Openness

Image

Exposició:
 

Openness

Data: Del 22 de gener al 24 de febrer del 2019
Inauguració: 22 de gener a les 10.30 h
Espai Blanc. Llotja Sant Gervasi

"Openness" és un concepte i una filosofia que es caracteritza per l'èmfasi en la transparència i l'accés lliure, eliminar les restriccions al coneixement i a la informació. El Disseny Obert, disseny lliure i DIY consisteix en el desenvolupament de productes i objectes mitjançant l'ús de la informació compartida públicament i el resultat de les interaccions entre els participants.

La transparència és un dels principis del disseny de la indústria 4.0. Els dispositius informàtics estan obrint noves vies de recerca de disseny mentre que plantegen qüestions sobre la privadesa, transparència i confiança que els dissenyadors han d'abordar.

Una educació de disseny per al futur, per tant, no és aquella en què la tecnologia és simplement una eina per al disseny o la visualització d'informació, sinó que és una eina per comunicar-nos, interacturar, compartir i millorar.

La exposició recull fins a 30 projectes realitzats per alumnes de 3r i 4t de Disseny de Producte dins de les assignatures de Projectes 3, Disseny de mobiliari i Disseny de medi ambient.

Participen: Angels Dimitri, Clara Santolaria, Daniel Martínez, Joana Roca, Mariona Casares, Marc  Rojas, Josep Lluis Tantina, Carlos Jose Arredondo, Marc Barranco, Albert Casadevall, Marina Ju Cervera, Enric Martínez, Jaume Martinez, Roger Monfort, Daniela Mora, Elena Yolanda Perez,  Arnau Sanz, Marta Gràcia, Anna Solà, Digna Gros, Laia Guillén, Rafel Oliva, Ruben Hidalgo, Noemi Claveria i Guillem Ferran.