PINTAR-SE L'脌NIMA

Image

Dimecres 9 de març us convidem a la xerrada de Juan Carlos Bejarano: "PINTAR-SE L'ÀNIMA. Aspectes sobre l'autoretrat i la image de l'artista en el moviment simbolista (1872-1914)"

Seu Sant Andreu, Aula 7, 17.00 h


Juan C. Bejarano: Doctor cum laude en Història de l’Art per la UB amb la tesi “Iconos del yo. Subjetividad, autorretrato e imagen del artista en el Simbolismo y su repercusión en Cataluña (1872-1914)”, anys abans es llicencià en la mateixa carrera i universitat tot obtenint el Premi Extraordinari de Llicenciatura (2001-2002).

Especialitzat en la pintura i escultura del segle XIX i començaments del XX (sobretot del Modernisme i del període finisecular), ha participat en diversos congressos, ha estat comissari d'exposicions, i ha publicat articles i llibres sobre diferents aspectes d'aquest període (especialment sobre el gènere del retrat), tot centrant-se en la recuperació d'artistes poc coneguts o no estudiats amb profunditat, com ara Lambert Escaler, Antoni Ros i Güell, Joan Piqué i Carbó o Joan Planella, però també ha escrit sobre artistes més coneguts com ara Antoni Tàpies, Salvador Dalí, Santiago Rusiñol, Josep Clarà o Ramon Casas.

Actualment treballa al Departament de Pintura i Escultura Contemporànies de la Sala de Subhastes BALCLIS, de Barcelona.