Lletraferits

Un cadaver exquisit.

El cadáver exquisit era un joc surrealista de creació col·lectiva, que podia ser escrit o gràfic. Cada membre del grup realitzava la seva part de l'obra sense conèixer les altres parts. En acabar, es descobria per fi una obra col·lectiva on el resultat, sovint sense coherencia aparent, era l'aparador ideal per a conèixer els punts en comú de l'imaginari col·lectiu.
"Es poden compondre poemes sencers, potser sense gaire sentit, pera amb força fascinació, nornés amb un diari i unes tisores"1

1 Gianni Rodari. Gramática de la fantasia.
Editorial Columna, 2002

 

4 som els participants en aquest joc.

Cadascun de nosaltres ha iniciat una serie amb un poema collage i l'ha fet arribar a un altre participant, que ha elaborat una imatge com a resposta i l'ha passat al següent participant. D'aquesta manera, el poema inicial s'ha anat transformant, ha anat evolucionant, i s'ha elaborat una imatge diferent segons la interpretació feta de la peça rebuda. Així successivament, fins que qui ha començat, ha tancat la serie amb una darrera estampa.
Aquest projecte, per tant, es composa de 4 poemes collage i 16 estampes distribuides en 4 sèries on interactuern tots 4.