240+ Escultura; instruments i referents

Image

240+ Escultura; instruments i referents
SALVADOR JUANPERE

16/04/2015 a les 18:00h

http://www.juanpere.com

La conferència fa un repàs als meus darrers projectes, especialment en aquells que es vinculen a obres i actituds d’alguns artistes de referència.

Des del Barroc al Minimal, de Brancusi a Beuys, de Malèvitch a Oteiza, de Giacometti a Manzoni alguns dels meus darrers treballs en escultura o dibuix deambulen per un territori de cites, ullades còmplices i proximitats a certs autors que formen part del tant del patrimoni com de la modernitat artística. Els treballs exposats mostren un fort component de materialitat, es tracta d’escultures que empren els materials, les eines i els procediments de l’ofici, que exploren les possibilitats tècniques i artesanals de cada procediment. (Pedra, fusta, bronze, ferro....)

"Entenc l’escultura (o l’art) com un instrument de coneixement i com una eina  de relectura d’allò que ens precedeix. La tesi de la conferencia s’estableix en el convenciment de que som una baula que ens lliga i ens dissolt  en un sistema d’imatges i d’objectes d’art en estadi de reconsideració. No hi ha evolució en l’art, només un permanent estat de la qüestió. Vivim en una revisió, crítica, irònica i recreada de les actituds, les formes i les idees en les que ens hem format, hem crescut i que hem treballat"

La contemporaneïtat i la postmodernitat exploren un terreny on tot s’esdevé simultàniament. El passat i el present es confonen i el futur pot ser irrellevant

Salvador Juanpere és professor d'Escultura de la Facultat de Belles Arts de Barcelona

Coordinat per Jordi Plana

Especialment dirigit alumnat d'Arts plàstiques i visuals

SALA PETITA
Llotja seu de Sant Andreu
C/ Pare Manyanet, 17
Barcelona 08027