FRANCK FONTANA - Or茅e, la artesan铆a tecnol贸gica

FRANCK FONTANA

Orée, la artesanía tecnológica

Conferència divendres 21/03 a les 10h
a l'Hemicicle de Llotja seu Ciutat de Balaguer

Franck Fontana, Toulouse, França.
Format en el ENSCI (Paris), el seu disseny s'inspira en l'observació dels materials i processos de fabricació.
Un primer projecte pensat a partir de la repetició de corts en blocs de fusta (Coup de scie per Design Pyrénées) confirma la voluntat de pensar el material i el procés com a base del concepte. Aquesta reflexió es desenvolupa cada vegada mes amb el dissenyador Sébastien Cordoléani, experimentant amb materials com el sucre (amb Papabubble - Barcelona) la porcellana (amb la Manufacturi de Sèvres - Paris), plàstics fabricats amb residus vegetals (amb el LCA – Toulouse), vidre de laboratori… seguint aquest punt de partida desenvolupen també projectes per a marques com Ricard, Tolix o Audi.
Diversos concursos i institucions culturals reafirmen aquest concepte de recerca com el Grand prix Design Parade (Vila Noailles – Hyères – 2007), Audi Talents Awards en 2007, la Vila Kujoyama (Kyoto – Japó - 2008)
Franck Fontana fundo amb Julien Salanave en 2012 l'empresa Orée que concep i fabrica objectes connectats barrejant materials nobles i tecnologia.

http://demo.adifad.org/conferencia-franck-fontana/

Aquesta conferència està dins el marc de:

DEMO, Explorant nous processos de creació és un cicle d'activitats que s'estructura al voltant de l’experimental, el multidisciplinar, la col·laboració entre l'industrial i l'artesanal, l'obert, el compartit i el desconegut, centrant-se en l'àmbit del disseny de producte.

En el marc d'aquestes activitats i al llarg de deu dies, DEMO desenvolupa un programa de tallers, conferències, col·loquis i presentacions de productes, que oferiran la possibilitat d'experimentar i debatre nous camins, enfocaments i tecnologies que intervenen en el procés creatiu.

L'objectiu d'aquestes activitats és compartir i investigar diferents tipologies de creació i producció, amb la finalitat de que, tant el públic general com els professionals, puguin conèixer nous plantejaments i incorporar aquestes eines al seu dia a dia o en el desenvolupament dels seus projectes.

http://demo.adifad.org/agenda/