"El gust per l'Art Nouveau als aparadors de les ciutats"

Conferència "El gust per l'Art Nouveau als aparadors de les ciutats" a càrrec de la Dra. Teresa-M. Sala.

Dijous 25 de gener a l'hemicicle de la Seu Sant Gervasi, 18.30 hores


Teresa -M. Sala és professora Titular d’Història de l’Art Modern i Contemporani, Universitat de Barcelona
Doctora per la Universitat de Barcelona, imparteix docència d’Història de l’Art a la Facultat de Belles Arts i a la Facultat de Geografia i Història des de 1991.
Va a llicenciar-se en Geografia i Història (especialitat d’Història de l´Art) per la Universitat de Barcelona l’any 1981. El 1985 aconsegueix el Grau de Llicenciatura (Universitat de Barcelona) per la tesina Sebastià Junyent i Sans (1865-1908) pintor, il.lustrador, dissenyador i teòric modernista, per la qual va obtenir el Premi Fundació Güell. Entre 1986-88 va cursar estudis de Museologia a la Generalitat de Catalunya. Va obtenir la beca de la Secció Tècnica de Museus de la Diputació de Barcelona per als Museus de Sitges i Vilanova (1986-88). El 1993 obté el títol de Doctora a la Universitat de Barcelona per la seva tesi doctoral La Casa Busquets 1840-1929.
Des del curs 1991-92 imparteix docència d’Història de l’Art a la Facultat de Belles Arts i a la Facultat de Geografia i Història.
Forma part com a investigadora del GRACMON (Grup de Recerca consolidat d’història de l’art i del disseny contemporani) de la Universitat de Barcelona. Ha dirigit diverses tesis doctorals i ha participat en diversos congressos internacionals.
Actualment és professora i coordinadora del Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la UB.
Va treballar com a documentalista per a Olimpíada Cultural (1989-90) i pel Centenari de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888. Amb Maria Ribas va guanyar el Concurs de racionalització i dinamització del patrimoni cultural de Sitges. És coordinadora i també professora del Màster de Gestió del patrimoni cultural i museologia de la Universitat de Barcelona.
Ha comissariat, conjuntament amb l’antropòleg X.Roigé, l’exposició Àlbum. Imatges de la família en l’art al Museu d’Art de Girona (entre octubre 2004 i febrer del 2005) que es va inaugurar adaptada al Centre Cultural Sa Nostra de Palma de Mallorca el maig de 2006.
Comissària convidada pel Museu Van Gogh d’Àmsterdam per a l’exposició Barcelona 1900 (del 21 de setembre de 2007 al 20 de gener de 2008). Nominada pel prestigiós diari Times com a una de les deu millors mostres de l’any 2007.
En el marc del conveni de col·laboració entre la Fundació Abelló de Mollet del Vallès i la Universitat de Barcelona, i dins del projecte de recerca dels Espais de l’oci de la Barcelona de 1900, ha comissariat l’exposició Vestigis del Modernisme. Obrim el teló el 2011 (amb itinerància per a la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona).
Comissària de l’exposició Vis-a-Vis del cicle “Mirades a la col·lecció de la Fundació Es Baluard d’Art Modern i Contemporani” de Palma de Mallorca (setembre-gener 2011-12).
Va guanyar el concurs del Réseau Art Nouveau per comissariar l’exposició “Art Nouveau&nature” (2011-2013), mostra itinerant per diferents ciutats europees de l’Art Nouveau.
Al Màster d’Estudis Avançats d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona imparteix una assignatura sobre Exposicions: concepte i planificació.