Alumnat del Departament d'Escultura guanya el 3 er PREMI DEL CONCURS INTERNACIONAL D聮ESCULTURES AMB NEU

Image

El professor Jordi Plana, qui ha estat promotor i coordinador d'aquesta activitat, explica que: des de el mòdul de Volum del Cicle de Tècniques Escultòriques i Escultura aplicada a l'espectacle, es va presentar la possibilitat dins la programació de poder participar amb els alumnes al Concurs Internacional d'Escultures Monumental amb neu a Pas de la Casa. Andorra “ 2017.

Enguany es va posar el títol des de  el  mateix mòdul i vam suggerir “Els Somnis en l'art del segle XX”. Es van apuntar 5 equips de tres persones amb un total de 15 alumnes que es van voler presentar al concurs.

En total hi havia 25 blocs de neu compactada  que es van convertir en 25 escultures. 13 fetes per professionals i 12 fetes per estudiants de diferents escoles d'art d'arreu d´Espanya.

Els guanyadors del 3er Premi en la categoria d´estudiants han estat els alumnes: Isabel Mur Crespo, Santiago Mercado Ocampo., Saenz de Sicilia (SMOSS)
 David Barrera Viladot.

L’obra es titula: ”Somiant amb la llum


BREU EXPLICACIÓ DE L’OBRA: ”Somiant amb la llum

En aquesta proposta volem emfatitzat mitjançant l’escultura els somnis dins dels moviments artístics, a partir de formes molt simples però a la vegada carregada de simbolisme.
Un cub amb els plans paral·lels i en una cara perforant un con a l’interior fins a la cara oposada amb una petita obertura.

Un món molt estructurat i encaixat en una figura (el cub) i el con com a símbol que ho recull tot, amb uns inicis amplis (circumferència) i que té un recorregut llarg (con) fins al final. Què des del començament ja s’endevina.
L’obertura a l’altre extrem simbolitza el camí a recórrer i la llum del final la conclusió del somni.

Tot és fonedís: L’escultura, la neu, la llum, els somnis.

El nostre projecte està inspirat en els treballs de l’artista hindú Anish Kapoor, conegut per les seves formes còniques i circulars lligades als somnis.
 Anish Kapoor... El escultor que reflexa els somnis.