Aulas-taller de Verano

  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image
  • Featured Slider Image

AULES-TALLER D'ESTIU A LLOTJA

Cursos d'estiu ( juliol 2017)
LLotja oberta Aules-Taller


Matrícula: Trobaràs el link “Matrícula online” a la informació de cada taller per a matricular-te. Durant el procés seguir les instruccions fins generar el PDF. Això crearà el document de la teva inscripció que rebràs per e-mail.


Aules-Taller d'Estiu (pdf)

La còpia de pagament pot ser enviada per correu electrònic provisionalment a l'espera que l'alumnat lliuri tota la documentació requerida presencialment abans del començament del curs-taller d'estiu.REF: SA01
Les imatges parlen: Àlbum il.lustrat i narrativa visual.


Com a il.lustradors que comencem, sovint ens passa que ja tenim un estil personal però no hem desenvolupat una manera de narrar a través de les imatges. Això pot dificultar-nos a l’hora de rebre encàrrecs, especialment si ens volem dedicar a l’àlbum il.lustrat. Cada Àlbum il.lustrat és un món en si mateix, el podem crear com vulguem, però per a que sigui coherent n’haurem d’inventar també unes regles.
 
Us proposem un taller creatiu l’objectiu del qual és que l’alumne desenvolupi, a partir d’un text propi o aliè, el seu projecte personal d’Àlbum il.lustrat. Apendrem a desenvolupar el projecte des del primer estadi fins a obtenir un nivell de desenvolupament suficient per proposar a un editor.
 
Ens centrarem especialment en:
-La narrativa de la imatge
-La relació del text i la imatge (la imatge ha de presentar allò que ja és al text? Pot ampliar la informació? Podem il.lustrar quecom que no és al text?)
-L’Story Board. Espina dorsal de la narració: ritme, intenció, fluidesa.
-Composició: com expressar a través de la composició
-Figures retòriques i maneres d’expressar idees a través de la imatge.
-Decisions estilístiques: color, tècnica, estil. Cada àlbum és un món, creem-lo com vulguem, però amb coherència.
-Com preparar una maqueta i preparar un projecte per a edició.

Professor/sDani Torrent

Llicenciat en Història de l’art, i amb cursos de doctorat en Belles Arts la UB. Ha estudiat Direcció de cinema al CECC i el cicle superior d’il.lustració a l’escola Llotja.
Des de 2008 és il.lustrador i escriptor freelance, desenvolupant la seva tasca en els camps de la premsa, la publicitat i la literatura infantil, especialment en la creació dàlbums il.lustrats. Les seves obres s’han publicat a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Estats Units, Xina i Corea.
Ha estat seleccionat als festivals de CJ de Corea, Illustrakids d’Itàlia, Le strade del paesaggio d’Itàlia. Guanyador del premi joves creadors de la Fundació Fita, un segon premi al concurs internacional de dibuix de Zabrze (polònia) i finalista finalista al premi compostela, Cabildo de gran Canaria, Junceda (tres cops) i Proa Espai.
Com a pintor ha exposat a España, Itàlia, França, Hongría i Mèxic.

Matrícula "online"  (Fora de plaç.)

Data inici: 27 de juny
Data fin: 7 de juliol
Durada: 27 hores
Horari: de 10:30 a 13:30h

Seu: Sant Andreu
Preu: 175.00€  forans // 135.00€ per alumnes de Llotja


 

REF: SA02
Motlles especials per a Escultura en vidre


El vidre té unes possibilitats meravelloses en el món de l'escultura. El curs obre les portes a la tècnica de vidre fos en motlles de sílice (kiln casting) ensenyant els passos per elaborar motlles especials per fer escultures en vidre massís, el comportament i característiques de diferents tipus de vidre, les corbes adequades per fondre el vidre, l'acabat manual final de les peces en vidre i una introducció al món de la escultura en vidre.

La realització d'un bon motlle és clau per obtenir una bona escultura en vidre. El motlle és l'espai buit que dirigirà els moviments del vidre i li donarà la seva forma. Cal crear una forma en positiu i pensar el tipus de motlle adequat, es fa el motllo d’acord amb els requisits necessaris per fondre vidre, desprès es treballa el motlle d'una manera especial fent intervencions directes per afirmar plans, crear textures, marcar línies, canviar formes, restaurar danys del modelat inicial, fins a obtenir un objecte impecable llest per anar al
forn. Cada motlle és una escultura en si mateix, és el negatiu que albergarà la peça que volem crear.

El curs va dirigit a persones interessades en l'escultura en vidre massís amb o sense coneixement previ de tècniques de treball en vidre i de tècniques de motlles. En aquest curs de 30 hores es preparen motllos especials. Per fondre el vidre cal més temps i un
forn adequat i accessible. Es proposa utilitzar el forn del Taller Escultura Aldana-Méndez amb posterioritat al curs. El vidre i l’ús del forn tenen un pressupost independent i es optatiu.


Professor/sPilar Aldana Méndez

Estudis d'escultura a Barcelona i amb mestres particulars. Convidada a desenvolupar projectes en vidre al Centre del Vidre de Barcelona 92-96.

Realitza obra monumental, escultura en petit format i instal·lacions, utilitzant vidre, pedra, ferro i fusta, així com efectes de llum i so.

Ha realitzat més de 40 escultures monumentals per a museus, parcs i espais naturals a Europa, Àsia i Amèrica. Exposa regularment i la seva obra es troba en col·leccions particulars i museus a Europa.

Actualment porta projectes per a producció i restauració de peces en vidre per al temple de la Sagrada Família de Barcelona i per al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

És professora de cursos monogràfics d'escultura en el seu taller i en escoles especialitzades, imparteix conferències i ha realitzat vídeos documentals sobre tècniques escultòriques. Ha rebut premis d'escultura en vidre a Alemanya i premis d'escultura
pública a Itàlia i França.

Matrícula "online"  (Fora de plaç.)

Data inici: 17 de juliol
Data fin: 20 de juliol
Durada: 24 hores
Horari: de 09:00 a 14:00h (4 hores es realitzaran al Museu del Disseny de Barcelona DHUB.)

Seu: Sant Andreu
Preu: 150.00€  forans // 130.00€ per alumnes de Llotja
Material estimat per alumne: 20.00€ 
(Nota: fornada opcional, al taller de l'escultora. Consultar preu durant el curs)


 

REF: SA03
Conscient, inconscient i formes derivades


En aquest curs aprendrem a ajudar-nos de diferents nivells de percepció per a construïr les nostres imatges.
Constarà d'una àmplia part pràctica en la que escarbarem en les nostres percepcions i buscarem camins que ens ajudin a representar-les a través d'exercicis ràpids d'una o dues sessions, jugant amb l'expresivitat de les formes i dels colors.

L'última setmana treballarem la narrativa, el ritme compositiu i les sensacions que volem transmetre amb un projecte més concret a partir d'un text ajudant-nos del mètode que haurem estat experimentant.

exercicis:
− Primeres impresions cromàtiques i formals.
− Segones mirades; aprofundiment en les formes.
− Percepció de l'artista.
− Percepció de l'entorn.
− Cromostesia: l'expressivitat del color.
− Desenvolupament d'un petit projecte narratiu a partir d'un text.

A cada classe tindrem també una petita part teòrica i ens guardarem un espai d'anàlisi per compartir artistes de diferents àmbits que han estat importants per al nostre desenvolupament artístic.

Professor/sMercè López

Pintora il.lustradora. Nascuda a Barcelona. Formada des de petita en la pintura i a l'escola Llotja en il.lustració la seva feina es desenvolupa bàsicament en el món editorial amb més de 30 llibres publicats en diferents païssos: Espanya, França, Mèxic, Brasil, Corea...  però també en el camp de la il.lustració per a disseny, premsa, teatre y qualsevol tipus d'expressió artística.

Matrícula "online"  (Fora de plaç.)

Data inici: 26 de juny
Data fin: 7 de juliol
Durada: 40 hores
Horari: de 10:00 a 14:00h.

Seu: Sant Andreu
Preu: 175.00€  forans // 150.00€ per alumnes de Llotja


 

REF: SA04
Introducció a la ceràmica


La paraula ceràmica ve de la paraula grega “keramos”, i es refereix a tots els productes a partir de terres que han estat cuites. El foc és l’element que fascina, inspira i atrau a la continuïtat d’aquest art apassionant.

En aquest curs es farà una breu introcucció en el coneixement de diferents argiles, aprenent diferents tècniques de construcció i modelatge: buidat, pessic, planxes, motlles…

Com diferents acabats en superfícies ceràmiques: textures, incisions, brunyit, perforacions… Diferents tècniques de decoració amb engalbes fent reserves amb cera, trepes, làtex, esgrafiats, mishima, socarrats… Així com una breu introducció en l’envernissat i esmaltat i les diferents formes d’esmaltar: pinzell, pistola, bany… També les diferents tècniques de decoració amb esmalts: corda-seca, sobre coberta, sota coberta, superposició d’esmalts, llapis i guixos…

Coneixerem la tecnologia sobre els diferents forns, curves de cocció, procés d’enfornar, i temperatures.

Professor/sJordi Cervelló

Va estudiar ceràmica, esmalts al foc, i vitralls a l’Escola Massana. Docent en diferents centres per a la inserció laboral de discapacitats i joves desocupats. Colaboració amb diferents entitats com dinamitzador de tallers de ceràmica. Participació en exposicions colectives. Actualment és professor del cicle de ceràmica artística de l’escola Llotja.

Matrícula "online"  (Fora de plaç.)

Data inici: 3 de juliol
Data fin: 11 de juliol
Durada: 35 hores
Horari: de 9:00 a 14:00h.

Seu: Sant Andreu
Aula prevista: Taller de ceràmica
Preu: 170.00€  forans // 140.00€ per alumnes de Llotja
Material estimat per alumne: 25.00€