Instituto Cervantes (Japó) 2009 (Arts del Llibre)

Exposició a l'"Instituto Cervantes" 2009. 
 
España x Inshu x Kioto

L’exposició, que sota el nom de España x Inshu x Kioto, recull a l’Institut Cervantes de Tokio obres tant de l’Escola Llotja com d’altres escoles d’àmbit nacional i del Japó, es l’última baula de la cadena de diversos contactes de la Escola Llotja amb el Japó i amb el món del paper oriental.
A la mostra que s’ha realitzat a l’Institut Cervantes de Tokio, recentment inaugurat, es poden veure una selecció de totes les obres realitzades durant aquests anys, amb especial representació de la Llotja, com a pionera del projecte i de la Seika University de Kyoto, última universitat incorporada a aquest. A través d’aquest projecte també s’han començat a establir vincles de relació amb aquesta Escola, una de les més importants del Japó dins del mon del gravat.

A l’exposició hi han participat les 5 Escoles d’Art que han col·laborat aquests anys per a realitzar el projecte: Escola Llotja, conservatori de les Arts del llibre, Universitat de Barcelona, Facultat de Belles Arts, Escola Massana, Universitat de València, Facultat de Belles Arts i la Escuela de Arte de Oviedo.

També recalcar el suport que ens ha donat en tot moment el consolat japonès a Barcelona, així com les diferents institucions de la prefectura de Tottori al Japó.
Barcelona, gener de 2009.