OPENNESS, Societat Oberta

Els alumnes de 3r i 4rt curs en Disseny de Producte a Esdap Catalunya han realitzat diferentes propostes de Disseny Obert que presenten en la exposició Opennes. La exposició es podrà visitar al Centre Cultural Casa Orlandai a Sarria (c/Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona), del 13 de gener al 10 de febrer del 2020. L’horari de visita és: de dilluns a divendres de 10 a 22 h i dissabtes d'11 a 14 h i de 16 a 21h.

Openess mostrarà els resultats del projecte interuniversitari Download Open Design, amb  la finalitat de crear una proposta de disseny obert. Mobles senzills i fàcilment construïbles perquè qualsevol persona pugui ser capaç de descarregar els arxius, les instruccions i les imatges de referència del projecte des d’una pàgina web i comprar els materials per tal de construir-lo ell mateix. Podem trobar més informació de les peces a la web del projecte. (https://www.downloadopendesign.com/)

Openess mostrarà també els resultats de l'Enemic invisible (https://sites.google.com/xtec.cat/enemicinvisible/), un exercici on es posa en pràctica el to crític i la capacitat de posar en dubte el que fem i millorar-ho amb una proposta. El projecte consisteix en la realització d’un sistema que estigui format per un màxim de 10 peces i un mínim de 5 peces diferents, que es poden repetir tantes vegades com faci falta per a poder crear l’objecte o construir les composicions desitjades. Les peces han de ser fàcilment reproduïbles amb les tecnologies de ràpid prototiping i han de ser pensades per no superar els 20 euros.

Participen: Yolanda Pérez, Roger Monfort, Ona Bosch, Marina Ju Cervera, Jaume Martínez, Josep Lluis Tantiñà, Carla Gimeno, Adrià Retres, Guillermo Baeza, Anna Ferrer, Daniela Mora, Carlos Enes, Jordi Sanz, Maria Muñarch, Jhon Mario,Marina Cortes, Carlota Javier, Martina Oriol, Max Valls, Joan Huguet, Gonzaga de Bofarull, Rafel Oliva i Guillem Ferran.