"BOSC DE DESITJOS"

Image

“Bosc de desitjos”, “Desitjar” és el muntatge nadalenc participatiu que podem veure al vestíbul i escala i  que ha de culminar en la vitrina del segon pis de l’escola Llotja de la Seu de Sant Gervasi, realitzat per les  alumnes de segon curs del CFGS d’Aparadorisme, Inma Cornac i Caterine Mata, sota les directrius d’Onna Martínez (Projectes), Lourdes Perlas (Comunicació Visual) i Erika Redondo (Tecnologia).

Res millor per a comprendre aquest muntatge que fer referència al text preparat per les dues alumnes participants, senzill, emotiu i clarificador de la instal·lació :

“Els desitjos formen part de la nostra naturalesa, ens impulsen i ens mouen a prendre acció, es converteixen en una força inspiradora i una pulsió de vida.

Cultures i creences arreu del món porten a terme rituals que donen lloc al compliment d’aquests desitjos, sovint en forma “d’Arbre dels Desitjos”, un arbre que, en representació de la natura o el cosmos, té el poder de fer-los realitat.

Aquesta intervenció artística trasllada l’antiga tradició fins apropar-la al nostre dia a dia. Regala desitjos, per a tu o per a qui vulguis. Quan desitgem el bé, aquesta màgia s’expandeix i el bé ens retorna a nosaltres.

Utilitza la força que t’inspiri per expressar allò que desitges pera tu mateix o pels altres, penja-ho al nostre jardí i observa com es connecta amb els desitjos dels altres. I, si vols, pots fer realitat qualsevol que trobis penjat”.

Un bosc d’arbres fet de penjadors, freds, metàl·lics en primera instància, que van rebent caliu, com quan de l’hivern el cicle de la Natura passa a la primavera i la vida, plena de color, ressorgeix i l’arbre dels desitjos floreix , ple de fulles, papers blancs aquí que amb tipografies, idiomes i tintes diverses, entre tots anem emplenant. I l’esclat de color, vermell, el trobem al forat de l’escala que condueix als pisos superiors : estem davant del soroll, de les presses, de tot allò que significa tenir a punt el nostre Nadal.

Val la pena assenyalar que a través d’aquesta instal·lació efímera es reflecteix que la nostra Llotja és una, en la qual es fonen els desitjos tant dels professors i alumnes dels Cicles Formatius, com els dels Estudis Superiors de Disseny, perquè de forma indiscriminada s’ha aconseguit mitjançant aquest muntatge, un cop més, que, mai millor dit, el desig d’unitat d’una Escola es faci realitat.

Maria José Vidal