Barcelona Emergents 2016

Image

Tres alumnes de l'escola Llotja (Manolo Fontiveros, Neus Masdeu i Ana Rodríguez Pastrana) seleccionats per a Barcelona emergents.

“BARCELONA EMERGENTS 2016” és el títol de la nova exposició col·lectiva que presenta La Xina A.R.T.

Tots hem experimentat la desassossegant sensació de veure com una persona adulta (un veí, una tieta, un mestra) parla amb un nen petit adoptant un to de veu i un posat més propers a la caricatura grotesca que no pas a la voluntat comunicativa. Sol passar moltes vegades: s'imposta la veu fins imitar els pitjors dibuixos animats, es fa més ganyotes que Louis de Funes i s'utilitza un llenguatge no après, però universal, fonamentat en monosíl·labs repetitius ridículs. Com se sol dir: els nens són petits, no pas imbècils. Una cosa semblant passa amb els joves artistes. Se'ls sol tractar amb un cert paternalisme una mica burleta, potser, fins i tot, no exempt d'una enveja indissimulada. Els artistes poden ser joves, però són artistes més que cap altra cosa. I parlen el mateix llenguatge que els artistes que porten més temps per aquests móns.

A La Xina A.R.T. ja fa una bona colla d'anys que hem apostat donar veu i visibilització a aquests creadors en diverses propostes: exposicions col·lectives, performances (Houdini Performance Festival), música (La Xina Sona), pedagogia (Xinaxinorri) o literatura i pensament (La Conxinxina). Des de fa uns quants estius, però, desenvolupem un projecte exclusivament dissenyat per a aquests joves creadors: "Barcelona emergents". Una exposició (o vàries, quan el format es deia "Sortida d'emergència") en la qual poden mostrar el seu treball més recent.

Per aquesta nova edició, desprès d'una acurada i difícil selecció entre els aspirants (artistes estudiats de Belles Arts, Llotja, Massana, etc.) hem triat l'obra de quatre artistes que poden oferir un ventall prou heterogeni de quina és la creació actual a la nostra ciutat. Marta Cots, amb un projecte metafotogràfic en blanc i negre. Manolo Fontiveros, amb la contundència geomètrica de les seves escultures de ferro. Neus Masdeu, amb una proposa a mig camí de la instal·lació performàtica i el videoart. I Ana Rodríguez Pastrana, amb exquisits treballs volumètrics en vidre. Aquí teniu 'art més fresc de Barcelona per començar l'estiu!

Títol: “Barcelona emergents 2016”
Autors: Marta Cots, Manolo Fontiveros, Neus Masdeu i Ana Rodríguez Pastrana
Espai: La Xina A.R.T., Hort de la bomba,6, 08001 Barcelona
Dates: del 8 al 30 de Juliol de 2016
Horari: De dijous a dissabte de 18 a 20’30h
Inauguració: divendres 8 de Juliol a les 19:30 h

La Xina A.R.T. agraeix el vostre ajut informatiu a aquesta exposició