Xavier Ma帽osa - CREATIVITAT EN CER脌MICA

Image

Xavier Mañosa
CREATIVITAT EN CERÀMICA
http://www.apparatu.com/

Divendres   04/04/14
12.30 – 14.00

Lloc: Hemicicle de Llotja seu Ciutat Balaguer.

Apparatu està format per Xavier Mañosa, artesà, dissenyador i artista promotor dels nous conceptes innovadors que aporta Apparatu en el món de l’artesania i Joan Mañosa, el pare d’en Xavier, figura que representa la tècnica i l'experiència en el procés artesà d’elaboració de la ceràmica.

La història d’en Xavier és curiosa i molt significativa. Va estudiar disseny industrial a l’escola Llotja i disseny gràfic a la Bau. Després d’acabar els seus estudis de disseny va anar a viure a Berlín, allà va estar-hi treballant durant una temporada, fins que es va plantejar realment què volia fer a la seva vida. Allà va decidir aprendre a fer el que havia vist fer tota la vida fer, treballar amb la ceràmica.

A la seva tornada a Barcelona, Xavier Mañosa va demanar al seu pare que l’ensenyés a treballar amb la ceràmica, material que a partir d’aquell moment passaria a formar part de la seva vida. Així que Xavier Mañosa va començar a treballar i produïr en el seu taller familiar, a Sant Cugat, així va néixer Apparatu, al començament amb base creativa a Alemanya però amb un espai de producció al cor de Catalunya i finalment situat permanentment a Barcelona.

Xavier Mañosa ha aconseguit capgirar completament el que entenem com a ceràmica artesanal, sempre entesa amb un sentit tradicional i antiquat. Ha sabut crear peces molt actuals i innovadores, donant nous valors a l’artesania, adaptant la ceràmica a les tendències i gustos més actuals.

Ha participat en diversos esdeveniments dirigits a dissenyadors emergents com la Fira del Moble d’Estocolm, 100% Design Tokio, ICFF Nova York,   en l’apartat de Talents and Tendece de Frankfurt i al London Design Festival.