SILENCI.A.DOS

Estilisme d'Indumentària, Estampació Tèxtil, Gravat, Enquadernació, Ceràmica, Escultura, Joieria i Pintura. 

Els enregistraments de sons, els films, les músiques i els materials documentals de les últimes dècades donen una idea de l'extraordinari abast de les innovacions conceptuals i tecnològiques que ha tingut i té el Silenci com a punt de partida per a la creació.

El Silenci com a concepte ampli, fora de formalismes, aborda de manera plena pràcticament totes les problemàtiques de l’art contemporani. Paul Virilio formula les preguntes que es plantegen a la crítica i al públic que visita una exposició d’art contemporani. Els problemes fan referència, centralment, a qüestions ètiques amb interrogants ineludibles. Hi ha cap límit (ètic) per als espais d’art?

Davant la invasió massmediàtica, molt sorollosa, una forma de resistir és explorar les zones fosques de l’art, resistència que pot ser sinònim d'alliberació.

Aquesta mostra SILENCI.A.DOS és la segona edició que recull les reflexions dels alumnes de l’Escola Llotja de Barcelona respecte el silenci, sota diferents mirades, vessants de coneixement i expressivitats.

Els alumnes participants estudien primer i segon curs dels Cicles Formatius de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny: Pintura, Escultura, Ceràmica, Estilisme d'Indumentària, Joieria, Estampació Tèxtil i Arts del Llibre que s'imparteixen a l'Escola Llotja de Sant Andreu (www.llotja.cat)

Les peces que s'exposen són tridimensionals, bidimensionals o en suports digitals. Els materials emprats són diversos i, donada la interdisciplinarietat del projecte, van des dels materials més tradicionals als plàstics, resines sintètiques, fibres tèxtils o els de les noves tecnologies.

Els alumnes, en acabar els estudis, s'orientaran tant cap al món artístic com al món de la indústria així doncs, les peces es dirigeixen als seus interessos futurs i tant poden ser obres de caire artístic i poètic , com peces de disseny. 

del 21 d’octubre al 27 novembre de 2010 .

ESTAMPACIÓ TÈXTIL:
Beatriz Molina, Estela Martí.

GRAVAT:
Alfonso Blasco, Eva Escuer.

ENQUADERNACIÓ:
Mar Sansano.

CERÀMICA:
Alba Martínez, Daniel Federico, Esther Pi, Isaac Rivas, Kyra Rosenkranz, Laia Pascual, Pepe Macías, Ruth Cepedano,
Sheila Escudero, Fernando Pantoja, Inga Freitas, Jeru Llacer, Xavier Barrera.

ESCULTURA:
Montserrat Arroni, Jaume Vicens, Beatriz Garay, David Elias, Iris Navarro, Marta Callen.

JOIERIA:
Emilia Julian, Marta Biendicho, Maria Codina.

PINTURA:
Aris Spentas, Jordi Guarch, Silvia Genki, Ulla Blanca Lima, Esteve Llorente, Xavi Sert.

ESTILISME D'INDUMENTÀRIA:
Jasmina Bassolas, Joaquim Bolíbar, Georgina Cases, Sergio Escalera, Carolina Gamero, Ana García, Julieta González, José Luis Lara, Vicky Llimona, Eva Llorens, Marta Martínez, Mariela Mata, Raquel Membrado, Natalia Nieto, Cristina Ojeda, Sergio Plaza, Elena Sánchez, Elisabeth Sola, Raquel Ventosa.