Autosimilitud i Caos

Image

Exposició de l'artista, exprofessora de Llotja, María José Vela.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el dimarts 12 d'abril de 2016 a les 19.00 hores a l'Espai Blanc de la seu de Llotja Sant Gervasi, c/Ciutat de Balaguer 17.

L'exposició es podrà visitar fins al 12 de maig de 2016, en horari de dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.

Ausimilitud I Caos:

L’expressió caòtica és pròpia de l'art .
L'art és caòtic i fractal en si mateix, perquè des del desordre de les pinzellades i/o aplicacions tècniques fins a la representació iconogràfica que se’n desprèn d’elles pot mantenir alhora certs ritmes asimètrics i versemblants a diferents escales de temps i/o d’espai.

Arran d’un model climàtic, donat a conèixer per Edward Lorenz el 1963, sorgeix la teoria del Caos per bé que, a començaments del segle XX, la idea de la Mecànica Quàntica descrita pel físic alemany Max Planc el 1900, i la de la relativitat d’Albert Einstein exposada el 1915, avancen ja i tenen en compte aquests conceptes.

Possiblement l’autor de l’article no s’interessa expressament per la complexitat caòtica i fractal en l’art, ja que, en aquest àmbit, és inqüestionable.

Dins d’aquesta mostra que presento es dóna un vessant múltiple:
Conflueixen diversos llenguatges expressius: la pintura, la imatge digital, el vídeo ...

Es produeix certa discrepància conceptual, puix que l’obra interactua entre la naturalesa a diferents nivells i aspectes.