción de libros de artista dentro de las diferentes escuelas de Arte.

+info...


Visites estudiants Batxillerat Artístic

Als mesos de febrer, març i abril diferents institus que imparteixen Batxillerat Artístic ens visiten  amb el seu alumnat.

IES Infanta Isabel d'Aragó
IES Consell de Cent
IES Dolors Mallafré i Ros
IES Maria Aurèlia Capmany

+info...


Curs intensiu de talla de pedra

Des del dia 13 al 17 de març, El professor  Luca Marovino,  format a l’escola de Carrara i actualment docent de l’escola d’art de Frosinone, a Itàlia  ha dut a terme un curs intensiu de talla de pedra destinat als alumnes d’escultura, i obert a tot l’alumnat de l’escola.

Aquesta activitat s’ha dut a terme dins del marc del programa ERASMUS+

+info...


Andreu Vilasís. esmalts

EXPOSICIÓ

ANDREU VILASÍS. ESMALTS

Espai Blanc seu Sant Gervasi
Del 17 de març al 28 d'abril
Inauguració: divendres 17 de març a les 19.30 hores

L’obra artística i en especial la seva meticulosa i renovada tècnica de la grisalla, que tant singularitza els seus esmalts, van ser objecte d’un aprofundit estudi en una tesi doctoral de la Universitat de Barcelona, el 1996. D’aquesta dita “nova grisalla” s’han pogut veure excel·lents exemples en les darreres exposicions individuals com les de Barcelona el 2006 i la mes recent de Limoges, França, a l’estiu del 2016. Una tècnica sempre present especialment utilitzada en les figures femenines i rostres, centre de la seva obra en diferents contextos. En tota la seva creació artística un sentiment intern aflora entre bells motius decoratius i colors rotunds. En la mateixa línia de les darreres presentacions hi trobarem tècniques mixtes, on el concepte domina la forma i la força interior i la capacitat fèrtil i creativa, en tots els sentits, de l’element femení és sempre un centre d’atenció. Una deriva vers colors més impactant, llampants i contundents s’albira en les peces mes recents.

Completen el conjunt de plafons murals, una petita sèrie d’objectes escultòrics de temes varis en collage d’esmalt i fusta, destacant per la seva bellesa, que són la representació formal de l’impalpable, de l’instant màgic de connexió entre naturalesa humana i allò invisible que denominem: art.

Núria L. Ribalta

Doctora en Belles Arts i crític Internacional d’ Art

+info...


Exposició de xilografies de Josep Subirats

El dijous 16 de març de 2017, a les 19 hores, s’inaugurarà a la Nau U, de la Seu de Sant Andreu de Llotja l’exposició: “Josep Subirats. Gravats”. L’exposició es podrà visitar fins al 24 d’abril.

 Josep Subirats i Samora va ser alumne de Llotja entre els anys 1926 i 1934, amb qualificacions d’excel·lent, i entre els seus mestres destaquen Fèlix Mestres i Ramon Calsina, professors de l'escola.

Aquesta exposició ha estat organitzada per un altre ex-alumne del Conservatori de les Arts del Llibre de Llotja: Frederic Girós  qui ha estudiat les tècniques de gravat a la Seu  de Sant Andreu de Llotja els anys 2011, 2012 i 2013.

El s'ha dedicat aquests darrers temps a restaurar i estampar aquests gravats en fusta (xilografies), 28 en total, que estaven en no gaires bones condicions, amb la intenció de donar-los a conèixer.

A la inauguració assistiran també el galerista d’obra gràfica: Francesc Mestre i Marina Subirats, filla de Josep Subirats.

triptic (pdf)

nota de premsa (pdf)
 

Notícia a la revista digital d'art: BONART

http://www.bonart.cat/actual/28-gravats-restaurats-de-josep-subirats-a-la-llotja-de-sant-andreu/

Notícia al diari digital de Sant Andreu:  L'ANDREUENC

http://www.andreuenc.cat/cultura/2017/03/12/lescola-la-llotja-de-sant-andreu-mostrara-els-millors-gravats-de-josep-subirats

+info...


II Jornadas de Bones Pràctiques - Auditori AXA -

Bones Pràctiques  d’Arts Plàstiques i Disseny

14 de març de 2017

El passat dia 14 de març es va celebrar a l’auditori AXA  la Jornada de Bones Pràctiques d’arts plàstiques i disseny, intercanvi d'experiències educatives, organitzada pel Departament d’Ensenyament.

El professor i cap d’estudis Arcadi Garcia, va fer un anàlisi de les causes de l’augment  de mobilitats, ateses per la coordinació Erasmus de la seu de  St. Andreu,  destinades als alumnes de cicles formatius de grau superior.

+info...
 


Visita de Regidors de l'Ajuntament

El dilluns 6 de març van visitar la Seu de Sant Andreu/Sagrera de Llotja, el Sr.Jaume Ciurana Regidor de l'Ajuntament  de Barcelona i el Sr Roger Mestre, Conseller  del Districte de Sant Andreu del grup Municipal del Partit Demòcrata Català.

+info...


La professora Noemí Clavería ha col·laborat en els últims números de dxi. Magazine

La professora Noemí Clavería ha col·laborat en els últims números de dxi. Magazine, una publicació internacional que s’estructura temàticament en torn al món de la cultura i el post-disseny. 

Al número 50 va presentar un text amb el títol “Huellas. Mutaciones entre el diseño y el entorno” en el que reflexiona sobre els canvis o mutacions que l’entorn produeix als objectes i als éssers humans, així com els produïts per l’ésser humà a l’entorn.

Al número 51 va escriure el breu assaig “¡Me hace ilusión percibir tu mentira! que mostra com la percepció de la realitat es distorsiona mitjançant diferents il·lusions.

+info...
 


EL ACORAZADO POTEMKIN (1925), de Serguei M. Eisenstein

CINE FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 23 de març a les 16.00 hores

Hemicicle de la seu Sant Gervasi

EL ACORAZADO POTEMKIN (1925), de Serguei M. Eisenstein

+info...


Experiències de Carles Teixidó, Maquetista.

Dijous 16 de març a les 17.00 hores a l'Hemicicle de la seu Sant Gervasi

+info...


REQUIEM FOR A DREAM (2000) de Darren Aronofsky

CINE FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 9 de març a les 16.00 hores

Hemicicle de la seu Sant Getvasi

REQUIEM FOR A DREAM (2000) de Darren Aronofsky

+info...


Font del Gos un projecte social

Font del Gos és un projecte amb vocació social que intenta documentar la història i l’actualitat de un petit barri de l’extraradi de Barcelona.
El resultat és un llibre que mostra no només les diferents etapes que ha tingut el barri, sinó també una sèrie de fotografies que aconsegueixen tant presentar la realitat com dignificar-la. Sense cap dubte, aquest treball va créixer amb la participació dels veïns i, finalment, constitueix un motiu d’orgull per ells.

Els objectius són:
− Conèixer un disseny social a l’àmbit del disseny gràfic.
− Entendre el procés d’un projecte social.
− Entendre les singularitats i les implicacions d’un projecte social.
− Potenciar el diàleg entre antics i actuals alumnes.

+info...
 


Visita de professorat de la Universitat de Costa Rica

Tres professors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Costa Rica, van visitar, el dilluns 6 de març, la Seu de Sant Andreu de Llotja.

La visita formava part d'una activitat organitzada per l'Associació: PASPARTÚ, de la qual forma part l'ex-alumna de de l'especialitat pintura: Elena Jordán.

Per més informació sobre l'Associació visiteu la seva pàgina web: http://galeriapaspartu.wixsite.com/paspartu

+info...


Visita de membres de COLBACAT

El dimarts 7 de març, un grup de col·legiats del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts van fer una visita als tallers de la Seu de Sant Andreu.

+info...


Xerrada amb Marc Morro

Nascut a Mallorca, Marc Morro es va quedar en aquesta illa fins que va complir 18 anys i es va traslladar a Barcelona per estudiar disseny industrial. Posteriorment, es va traslladar per a una estada de 10 mesos a Nova York.

Actualment està concentrat en el seu treball com a dissenyador de mobles i cofundador de AOO, una petita empresa de mobiliari de Barcelona amb l'objectiu de fer objectes simples, funcionals, anònims i quotidians.

+info...


Ei! - Portes obertes - Escola Llotja

+info...
 


Exposició de Projectes d'Il·lustració i Tècniques gràfiques tradicionals

A la Sala d'Exposicions del Cicle d'Il·lustració, podeu veure treballs de l'alumnat de segon curs del Cicle d'Il·lustració de Llotja, dels mòdusl: Projectes d'Il·lustració i Tècniques Gràfiques tradicionals (Gravat).

Alumnat participant:
Jordi Puig, Noelia Rey , Alex Roig , Patricia Rojas Rubén Rosanas, Danae Rubio Rue, Laura Rueda, Sergi Sanchez, Jan Sumalla, Amanda Toro, Cecilia Verza , Gerard Vilajoana, Marina Vivó ,Marc Sisquella, Sheila Garcia, Isabel Fuente, Verónica Cabello, Bárbara Gutierrez, Elisabeth Martín, Marina Gómez, Emma Pórtoles.

+info...


Visita de l'escola "Mestre Enric Gibert"

El passat 28 de febrer, van visitar la Seu de Sant Andreu, setanta alumnes de primària de l'escola "Mestre Enric Gibert".

Alumnat d'escultura de Llotja realitza les pràctiques d'empresa en aquesta escola.

+info...


Informació sobre obres a la Seu de Sant Andreu

El dia 2 de març es va realitzar un Claustre Extraordinari  a la Seu de Sant Andreu per informar sobre el  calendari i procés de reforma d'aquesta Seu.

Hi va assistir la Gerent del Districte de Sant Andreu, Sra.Carme Turegano i l'arquitecte Lluc Coma.

+info...


Exposició del Cicle de Joieria artística

Aquest divendres dia 3 de març, a les 12h,  s'inaugura a l'EASD Serra i Abella l'exposició ALIATGES (col·laboració entre els CFGS Fotografia i Disseny Gràfic de Serra i Abella i CFGS de Joieria Artística de Llotja, i de la qual es va fer la primera exposició a la Nau U el maig de l'any passat).

+info...


ECOdisseny i ECOinnovavió - Joan Rieradevall -

Joan Rieradevall Pons, un dels màxims representats de l’ecodisseny a Catalunya, definirà les bases per aconseguir la millora ambiental d’un producte sense perdre capacitat d’innovació.

A més a més, exemplificarà els seus coneixements mitjançant alguns projectes que ha portat a terme en contextos com Sostenipra, grup de Sostenibilitat i Prevenció Ambiental.

+info...


Conferència de l'agencia: "Petit Comité"

Conferència organitzada pel Departament de Disseny Gràfic.

Dimarts 28 de febrer, a les 18 hores, a la Sala Petita de Sant Andreu.

Activitat destinada a l'alumnat  dels ciclesGràfica Interactiva i Gràfica Publicitària.

+info...


Alumne de Còmic publica a: EEUU

L'alumne Eduard Valls, del Cicle de Grau Superior de Còmic, ha començat a publicar professionalment per l' editorial de EEUU:  IDW  amb el seu projecte integrat de còmic.

+info...


Disseny de bodegons - Marçal Vaquer -

Marçal Vaquer és un fotògraf comercial especializat en fotografia de productes i bodegons.

Amb seu a Barcelona treballa internacionalment per a comissions editorials i comercials.

Marçal ens explicà el perfil professional del Set Designer i la importància dels nous llenguatges en fotografia de bodegons en la mostra de tota mena de productes.

+info...


Estudi Mayúscula brands - Rocío Martinavarro -

Estudi Mayúscula brands és una agència de branding especialitzada en identitat multilingúe per a Àsia, Orient Mitjà i Europa amb l'objectiu d'arribar a un mercat global en constant canvi.

Rocío Martinavarro ens explicará en primera persona l'experiència de treballar en projectes de Disseny pel mercat exterior.

+info...


2001, UNA ODISEA DEL ESPACIO (1968) de Stanley Kubrick

CINE FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 23 de febrer a les 16.00 hores

Hemicicle de la seu Sant Getvasi

2001, UNA ODISEA DEL ESPACIO (1968) de Stanley Kubrick

+info...


Conferència d'Helio Piñon a la Seu de Sant Gervasi

El proper dimecres 22 de febrer, a les 10 del matí, es realitzarà una conferència a la Seu de Sant Gervasi a càrrec d'Helio Piñon.

+info...


3 er PREMI DEL CONCURS INTERNACIONAL D’ESCULTURES AMB NEU

El professor Jordi Plana, qui ha estat promotor i coordinador d'aquesta activitat, explica que: des de el mòdul de Volum del Cicle de Tècniques Escultòriques i Escultura aplicada a l'espectacle, es va presentar la possibilitat dins la programació de poder participar amb els alumnes al Concurs Internacional d'Escultures Monumental amb neu a Pas de la Casa. Andorra “ 2017.

Enguany es va posar el títol des de  el  mateix mòdul i vam suggerir “Els Somnis en l'art del segle XX”. Es van apuntar 5 equips de tres persones amb un total de 15 alumnes que es van voler presentar al concurs.

En total hi havia 25 blocs de neu compactada  que es van convertir en 25 escultures. 13 fetes per professionals i 12 fetes per estudiants de diferents escoles d'art d'arreu d´Espanya.

Els guanyadors del 3er Premi en la categoria d´estudiants han estat els alumnes: Isabel Mur Crespo, Santiago Mercado Ocampo., Saenz de Sicilia (SMOSS)
 David Barrera Viladot.

L’obra es titula: ”Somiant amb la llum


BREU EXPLICACIÓ DE L’OBRA: ”Somiant amb la llum

En aquesta proposta volem emfatitzat mitjançant l’escultura els somnis dins dels moviments artístics, a partir de formes molt simples però a la vegada carregada de simbolisme.
Un cub amb els plans paral·lels i en una cara perforant un con a l’interior fins a la cara oposada amb una petita obertura.

Un món molt estructurat i encaixat en una figura (el cub) i el con com a símbol que ho recull tot, amb uns inicis amplis (circumferència) i que té un recorregut llarg (con) fins al final. Què des del començament ja s’endevina.
L’obertura a l’altre extrem simbolitza el camí a recórrer i la llum del final la conclusió del somni.

Tot és fonedís: L’escultura, la neu, la llum, els somnis.

El nostre projecte està inspirat en els treballs de l’artista hindú Anish Kapoor, conegut per les seves formes còniques i circulars lligades als somnis.
 Anish Kapoor... El escultor que reflexa els somnis.

+info...


Taula rodona amb Roger Olmos i Mercé López

El professor d'il·lustració: Sergi Mariñosa, ha organitzat aquesta taula rodona amb dos dels set ex-alumnes de Llotja, seleccionats per l'Institut Ramon Llull, representar a Catalunya a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.

Mercè López i Roger Olmos parlaran sobre l'experiència de participar en aquest esdeveniment tant important del món de la il·lustració professional.

+info...


Alumnes de Llotja a la Fira de Bolonya

El professor Sergi Mariñosa ha organitzat aquesta exposició que es presenta a l'Espai “Zero” de la Seu Sant Andreu/Sagrera de Llotja. La mostra és un homenatge als set ex-alumnes del Cicle d'Il·lustració de l'escola que representaran a Catalunya a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya de 2017.

En l'exposició participen: Jordi Vila, Mercè López, Màriam Ben-Arab, Mercè Galí, Roger Olmos, Zuzanna Celej i Maria Girón.

En l'exposició es pot veure una selecció de les seves publicacions dels últims anys.

+info...


Seminari de la CEA a Llotja

La Confederació d'Escoles d'Arts Plàstiques organitza un Seminari sobre Ensenyaments de Postgrau i Recerca en Arts Plàstiques i Disseny. Aquesta activitat tindrà lloc a la Seu de Sant Gervasi de l'Escola Llotjael divendres 17 de febrer de 2017 .Participa professorat d'Arts Plàstiques i Disseny.

Es pot consultar el programa del Seminari a: http://www.escuelasdearte.es/news/2017barcelona/home.htm

+info...


Exposició "SOM LLOTJA" al Centre Català d'Artesania

+info...

 


DINAMITZAR LA VEU I EL COS PER A SER UN BON SPEAKER!

Descripció i resultats d'aprenentatge
Com matricular-se

+info...


Formació permanent del professorat. Matrícula Oberta!

Curs: "Coaching i programació neurolingüística (PNL) per a docents d’Escoles d’Art i Disseny"

Curs que dóna a conèixer bases de programació neurolingüística (PNL) i coaching, enfocades a la docència, d’una manera vivencial.

Hores de certificació assistents: 25 hores

A la seu Sant Gervasi

Calendari:

14 de febrer, 21 de febrer, 28 de febrer, 7 de març, 14 de març, 21 de març,  28 de març.

Horari:

Dimarts de 16 a 19 hores

Anna Argany CEB fitxa  activitat de formació (pdf)

Matrícula: http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formacio-permanent-professorat/cercador-activitats/

+info...


Us convidem a participar: del challenge de LLotja

Per iniciativa del professor del Departament d'Il·lustració: Sergi Mariñosa, s'ha començat un repte  de dibuix amb alumnes i exalumnes del Cicle d'Il·lustració, un challenge que diuen els americans (el més conegut és inktober). Es tracta de fer un dibuix cada dia (amb qualsevol tècnica) sobre un tema diari i publicar-ho a les xarxes socials amb el hashtag #artnestoltes. El repte és diu Artnestoltes ja que es fa al mes de febrer i tenim el carnestoltes com a base del repte.

Els dibuixos que estan fent els diferents alumnes i exalumnes (i d'altres) es recopilen al blog del cicle d'il.lustració, al facebook i a pinterest.

Alumnat de Llotja d'altres especialitats: us animem a participar!!!

En aquest enllaç trobareu les instruccions:

https://www.instagram.com/explore/tags/artnestoltes/
http://illustracio.blogspot.com.es/
https://es.pinterest.com/illustracio/

+info...


Xerrada amb Curro Claret

+info...


Alumnat de ceràmica presenta els seu projectes per ceràmiques Marcó

El passat 8 de febrer, els alumnes del Cicle de Grau Superior de Ceràmica:

Natàlia Suárez

Carla Ejarque

Rosa Saget

Rosario Moreno

Van presentar les seves propostes de treball per la col·laboració amb ceràmiques" Marcó" que organitza el Departament. d'Ensenyament de Catalunya.

Va ser una  jornada molt intensiva on totes les escoles d'art de Catalunya van ensenyar els seus projectes davant d'un jurat, Pilar Alsina, Blai Puig i el dissenyador Pere Grifé i amb els representants del Departament d'ensenyament:  Olga Adrhoer, Lluís Homar, Mario Crespo.

Hem de felicitar a les nostres alumnes : van fer una excel·lent presentació i van representar a la nostra escola en el nivell que es mereix.

La propera trobada serà a principis de Maig on es farà la presentació de l'obra acabada i es farà el lliurament de premis.

+info...


Entrevista a Magí Franquesa, director de la Llotja amb motiu del començament del cicle de Cine Fòrum (nosolocine.net)

El nostre director Sr. Magí Franquesa ha estat entrevistat en nosolocine.net amb motiu del començament del cicle de Cine Fòrum a l'Escola:

http://www.nosolocine.net/entrevista-magi-franquesa-director-la-llotja-escuela-diseno-arte-barcelona/

+info...


Jornada informativa optatives de 3r

Divendres 10 de febrer, a Sant Andreu, farem Informació, explicació i tria d'optatives de 3r d'Ensenyaments Superiors de Disseny, amb la següent escaleta del dia:

10:00 - Explicació transversalitat optatives de 3r.
10:30 - Modelat i emmollat.
10:50 - Taller d’estampats.
11:10 - Il·lustració i narrativa gràfica.
11:30 - Documental videogràfic.
11:50 - Tècniques tèxtils aplicades.
12:10 - Talla de fusta.

12:30 - Com triar les optatives amb el formulari online.
13:00 - Visita als tallers de sant Andreu

+info...


TIEMPOS MODERNOS (1936) de Charles Chaplin

CINE FÒRUM LLOTJA conduït per José López Pérez i Blanca Rubí, creador i col·laboradora de nosolocine.net

Dijous 9 de febrer a les 16.00 hores.

Hemicicle de la seu Sant Gervasi

TIEMPOS MODERNOS (1936) de Charles Chaplin

+info...


CINE FÒRUM LLOTJA

A càrrec de José López Pérez, escriptor, cineasta, periodista i creador i editor de nosolocine.net, i Blanca Rubí, col·laboradora de nosolocine.net

Dijous de 16.00 a 19.00 hores, a l'Hemicicle de la seu Sant Gervasi

9 de febrer:    TIEMPOS MODERNOS (1936) de Charles Chaplin
23 de febrer:   2001, UNA ODISEA DEL ESPACIO (1968) de Stanley Kubrick
9 de març: REQUIEM FOR A DREAM (2000) de Darren Aronofsky
23 de març: EL ACORAZADO POTEMKIN (1925) de Serguei M. Eisenstein
6 d'abril: BLADE RUNNER (1982) de Ridley Scott
20 d'abril: ESPARTACO (1960) de Stanley Kubrick
9 de maig: CON FALDAS Y A LO LOCO (1959) de Billy Wilder
18 de maig: LA PIEL QUEMADA (1967) amb la presència del seu director, Josep Maria Forn

+info...


Claustre extraordinari

El 3 de febrer es va realitzar un Claustre extraordinari, amb la presència de:

La Sra Olga Adroher. Cap de serveis d'Ordenació d'Ensenyaments de Regim Especial, Carme Ortiz. Directora de l'Esdap i el Sr. Jordi Homar. Tècnic especialista docent de Cicles d'arts plàstiques i disseny.

Al claustre es va informar sobre:  Línies prioritàries d'intervenció dels cicles formatius d'arts plàstiques i disseny. i  Projecte ESDAP. Itineraris de futur.

+info...


La professora Elina Norandi ha comissariat l'exposició: "Oro parece, plátano es" de Sandra March

La professora Elina Norandi ha comissariat l'exposició:

“Oro parece, plátano es” de Sandra March

Exposició: del 4 al 25 de febrer de 2017 en la galeria LA PLACE (c/ de les Basses de Sant Pere 10, Barcelona).
Horari: de dimarts a dissabte de 19.00 a les 20.00 hores.
Inauguració: dissabte 4 de febrer a les 19.00 hores.

L'exposició "Oro parece, plátano es" de l'artista catalana Sandra March recala en La Place. Després de la seva residència artística a Washington, d'estar exposant a Nova York i duent a terme diversos projectes a Miami, l'artista s'ha establert a París i, des d'allí, torna per realitzar una exhibició individual al nostre espai.

La mostra, comissariada per la crítica i historiadora de l'Art Elina Norandi, reuneix sis grans peces -a més que, per a aquesta ocasió, l'autora ha realitzat una edició numerada de les pintures en paper de periòdic i en format pòster- en les quals l'artista utilitza l'humor com a eina per elaborar un interessant discurs que, per hilarant, no deixa de ser crític i incisiu.

Cada peça, després de provocar-nos un inevitable somriure, actua com un artefacte desencadenant d'una reflexió que evidencia i desarma els mecanismes utilitzats pel poder establert per al seu desenvolupament i afirmació. Els superherois, personatges de còmic i d'il·lustracions infantils actuen com a còmplices d'un entramat visual que encara que, en aparença, resulta alegre i amable no triga en mostrar-se tan àcid i atroç com pot arribar a ser-ho el món d'avui.

Una vegada més, Sandra March, ens demostra amb la seva obra que, en un moment en què la transgressió artística és complexa d'aconseguir, la via humorística, característica del treball d'aquesta artista, es converteix en un arma òptima de desobediència i creació.

+info...


Exposició: color! de l'artista Carme Miquel

Espai Blanc
De l'1 de febrer al 10 de març de 2017
Inauguració dimecres 1 de març a les 19.00 hores

color!

Carme Miquel, artista visual i ex professora de l’escola, exposa a l’Espai Blanc alguns dels seus últims treballs on el color n’és el vehicle expressiu.

Color pur travessat per la llum, suspès a l’espai o atrapat dins el marc, color que juga amb distàncies i transparències, i resta o suma saturacions. Així es pogué veure a l’Horizon Invisible,  al Musée d’Art Moderne de Collioure, formant part de l’equip Tcteam, i  recentment a LUMINA, al Museu d’Art de Cerdanyola, una instal·lació individual que establia un diàleg amb els vitralls modernistes del fons del museu.

En aquesta ocasió, tres obres ens parlen d’altres moments i altres llenguatges de l’art: un quadre, un text i un disseny.

Un quadre - Mirall dins el marc-  pren com a referent El Marco de Frida Kahlo, una obra que figurà en una exposició sobre art mexicà a París al 1938, i fou adquirida pel Louvre, essent la primera peça d’un artista mexicà en figurar a  la col·lecció del museu. Carme Miquel només deixa el blau de la Frida absent i, en apropar-nos a l’orla de flors i ocells, completem l’obra amb la nostra imatge.

                                                                                                                                                   Frida Kahlo- El Marco. Oli damunt alumini i vidre.1937-38.

28,5x25,7cm.Centre Georges Pompidou

Un text - Poema paral·lel -  una escala d’estrofes de pur color es fa ressò d’un poema de Joan Oliver

                  Per al pàmpol del llum d’una dama criolla:   Blau - El mar no tan llunyà 
                                                                                                  la vena prima d'una mà...

                                                                                                                                                             Un disseny - Simfonia de Gunta -  una instal·lació que pren com a referent un disseny de Gunta Stölzl, artista i professora de la Bauhaus. Aquesta petita aquarel·la d’ataronjats i vermells amb accents d’ocre i  turquesa, es desplega a l’espai en un joc de superposicions i ens convida a trobar punts de vista per gaudir de l’emoció del color.

Gunta Stölzl -Disseny per a una catifa. Aquare.la, 26,7 x 27,7 cm .

Bauhaus Dessau 1925-1931. Col:lecció privada

Simfonia de Gunta ha estat creada especialment per a l’Espai Blanc.

+info...


Concurs del logotip guàrdia urbana de Vic

L'alumna de segon curs de gràfic d'estudis superiors Júlia Navarro, dins l'assignatura de Projectes I, ha guanyat el concurs del logotip conmemoratiu del 150 aniversari de la guàrdia urbana de Vic. La dotació econòmica és de 1.500€.

Enhorabona Júlia!

+info...


Conferència: Isidro Ferrer

Dins del cicle: "Il·lustrats", que organitza cada curs el Departament d'Il·lustració de Llotja, us convidem aquest divendres 27 de gener  a les 19 hores, a la Sala Petita de la Seu de Sant Andreu, per gaudir de la conferència que donarà l'il·lustrador i dissenyador: Isidro Ferrer

http://www.isidroferrer.com/

+info...


"El gust per l'Art Nouveau als aparadors de les ciutats"

Conferència "El gust per l'Art Nouveau als aparadors de les ciutats" a càrrec de la Dra. Teresa-M. Sala.

Dijous 25 de gener a l'hemicicle de la Seu Sant Gervasi, 18.30 hores
Teresa -M. Sala és professora Titular d’Història de l’Art Modern i Contemporani, Universitat de Barcelona
Doctora per la Universitat de Barcelona, imparteix docència d’Història de l’Art a la Facultat de Belles Arts i a la Facultat de Geografia i Història des de 1991.
Va a llicenciar-se en Geografia i Història (especialitat d’Història de l´Art) per la Universitat de Barcelona l’any 1981. El 1985 aconsegueix el Grau de Llicenciatura (Universitat de Barcelona) per la tesina Sebastià Junyent i Sans (1865-1908) pintor, il.lustrador, dissenyador i teòric modernista, per la qual va obtenir el Premi Fundació Güell. Entre 1986-88 va cursar estudis de Museologia a la Generalitat de Catalunya. Va obtenir la beca de la Secció Tècnica de Museus de la Diputació de Barcelona per als Museus de Sitges i Vilanova (1986-88). El 1993 obté el títol de Doctora a la Universitat de Barcelona per la seva tesi doctoral La Casa Busquets 1840-1929.
Des del curs 1991-92 imparteix docència d’Història de l’Art a la Facultat de Belles Arts i a la Facultat de Geografia i Història.
Forma part com a investigadora del GRACMON (Grup de Recerca consolidat d’història de l’art i del disseny contemporani) de la Universitat de Barcelona. Ha dirigit diverses tesis doctorals i ha participat en diversos congressos internacionals.
Actualment és professora i coordinadora del Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la UB.
Va treballar com a documentalista per a Olimpíada Cultural (1989-90) i pel Centenari de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888. Amb Maria Ribas va guanyar el Concurs de racionalització i dinamització del patrimoni cultural de Sitges. És coordinadora i també professora del Màster de Gestió del patrimoni cultural i museologia de la Universitat de Barcelona.
Ha comissariat, conjuntament amb l’antropòleg X.Roigé, l’exposició Àlbum. Imatges de la família en l’art al Museu d’Art de Girona (entre octubre 2004 i febrer del 2005) que es va inaugurar adaptada al Centre Cultural Sa Nostra de Palma de Mallorca el maig de 2006.
Comissària convidada pel Museu Van Gogh d’Àmsterdam per a l’exposició Barcelona 1900 (del 21 de setembre de 2007 al 20 de gener de 2008). Nominada pel prestigiós diari Times com a una de les deu millors mostres de l’any 2007.
En el marc del conveni de col·laboració entre la Fundació Abelló de Mollet del Vallès i la Universitat de Barcelona, i dins del projecte de recerca dels Espais de l’oci de la Barcelona de 1900, ha comissariat l’exposició Vestigis del Modernisme. Obrim el teló el 2011 (amb itinerància per a la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona).
Comissària de l’exposició Vis-a-Vis del cicle “Mirades a la col·lecció de la Fundació Es Baluard d’Art Modern i Contemporani” de Palma de Mallorca (setembre-gener 2011-12).
Va guanyar el concurs del Réseau Art Nouveau per comissariar l’exposició “Art Nouveau&nature” (2011-2013), mostra itinerant per diferents ciutats europees de l’Art Nouveau.
Al Màster d’Estudis Avançats d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona imparteix una assignatura sobre Exposicions: concepte i planificació.

+info...


Llum de Nadal , llum de idea, llum de disseny, disseny tridimensional,...

Activitat al Espai Blanc

Encara sou a temps de veure l'aparador de Nadal que han realitzat el professorat i alumnat de l'especialitat d' Aparadorisme.

Fins al 20 de gener.

Llum de Nadal , llum de idea, llum de disseny, disseny tridimensional,...

En aquest aparador el paper com a llenguatge protagonista i articulat al voltant de la finestra ens permet doblegar, plegar, sortir, entrar, suggerir i imaginar, en definitiva, crear disseny.

CFGS Aparadorisme

+info...


Projecte Brescó, el perquè de tot plegat

Conferència  a càrrec de Pep Boltà Parera
Projecte Brescó, el perquè de tot plegat"

Dijous 19 de gener a les 16.30 h

A l'Hemicicle de la Seu Sant Gervasi

+info...


Xavier Trias visita les dues seus de Llotja

Visita de Xavier Trias, ex- alcalde i regidor de l 'Ajuntament de Barcelona a les dues seus de Llotja, el 17 de gener de 2017

+info...


Conferència d'Andreu Vilasís al Museu de Disseny

Xerrada -Conferència d'Andreu Vilasís al Museu de Disseny, en motiu de la donació de la seva biblioteca especialitzada d'esmalt, joieria i arts decoratives al Centre de Documentació del Museu.

Andreu Vilasís: L'art de l'esmalt
Dimarts 17 de gener a les 19 h

Andreu Vilasís , artista plàstic especialitzat en l’esmalt al foc sobre metalls, és un dels grans noms internacionals de l’art de l’esmalt contemporani. Considerat un dels millors representants de l’anomenada “Escola de Barcelona” d’esmalts al foc, la seva obra ha estat premiada internacionalment, ha realitzat nombroses exposicions individuals d’esmalt, dibuix i pintura, dins i fora del país, i ha estat jurat en diferents certàmens a França, Alemanya, Japó, Estats units, etc. Podem trobar obra seva, a diferents museus del món, com el Museu del Disseny de Barcelona, el Musée Municipale de l’Évéché de Limoges, The Enamelist Society Museum de Kentucky (Estats Units) o l’Alte Mühle Museum de Himmerod (Alemanya).

És remarcable també la seva tasca docent, exercida durant més de 30 anys a l’Escola Superior d’Art i Disseny “Llotja”, centre del qual va ser director entre els anys 1989 i 1996. Per altra banda, és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Barcelona i membre de l’Associació Catalana i l’Associació Internacional de Crítics d’Art (ACCA i AICA), del FAD i fundador i membre de l’AAFAD. L’any 1987 va rebre la Carta de Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya.

Fundador i director de la revista L’Esmalt, és també autor de nombrosos articles especialitzats en revistes nacionals i internacionals, així com creador de múltiples iniciatives dins del sector, com el CIDAE (Centre d’Informació i Difusió de l’Art de l’Esmalt), el Museu de l’Esmalt Contemporani de Salou, etc.

Abans de la conferència, Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny rebrà la donació que Vilasís ha fet al Museu de la seva extensa i molt especialitzada biblioteca sobre arts decoratives, joieria i esmalt, probablement una de les principals a nivell internacional que conté 1.200 documents i 130 revistes, entre manuals, catàlegs d’exposicions, monografies d’artistes, etcètera. Un centenar d’aquests llibres estan publicats entre el segle XVIII i les primeres dècades del segle XX. Bona part d’aquests documents no es poden trobar en cap altra biblioteca de l’estat.

Lloc: Museu del Disseny - Centre de Documentació

Entrada gratuïta. Aforament limitat

+info...


Llibre coral "Las Humoristas." Elina Norandi

La professora d'Història de l'Art Elina Norandi ha participat en el llibre coral "Las Humoristas. Ensayo poco serio sobre mujeres y humor" que acaba de sortir en Icaria Editorial, de Barcelona.

El seu capítol es diu "Risas de vanguardia: ironía y humor en las pintoras del s. XX" i en ell parla de les artistes Olga Sacharoff, Frida Kahlo i Remedios Varo.

+info...


Conferència de Toni Cumella a la Seu de Sant Gervasi

Conferència de Toni Cumella a la Seu de Sant Gervasi, d'interès dins l'assignatura de 1r d'EEES: introducció a les ciències dels materials, però oberta a tothom i també als Cicles formatius.

Toni Cumella, nét i fill de ceramistes, dirigeix l’empresa familiar dedicada a la fabricació de ceràmica per a l’arquitectura des de 1880. Barrejant tecnologia i manualitat, Cumella reconeix en el seu treball una triple vessant d’artista, artesà i tècnic, on la col.laboració amb els arquitectes s’estableix des de la mateixa concepció del projecte. Sense aspirar a res ni renunciar a res, sense límits establerts ni hipoteques prèvies, Cumella gaudeix del repte que suposa cada nou encàrrec professional, posant-se a prova en cadascun d’ells".

+info...


El professor Andreu Vilasís exposa al Museu del Càntir d'Argentona

Andreu Vilasís: ex-director i ex-professor de Llotja, actualment jubilat, presenta la seva obra en esmalts al Museu del Càntir d'Argentona.

Díptic

+info...


La professora Alicia Gallego exposa a l'Institut Cervantes de Toulouse

La professora Alicia Gallego exposa els seus gravats amb altres artistes a l'Institut Cervantes de la ciutat de Toulouse (França). L'exposició ha estat organitzada per l'Associació "Estampadura" i compta amb la participació d'artistes francesos i espanyols.

web de l'Institut Cervantes de Toulouse:
http://toulouse.cervantes.es/FichasCultura/Ficha111218_43_1.htm

+info...


Nadala virtual de Llotja

Nadala virtual de Llotja

+info...
 


Mercat nadalenc a Llotja

Del 14 al 22 de desembre de 2016 podeu visitar el mercat nadalenc a Llotja i adquirir treballs realitzat per l'alumnat de l'escola.

El mercat funcionarà en les dues seus de l'escola.

+info...
 


Alumnat de Llotja participa a l'exposició "Recrearte"

A partir del 7 de gener de 2017, alumnes de: primer curs de ceràmica, primer curs de tècniques escultòriques i escultura aplicada a l'espectacle, segon curs de tècniques escultòriques i segon curs d'escultura; participen a l'exposició: "Recrearte".

+info...


L'Arbre de Nadal de Llotja

A la Seu de Sant Andreu-Sagrera podeu veure un original Arbre de Nadal dissenyat per professorat de l’escola.

Moltes gràcies als que ho heu fet possible

+info...


Frases fetes il·lustrades per alumnat de Llotja al Festival DAU

Les il·lustracions de frases fetes del català, creades per alumnat del Cicle d'Il·lustració de Llotja, s'han exposat al 5è Festival del Joc de Barcelona: el DAU; que ha tingut lloc el 17 i 18 de desembre al recinte de Fabra i Coats.

+info...


Alumna d'escultura seleccionada al "Drap-Art"

Una alumna del Departament d'Escultura, Neus Relats, ha estat seleccionada al Drap-Art.

La seva peça il·lustra l'article a La Vanguardia del 16/12/2016.

+info...


Presentació del llibre: Cómic, manual de instrucciones

El proper dilluns 19 de desembre a les 12:30 hores es farà la presentació del llibre: Cómic, manual de instrucciones, a la Sala Petita de la Seu de Sant Andreu de Llotja (c/Pare Manyanet, 40. 08027 Barcelona).

El llibre és una guia que explica tot el procés de creació d’un còmic, des de la seva creació a la venda al públic.

+info...


Premi de pintura per la professora Sofía Isus

La professora Sofía Isus ha obtingut el tercer premi al concurs de pintura  ECHEVARNE -ÀGORA 3 que organitza la Galeria " Àgora 3", de Stiges.
L'exposició del premi es podrà visitar fins al 30 de desembre a la Galeria Àgora 3
carrer Nou, 20, Sitges.
Horari:
dimarts– dissabte : de 11.00 a 13.30 y de 17.00 a 20.30 h.
Diumenges i festius: de 11.00 a 13.30 h


També ha estat seleccionada al XXX CONCURS DE PINTURA SANVISENS. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 22 de gener de 2017 també a Sitges a l' Edifici Miramar. C/ De la Davallada, 12

+info...
Exposició del professor Benxamín Álvarez

Títol: “COL·LECCIÓ IMPERSONAL(El basar del Xino, 12a edició)
Autors: Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i Marc Vilallonga
Espai: La Xina A.R.T., Hort de la bomba 6, 08001 Barcelona
Dates: del 17 de desembre de 2016 al 14 de gener de 2017
Horari: tardes de dijous a dissabte de 17:30 a 20:30 h. També visites concertades (Tel: 678 452 653).
Inauguració: dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19’30 h

+info...


La professora Agnés Wasserman participa al mercat de la Fàbrica Lehmann

Aquest diumenge, 17 de desembre, la professora Agnés Wasserman exposarà les seves joies al Mercat de Nadal  de la  Fàbrica Lehmann.

El mercat es pot visitar de 11 a 20 al carrer Consell de Cent 159, 08015 de Barcelona.

Hi haurà exposició i venda al taller de cada artista.

El de la professora Agnés és el Local 2H.

+info...


Pepa Busqué, Lídia Sevilla i Alicia Gallego participen a una exposició col·lectiva

Les professores: Pepa Busqué, Lídia Sevilla i Alicia Gallego participen a una exposició col·lectiva a Badalona organitzada per la galeria: Original Art Box.

L’exposició s’inaugurarà el proper 16 de desembre a les 19:30 hores al carrer Martí Pujol 109, de Badalona (al costat del metro Badalona Pompeu Fabra L2).

La mostra es podrà visitar fins al gener.

+info...


Els cicles de gravat i enquadernació exposen a San Sebastiá

Professorat i alumnat dels Cicles de Grau Superior de Gravat i Estampació i d'Enquadernació, participen en una mostra de Llibres d'Artista que ha organitzat l'Associació Artística i Cultural: ARTELIBURU, dins del marc de: "Encuentros sobre el libro de artista" que es realitza a San Sebastiá del 28 de novembre al 20 de desembre de 2016.

Més informació:
http://www.arteliburu21.com/ii-arteliburu-topaketak.html

+info...


El professor Oskar Alvarado participa en una Festival de fotografía a Etiopía

La sèrie fotogràfica Insomnia d'Oskar Alvarado ha estat seleccionada per ser exposada en la 4a edició del Festival Internacional de Fotografia ADDIS FOTO FEST 2016 que se celebrarà a Addis Abeba, Ethiopia, del 15 al 20 desembre 2016. A aquest festival es van presentar uns 400 fotògrafs de 36 diferents països.

+info...


El futur de l'edició digital - Josep Mª Vinyes

+info...


Sortida de l'alumnat d'il·lustració al Zoo per dibuixar

El passat 7 d'octubre, l'alumnat del Cicle Superior d'Il·lustració de Llotja va realitzar una sortida al Zoo de Barcelona amb l'objectiu de dibuixar i fer estudi de representació realista d'animals.

Aquesta activitat va ser organitzada per la professora Angels Llop, dins del mòdul: "Dibuix aplicat a la il·lustració"

+info...


Alumnat d'il·lustració visita una exposició al "Caixa Forum"

El 30 de novembre, l'alumnat del Cicle Superior d'Il·lustració de Llotja, va participar d'una visita guiada a l'exposició: "Un Tissen mai vist".

Un cop acabada la visita guiada l'alumnat va realitzar dibuixor tomant com a referència les imatges exposades.

L'activitat ha estat organitzada per la professora Àngels Llop.

+info...


Projecte BRESCÓ, el perquè de tot plegat - Pep Boltà

+info...


Premi del 4rt concurs de cartells contra la sida

L'alumne de 2n de Gràfic d'ESDAP,  Félix Gil, ha guanyat el primer premi del 4rt concurs de cartells contra la sida que organitza l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

+info...


El professor Oskar Alvarado exposa a Tarragona

Insòmnia
Oskar Alvarado

Del 3 de desembre de 2016 al 13 de gener del 2017
Inauguració: dissabte, 3 de desembre, a les 19 h

Aquesta sèrie explora la idea de l’insomni com a escenari metafòric on la interrupció del ritual biològic del son nocturn dóna pas a un nou territori de confluències. El moment en què consciència i inconsciència es troben, on revalidat i ficció difuminen els seus límits i conviuen dins la ment en una recreació de dos mons paral·lels que conformen la nostra identitat. La transició entre allò que aparentem i el nostre jo vertader, que es fa visible en la intimitat. La realitat de cada persona, de vegades pertorbadora, s’apodera de la seva ànima en la penombra de la nit. Ànimes en vigília que esdevenen habitants d’un espai-temps que no solen freqüentar. Allà on reminiscències del passat es barregen amb frustracions, fantasmes imaginaris i temors recurrents que ens aboquen a un futur de contorns canviants. Imatges que construeixen un món oníric, inquietant. Fragments de vida escenificats en la nit, en la complicitat de llums nocturnes de la ciutat o en la calma aparent d’habitacions anònimes.

La Grey
Espai de creació contemporània
Carrer de Sant Llorenç, 3
43003 Tarragona
Tel. 675 963 267

thegreysquare.org

Horari
De dilluns a divendres, de 17 a 20 h
Dissabtes, diumenges i festius, tancat

Entrada gratuïta

Organitza: La Grey

Comissari: Juan Carlos Lozano


http://www.scan.cat/ex-insomnia/

www.oskaralvarado.com

+info...


7 ex-alumnes de Llotja representaran Catalunya a Bolonia

L'institut Ramon Llull ha seleccionat a 42 il.lustradors catalans a la propera Fira de Bologna que estarà dedicada al llibre en català. 7 d'ells han estat alumnes nostres del Cicle Superior d¡Il·lustració de Llotja.:

  1. Màriam Ben-Arab
  2. Zuzanna Celej
  3. Mercè Galí
  4. Maria Girón
  5. Mercè López
  6. Roger Olmos
  7. Jordi Vila Delclós

Un 16'7 % dels il.lustradors professionals catalans seleccionats han estudiat il.lustració a Llotja.

+info...


Conferencia Andreu Carulla

+info...


Conferencia - Petz Sholtus

+info...


Projectes integrats d'il·lustració

A la sala d'exposicions del Cicle d'Il·lustració de Llotja s'exposen els projectes integrats de tres alumnes de Llotja que van presentar el seu projecte integrat el curs 2015-2016.

Maria Velat


 

Eduard Vidiella


 

Anna Ortiz

 

A l'exposició es poden veure els originals finals com tot el procés previ de creació:, primeres idees, esbossos, proves de color.

+info...


Conferència de l'il·lustrador Joan Turu a Llotja

El passat  divendres 25 de novembre, a les 18 hores, es va realitzar una conferència de l'il·lustrador Joan Turu.

Aquesta activitat s'enmarca dins del Cicle: "Il·lustrats" que organitza cada curs el Departament d'Il·lustració de Llotja.

La conferencia es va realitzar a la Sala Petita de la Seu de Sant Andreu amb gran èxit de públic, format sobre tot per l'alumnat del Cicle d'Il·lustració de Llotja.

Joan Turu va explicar la seva etapa de formació a l'Escola d'Art de Manresa i la seva trajectòria com a il·lustrador professional. Va donar moltes idees i consells a l'alumnat present per tal de projectar-se de manera professional.

+info...


Ferran Castellnou exposa a Begues

L'alumne del Cicle Superior d'Il·lustració: Ferran Castellnou exposa durant el mes de novembre i desembre de 2016 al Centre Cívic "El Roure" a Begues. L'exposició es presenta a l'espai expositiu Lina Font.

+info...


El professor Pere Pich exposa a la Xina A.R.T

Títol: “DES/CON/NEXIONS
Autors: Albert Cubells, Glòria Ortega, Pere Pich i Stefano Puddu
Espai: La Xina A.R.T., Hort de la bomba 6, 08001 Barcelona
Dates: del 18 de novembre al 9 de desembre de 2016
Horari: tardes de diluns a dissabte de 17:30 a 20:30 h. També visites concertades (Tel: 678 452 653).
Inauguració: divendres 18 de novembre a les 19:30h

+info...


Sergio Mora guanya el Grammy llatí al millor disseny per "El poeta Halley"

L'artista visual Sergio Mora, qui va estudiar l'especialitat d'Il·lustració de LLotja, ha guanyat el Grammy llatí com a director d'art del disc del grup Love of Lesbian.

Els premis s'han lliurat  a Las Vegas aquesta  matinada del 18 de novembre. Sergio Mora competia amb els dissenys dels àlbums "Atlas", de Baleia; "Impredecible", de Bareto; "Relevante", de Mario Diníz; "Umbral", de Melnik.

El guanyador del premi  no va assistir a la gala de lliurement dels premis, perquè finalment va decidir anar a la inaguració del restaurant del xef Jose Andrés a Miami, un local que va dissenyar  Philip Starck i que està decorat amb  rajoles dissenyades per Mora.

Reportatge de "Tria33" a Sergio Mora

http://www.ccma.cat/tv3/tria33/sergio-mora-guanya-el-grammy-llati-al-millor-disseny-per-el-poeta-halley/noticia/2759510/

+info...


COLBACAT a Llotja

El proper dijous 17 de novembre s'inaugurarà a la Nau U de la Seu de Sant Andreu/Sagrera de  LLOTJA, una exposició de membres del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT).

Aquesta exposició és un dels fruits de l'acord de col·laboració que han signat recentment l'Escola LLOTJA i el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts.

Tal com explica la Junta de Govern de COLBACAT: “El Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya, és una institució dedicada a la defensa dels interessos dels professionals que es dediquen a les arts visuals en totes les seves vessants."

"Una de les moltes funcions que té l’entitat és la de donar difusió al treball i a l’obra artística dels nostres col·legiats i col·legiades mitjançant convenis de col·laboració amb entitats i institucions tant públiques com privades."

Participen: Antonio Aguirre, Rosa M. Bessó Carreras, Roser Busquets, Albert Costa Martínez- Hidalgo, Alicia Gallego, Conxa Martínez Reig, Manuel Monte Aneas, Maite Pereny, Alfonso Pérez Blanco, Lídia Sevilla Blanch i Maite Soldevilla.

+info...


"PROJECTES PER OBRA ESCULTÒRICA"

Conferència a càrrec de: Pilar Aldana- Méndez

Aspectes teòrics, etapes i eines per desenvolupar un projecte escultòric.


Dilluns 7 de novembre a les 15:30h a la Sala Petita de la Seu de Sant Andreu de Llotja
c/Pare Manyanet, 40
08027 Barcelona

+info...


Visita guiada i conferència sobre l'exposició de Lola Anglada

El proper 7 de novembre a les 16 hores es realitzarà una visita guiada a l'exposició sobre Lola Anglada que hi ha al pati de la Seu de Sant Andreu. La visita es titula "L'horitzó a l'altura dels teus ulls" i estarà a càrrec de  Teresa Sanz Coll

El dilluns 21 de novembre a les 18 hores es realitzarà una conferència a càrrec de Nuria Rius Vernet titulada: "Lola Anglada Sarriera currículum vitae"

Aquesta notícia va sortir al diari digital de Sant Andreu "L'Andreuenc" :
http://www.andreuenc.cat/cultura/2016/11/04/una-exposicio-a-la-llojta-de-sant-andreu-repassa-la-trajectoria-de-lola-anglada

+info...


La professora Alicia Gallego participa de l'exposició: “QUATRE+3= Obra Gràfica” del grup Empremtes de Dones

Empremtes de Dones va néixer de la iniciativa de l’artista gravadora Alicia Gallego qui va reunir un grup de dones artistes que resideixen a Catalunya i que s’expressen visualment mitjançant la disciplina del gravat. En formen part: Neus Colet, Pilar Masip i Rosa Permanyer.

El grup va començar a gestar-se a partir de l’intercanvi de conceptes tècnics en relació al gravat i  va derivar cap a una reflexió sobre la situació de l’obra gràfica en l’actualitat. El grup va remarcar que el gravat, com a camp artístic, amb una extensa tradició, té a la vegada una gran vigència en la creació artística actual. Conté a més una gran riquesa visual que encara té molt per dir. És una disciplina oberta que genera diverses maneres de ser entesa. El gravat és actiu i vital perquè permet generar un conjunt multifacètic i heterogeni que s’uneix en el diàleg, propi de l’art imprès, que s’estableix entre la matriu i el suport.

Des del 2009 Empremtes de Dones ha fet 18 exposicions amb artistes de tot arreu. En aquesta ocasió presenta una proposta en què ha convidat tres homes gravadors amb els que comparteix aquest interès comú per l’expressió de l’obra gràfica contemporània. Tres artistes de gran trajectòria plàstica als que agreixen que hagin acceptat la seva invitació.

Aquesta exposició s’inaugura el 29 d’octubre a les 12 del migdia i es podrà visitar fins al 15 de gener de 2017 a H10 Art Gallery, al carrer Enric Granados 62.

www.empremtesdedones.es

+info...


Vicenç Altaió (Curs 2016-17)

Vicenç Altaió (Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona, 1954), poeta, assagista, traductor de teatre, crític d’art, articulista d’opinió, agitador cultural i traficant d’idees. Va ser director del centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) del 1990 fins el 2008 i del 2009 fins el 2013 ho va ser de l’Arts Santa Mònica (Arts, Ciència, Pensament i Comunicació). Ha estat comissari de nombroses exposicions de tema artístic, literari i científic, així com de l’Any Miró, de l’Any Pla i de l’Any Dalí. Darrerament ha publicat Miró i els poetes catalans(2016)

Tal com ens explica el mateix: "A l’aguait de les oscil·lacions estètiques de les lletres i les arts i de les aportacions del pensament crític i científic", ha anat construint una obra ben personal, a més d’endegar diversos projectes multidisciplinars entre els quals destaquen les revistes Tarotdequinze, Èczema, Àrtics i Cave Canis.

D’entre els seus llibres, destaca, a més de la poesia, recollida a Massa fosca (Poesia 1978-2004) i continuada a Santa Follia de Ser Càntic (2005), la sèrie Tràfic d’idees -una autobiografia intel·lectual sense subjecte, de gènere híbrid, transversal, ocupada per escrits sobre artistes i la renovació en art com a moral-, dins la qual han aparegut, recentment, L’escriptura sense llançadora (1997), La Desconeguda (1997), La dificultat (1999), Desglossari d’un avantguardista (2000), Els germans (2002), El cervell i les venes (2005), La consola de Cadaqués (2007), Un sereno en el cementiri de l’art (2011) i Un traficant d’idees a les fronteres de l’art (2013).

Ha representat el paper de Casanova en el film Història de la meva mort, d’Albert Serra. Premi Pardo d’oro del Festival del film Locarno.

+info...


Projectes integrats de gràfica pubicitària

La professora Mon Marsà ha organitzat una exposició de projectes integrats del curs 2015/16 de l'alumnat de gràfica publicitària.

+info...


Exposició de la professora Lourdes Perlas

La professora Lourdes Perlas exposa del 14 d'octubre al 9 de desembre a la sala Espai Blanc de la Seu de Sant Gervasi.

+info...


La professora Sofia Isus il·lustra un llibre

La professora Sofia Isus ha il·lustrat el llibre de Ramon Gener:" L'amor et farà immortal" de  Plaza Janès i Ara Llibres. La presentació es fa el 14 d'octubre a la Casa del Llibre i estarà a càrrec dels periodistes Toni Clapès i Gemma Nierga.

+info...


Dues alumnes de Llotja premiades a 5a Edició del Premi Eva Toldrà d’Il·lustració

Lorena Sánchez, alumna del Cicle Superior d'Il·lustració de Llotja ha obtingut el segon premi (400 euros), a la  5a Edició del Premi Eva Toldrà d’Il·lustració, adreçat als projectes finals dels cicles d'il·lustració presentats a les escoles públiques de Catalunya. El seu projecte es titula: “Seasons” i es tracta d'un llibre Pop-up de Troquels.

Cristina Serrat, també alumna del Cicle Superior d'Il·lustració de LLotja, ha obtinut el premi al millor llibre il·lustrat en paper (1000 euros i la publicació del projecte), una nova categoria que s'ha incorporat aquest any a la convocatòria del Previ Eva Toldrà d'Il·lustració, gràcies a la iniciativa de l'editorial Comanegra. El projecte final de Crisitna es titula: “Ventanas al mundo”.

El jurat del premi ha valorat molt positivament la qualitat dels projectes presentats, un total de 19 projectes (5 de l’EASD Llotja de Barcelona, 4 de l’EASD Pau Gargallo de Badalona, 5 de l’EASD Serra i Abella de l’Hospitalet del Llobregat i 5 de l’EASD d’Olot)

El 1r Premi del concurs ha estat per al projecte “El Rossinyol”, de Haili Wang Yang basat lliurement en un text de Hans Cristian Andersen (alumne Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot). Des de LLOTJA felicitem a l'Escola d'Art d'Olot!!!.

+info...


Alumnat de Llotja pinta un mural Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar.Del 10 al 21 d'octubre, l'alumnat matriculat  de Projecte Final, i de 1er. i 2 curs del Cicle de Grau Superior d'Arts Aplicades al mur de Llotja, amb la col·laboració de l'alumnat del nou cicle de Grau Mitjà de revestiments Murals que Llotja oferta, per primera vegada, aquest curs, pinten un mural a la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar.

El mural, situat a l'entrada de l'Escola Sagrada Família, que pertany a la mateixa entitat, és el darrer esdeveniment dins la programació d'actes que han tingut lloc aquest any en la celebració del 150 aniversari d'aquesta Fundació, al Districte de Sant Andreu; i l'alumnat de LLotja pintarà  conjuntament amb els alumnes d'aquesta escola.

El disseny del mural que, finalment va ser escollit, és obra de l'alumne de LLotja Alexandre Franquesa Balcells. La coordinació d'aquesta activitat estarà a càrrec del professor Àngel Martínez Coordinador dels Cicles: d'Arts Aplicades al mur i Revestiments murals de LLotja.

El dissabte 22 d'octubre, per la tarda,  hi haurà la cloenda dels actes de celebració del 150 aniversari de la Fundació i la inauguració del mural. Hi hauran actes diversos, berenar, etc.

Adreça a on es fa el mural:

Fundació Casa Asil Sant Andreu de Palomar. Residencia-Centre de Dia. Col·legi Sagrada Família
 
Carrer d'Agustí i Milà, 72-82, 08030 Barcelona

http://casaasil.cat/

+info...


Congrés Internacional de CeràmicaLlotja, seu Sant Andreu, participarà com a col·laborador al Congrés Internacional de Ceràmica que tindrà lloc a Barcelona el setembre de 2016 al DHUB i a diferents institucions de la ciutat.

Concretament seu d'una de les exposicions, de ceramistes catalans a la Nau U de Sant Andreu, on es rebrà la visita de centenars de Congresistes inscrits.

Triptic llotja CERAMICA

Reportatge del dilluns 26 de setembre de 2016 a BTV
http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/09/26/exposicio-ceramica-escola-la-llotja/

+info...


Exposició sobre Lola Anglada a la Seu de Sant AndreuGràcies a la iniciativa de la professora Elina Norandi es pot gaudir fins al desembre, al pati de la Seu de Sant Andreu, de l'exposició que va organitzar la Diputació de Barcelona, de la il·lustradora i ex-alumna de Llotja: Lola Anglada.

En el marc d'aquesta exposició es realitzarà una conferència i una visita guiada a càrrec de les investigadores que van recopilar l'autobiografia de l'artista catalana.

+info...


La professora Lídia Sevilla exposa a l'Espai GATASSA de Mataró

"ESSÈNCIES 3D" Exposició de la Professora a Lídia Sevilla a l'espai GATASSA de Mataró: c. Josep Monserrat Cuadrada, 1
08303, Mataró.

La Lídia treballa actualment a Llotja com a professora de forja. En l'exposició presenta joieria creada aplicant noves tecnologies.

Aquest és el tema de la xerrada: "Les noves tecnologies aplicades a la joieria i l'escultura", que farà el el 4 d'octubre a les 19 hores amb motiu de la inauguració de la mostra.

Més informació a:
https://www.facebook.com/Espai-Gatassa-462238200579666/?ref=ts

https://twitter.com/espaigatassa

+info...


Giuseppina da MarcoEl dies 27 I 28 de setembre, la doctora Giuseppina da Marco, professora d’història de l’art  del’Accademia di Belle Arti de  Reggio Calabria ha impartit a la seu de St. Andreu unes conferències en les quals ha dut a terme una comparació entre els les construccions que es troben a l’arquitectura medieval catalana i els que hi ha  a les regions de la Calàbria, la Basilicata i la Campània, entre els quals hi ha moltes similituds, que sovint han passat desapercebudes al llarg de segles.

 Aquesta investigació s’orienta cap a la cerca dels elements de la tradició arquitectònica catalana, que, amb el transcurs del temps han servit d'inspiració a personalitats com la d’Antoni Gaudí, i actualment són una font de referències per al món  del disseny

+info...


Premiada una alumna de Llotja al concurs: "La prevenció un valor segur"L'alumna: Aina Alberich Moretones, del segon curs. del Cicle de Grau Mitjà d'Assistència al Producte Gràfic Imprès,  ha obtingut  el tercer premi, en la categoria pictograma, al  concurs de prevenció de riscos laborals "La prevenció, un valor segur", organitzat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb Ensenyament i amb el suport de la Fundación Preven.

El treball guanyador es va realitzar com activitat del mòdul Mitjans informàtics, impartit per la professora LLuïsa Diaz. L'activitat guanyadora del premi estava integrada en primer curs del cicle al mòdul de Mitjans informàtics.

http://treball.gencat.cat/ca/ambits/seguretat_i_salut_laboral/promocio_i_campanyes/concursos_prl/2016/

+info...


El professor Angel Martínez exposa a LLeidaAquest proper dijous, a les 19:30 hores, s'inaugura una exposició del professor Angel Martínez a Lleida.

El títol és: Pintures i dibuixos d'Àngel Martínez a la Sala Montsuar, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Per més informació consulteu la següent pàgina web http://www.fpiei.cat/

+info...


Escola d'Estiu: "Walter Benjamin"Professorat i alumnat de Llotja participa a la Escola d'Estiu "Walter Benjamin" del 22 al 25 de setembre de 2016, a Portbou.

L'escola està dirigida per Sigrid Weigel, reconeguda especialista en Walter Benjamin. Aquest esdeveniment comptarà amb la col·laboració entre d'altres de Chantal Benjamin, néta del filòsof

A més de l'escola LLotja participen: l'École des Beaux Arts (Bordeaux), La Weissensee Kunst Hochschule de Berlín i Artistes residents a la Casa Velázquez.

El professorat i alumnat de LLotja participa en una taula rodona i en l'exposició: Les maletes de Walter Benjamin comissariada per Pilar Parcerisas.

+info...


Homenatge Garrut pel centenari naixementEl passat dimecres 21 de setembre, es va celebrar un acte, a la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, per commemorar els cent anys del naixement del professor de LLotja: Josep Maria Garrut. Com a representant de l'escola va assistir la Directora Delegada de la seu de Sant Andreu: Núria López Ribalta.

Josep Maria Garrut va encapçalar el grup "Betepocs", fundat l’any 1943 per alumnes de l’Escola Llotja . Aquest grup realitzava compaments pictòrics i excursions per difondre la pintura i cultura catalana.

+info...


Benvinguda a l'alumnat de 1r EEESDia 19 de setembre de 2016

Escaleta:

9:00 h – Presentació d’ESDAP per part de l’Equip Directiu de l'Escola Llotja.

Ponències

9:30 h – Lamono
10:00 h – Sala Ciutat – Ajuntament de Barcelona
10:30 h – Índex Book – Selected Bilbao
11:00 h – Gustavo Gili
11:30 h – Gráffica
--------------------
12:00  – Descans
---------------------
12:30 – Rebuda dels tutors

+info...


XIII Exposició Internacional d’Art Contemporani de Petit FormatExposició de professorat i alumnat de LLotja a la Xina Art.

MXESPAI presenta a LA XINA A.R.T.
XIII Exposició Internacional d’Art Contemporani de Petit Format

En aquesta exposicó, entre els artistes escollits, podrem trobar alumnes i professors de Llotja.

Participen:

Professorat: Agnès Wasserman, Roser Vallés, Benxamí Álvarez, Nora Ancarola

Alumnat de joieria: Alejandro Calles, Cristina Widder.
Alumnat de Pintura: Ana Pulido, Alexandre Franquesa.

Del 16 de Setembre al 14 d'Octubre de 2016

Inauguració 16 de setembre a les 19:30h

+info...


Exposició de la professora Carme MiquelE​l proper divendres dia 16 de setembre a las 20 h, la professora Carme Miquel inaugura LUMINA al  Museu d'Art de Cerdanyola.

És una instal·lació creada especialment per a aquest museu, que estableix relacions dinàmiques entre l'espectador i la màgia de l'espai.

Lumina Triptic Carme Miquel

Inside LUMINA​ (video)

+info...


Joana CERA i Inga FREITASpartir del  dilluns 12 de setembre i coincidint amb  l'exposició NAU U: "Present i Futur de la Ceràmica a Catalunya", es presenta la mostra "Límits" de Joana CERA i Inga FREITAS al Vestíbul, ESPAI ZERO.

Una mostra que per la matèria emprada, el fang, es relaciona amb la de la Nau U, completant doncs aquest inici expositiu d'oferta cultural a la Seu de Sant Andreu, per aquest curs 2016-17.

+info...


200 BEST ILLUSTRATORS WORLWIDE 16-17La professora Montserrat Noguera ha estat seleccionada entre els 200 millors il·lustradors, per l'editorial vienesa Luser's Archive en el seu llibre: 200 BEST ILLUSTRATORS WORLWIDE 16-17.

+info...


Jornades informatives alumnes EEES


 

+info...


Exposició de la professora Lídia SevillaLa professora Lídia Sevilla exposa a: Olivart Art Gallery.
Circuit ceràmic de galeries dins del marc, del 47è Congrés i assemblea General de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica, Barcelona 2016.

Exposició n15:
PASSAT PER FOC.  

Lídia Sevilla,  Marlene Vite  i  Katsue Kusumi.

Olivart Art Gallery.  c/Banys Vells, 6. (El Born) Barcelona.

Del 8 al 18 de setembre. Horari: de dimarts a diumenge 13-20h.

http://olivartartgallery.com/

+info...


In memoriam Teresa Gironès (1941-2016)Petit homenatge a la que fou professora de ceràmica a Llotja, a l'espai Zero de Llotja /St Andreu on tenim l'especialitat de ceràmica en que la Teresa va excel·lir com a artista i com a docent.

Setembre de 2016

+info...


Cases per guardar secrets. Què en fem dels secrets?La professora Rosa Bessó i unes quantes exalumnes de Ceràmica exposen a l'Associació de Ceramistes de Catalunya, al carrer Doctor Dou 7 de Barcelona. L'exposició podrà visitar-se del 6 setembre al 13 de novembre.

L'horari d'apertura de la sala és: de dilluns a divendres de 10 a 13:30 i de 17 a 20:30.

+info...


Exposició de la professora Alicia Gallego a Québec.El 4 d'agost de 2016 es va inaugurar una exposició de la professora Alicia Gallego al la ciutat de l'Assomption, a la provincia de Quèbec, Canadà.
L'exposició es va titular: "Cartographies catalanes" i va reunir un conjunt de 20 xilografies que es van a exposar fins al 4 de setembre a la galeria "Mur/Mur" d'aquesta ciutat.

Article a la premsa local.
http://www.hebdorivenord.com/culture/2016/8/5/la-gravure-sous-toutes-ses-formes-a-mur-4607795.html

+info...


Exposición de la professora Alicia Gallego a Buenos Aires.El 16 de juliol, la professora Alicia Gallego va inaugurar a Buenos Aires, Argentina, una exposició de les seves xilografies a l'espai d'art dins de l'àmbit sanitari: "Diagnóstico Médico". La exposició estarà oberta fins al 15 de setembre.

+info...