Vinyetes Joves

Image

L’exposició Vinyetes joves és un projecte de narracions gràfiques que son  producte dels alumnes de diferents centres públics i els Cicles de còmic, il·lustració i arts gràfiques.

Al voltant d’una taula han compartit les idees, els projectes, els esbossos, les vinyetes, les seqüències, les pàgines  i les historietes que són sotmeses al tractament creatiu de la valoració conjunta.

Entre tots i totes  s’aporten valoracions i es superen els inevitables, i alhora estimulants, obstacles: el guió que es resisteix a ser arrodonit, la paraula oportuna que no apareix, la possible millora gràfica o l’alternativa per a sortir de qualsevol atzucac narratiu.

Durant la confecció de la publicació s’han generat espais per la cooperació i per un aprenentatge comú enriquidor.

A Vinyetes joves l’humor conviu amb el relat intimista, el costumisme, el reportatge, la ficció futurista... El grafisme de influència “manga” és veí d’altres estètiques com la superheroica, la dels nostres tebeos de sempre o la més propera a la il·lustració.
De la mateixa manera la temàtica és passeja per un ampli ventall que va des de la memòria, també personal i col·lectiva, fins la projecció distòpica, des de l’experiència personal, o propera, sobre la definició de la identitat fins a la parodia de comportaments masclistes, des de les reivindicacions animalistes al testimoni social.

Inauguració dijous 17 de gener a les 12 h
Lloc: Seu Llotja Sant Andreu
C/ Pare Manyanet,40