Dues alumnes de Llotja premiades a 5a Edició del Premi Eva Toldrà d’Il·lustració

Image

Lorena Sánchez, alumna del Cicle Superior d'Il·lustració de Llotja ha obtingut el segon premi (400 euros), a la  5a Edició del Premi Eva Toldrà d’Il·lustració, adreçat als projectes finals dels cicles d'il·lustració presentats a les escoles públiques de Catalunya. El seu projecte es titula: “Seasons” i es tracta d'un llibre Pop-up de Troquels.

Cristina Serrat, també alumna del Cicle Superior d'Il·lustració de LLotja, ha obtinut el premi al millor llibre il·lustrat en paper (1000 euros i la publicació del projecte), una nova categoria que s'ha incorporat aquest any a la convocatòria del Previ Eva Toldrà d'Il·lustració, gràcies a la iniciativa de l'editorial Comanegra. El projecte final de Crisitna es titula: “Ventanas al mundo”.

El jurat del premi ha valorat molt positivament la qualitat dels projectes presentats, un total de 19 projectes (5 de l’EASD Llotja de Barcelona, 4 de l’EASD Pau Gargallo de Badalona, 5 de l’EASD Serra i Abella de l’Hospitalet del Llobregat i 5 de l’EASD d’Olot)

El 1r Premi del concurs ha estat per al projecte “El Rossinyol”, de Haili Wang Yang basat lliurement en un text de Hans Cristian Andersen (alumne Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot). Des de LLOTJA felicitem a l'Escola d'Art d'Olot!!!.

 

Lliurament dels premis.

El 13 d'octubre es va realitzar el lliurament dels premis al Casal Marià d’Olot.
 En representació de Llotja, a més de les alumnes premiades, van assistir la Directora Delegada de la Seu de Sant Andreu: professora Núria López Ribalta i el Coordinador del Cicle d'Il·lustració el professor Sergi Mariñosa.

Antoni Lopez, director Escola d'Art i Superior de Dissent d'Olot, va fer la presentació de l'acte. Joan Sala Director de l'editorial Comanegre va parlar sobre el nou premi que s'ha incorporat aquest any.  Roger Serrat-Calvó, secretari de cultura de l'EASD Olot, va presentar el premi general, el segon premi, les mencions i el premi de l'EASD Olot. Pep Berga, regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot, va donar el premi al millor llibre il.lustrat en format paper a Cristina Serrat.

 Jaume Vilanova, professor d'Il.lustració de  l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, va presentar la la conferència Estratègies il.lustratives que tot seguit va tenir lloc a càrrec de l'il·lustrador Pep Montserrat