Especialització en il·lustració – preinscripció

És un conjunt de cursos que vol ampliar i complementar els estudis ja fets als cicles formatius d’il·lustració, còmic, animació o grau d’arts amb il·lustradors professionals.

Les classes seran impartides per professionals en actiu de la il·lustració a partir de la seva experiència en el món de la il·lustració editorial.

L’especialització en il·lustració està composta de 4 monogràfics que s’impartiran d’octubre a juny els dimarts i dijous de 17 a 20h:

Monogràfic 1: Projectes d’il·lustració de llibre infantil
Impartit per les il·lustradores: Rocío Bonilla i Mercè Canals

Monogràfic 2: Projectes d’il·lustració d’àlbum il·lustrat
Impartit pels il·lustradors: Jordi Vila i Cristina Losantos

Monogràfic 3: Projectes d’il·lustració editorial
Impartit pels il·lustradors: Dani Torrent i Roger Olmos

Monogràfic 4: Projectes d’il·lustració aplicada
Impartit pels il·lustradors: Pep Boatella i Maria Corte

Aquests monogràfics es centraran en el món professional i es treballarà especialment aquests aspectes:

Com afrontar un projecte: el procés de qualsevol encàrrec professional.
Com afrontar situacions habituals: l’entorn del professional de la il·lustració.
Creació de dossiers de venda de projectes

Estructura de les classes:

Tallers intensius amb èmfasi en el treball a classe.
Encàrrecs per corregir en grup.
Projectes d’acord al camp professional.
Tutories personalitzades amb els professionals del curs.

Adreçat a:
Graduats o tècnics superiors en il·lustració, còmic, animació.
Llicenciats en Belles arts.

Dates:
d’octubre a juny de 2023.

Horari
Les classes s’impartiràn dimarts i dijous 17 a 20h.

Durada
180h presencials

Places
màxim 15

Lloc
Llotja Sant Andreu

Professorat

Jordi Vila Delclòs
www.jordiviladelclos.com
Instagram

Premi Lazarillo 2010 pel llibre Marco Polo no fué solo, de Bruño. Premi Junceda 2017, Menció Especial, en la categoria de Llibre no ficció adult i infantil, per Barcelona Pop Up, de Combel. Seleccionat per a representar la il·lustració catalana a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya del 2017

Pep Boatella
www.pepboatella.com
Instagram

Seleccionat per a representar la il·lustració catalana a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya del 2017.. Ha treballat per clients com The Boston Globe, The Washington Post, El País, La Vanguardia, Il Corriere della Sera, Vanity, Oxford University Press entre molts altres

Cristina Losantos
cristinalosantos.wordpress.com
Instagram

Cristina Losantos Sistach és una il·lustradora catalana, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El 1998 va guanyar el segon premi al Premio Nacional de Ilustración del Ministerio de Cultura d’España pel seu llibre El Flautista d’Hamelín i, el 2007, el Primer Premi d’Humor Gràfic Esportiu de la Fundació Catalana d’Esports.

Mercè Canals
www.lacanals.cat
Instagram

Seleccionada per a representar la il·lustració catalana a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya del 2017. Ha treballat en tota mena de projectes editorials especialitzant-se en aquells dirigits a lectors més menuts.

Dani Torrent
Instagram

Ha estat seleccionat a festivals internacionals com el CJBooks de Corea, o l’Illustrakids d’Itàlia, i ha exposat la seva obra pictòrica a França, Itàlia i Hongria.
Ha publicat llibres a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Estats Units, Corea, Xina i Estònia.

Roger Olmos
Behance

Roger Olmos va néixer a Barcelona el 23 de desembre de 1975 i es va acostar al món de la il·lustració des de petit. Es va matricular a l’escola d’arts i oficis de Llotja Avinyó, i després es va dedicar a la il·lustració de llibres infantils. El 1999 va ser seleccionat a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, i allí va conèixer el seu primer editor. Des de llavors ha publicat més de 100 títols amb diverses editorials espanyoles i internacionals, imparteix cursos a universitats de tot el món i treballa com a artista conceptual en diferents produccions cinematogràfiques

Rocío Bonilla
rociobonilla.com

Llicenciada en Belles Arts. L’any 2011 entra al món editorial com a il·lustradora, i debuta com a autora amb l’àlbum il·lustrat Cara de pardal (Animallibres, 2014).

Ha publicat una quarantena de llibres, entre els quals destaquen títols com La muntanya de llibres més alta del món (Animallibres, 2015), De quin color és un petó? (Animallibres, 2015), Germans! (Animallibres, 2018) o El gran llibre dels superpoders amb Susanna Isern (Flamboyant, 2017). Els seus llibres han estat traduïts a més de vint idiomes i han rebut diversos premis.

Maria Corte
www.mariacorte.com/

En 2011 va rebre un encàrrec per a realitzar un parell d’il·lustracions pel New York Times i la BBC, consolidant-se a partir d’aquell moment per al mercat anglosaxó.

Les seves obres tenen uns colors vius i uns personatges amb formes rodones. A la seva obra s’hi pot trobar una influència cubista

Preinscripció:
del 20 de maig al 27 de juny de 2022

La preinscripció s’ha de formalitzar al següent formulari:

FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ

A la preinscripció es valorarà la idoneïtat del vostre perfil en l’àmbit de la il·lustració. Per aquest motiu al formulari se us demana el currículum-vitae en format PDF o JPG no superior a 5Mb i un portfoli de projectes, en format PDF o JPG no superior a 10Mb.

Publicació de la llista de persones admeses i excloses i llista d’espera, el 28 de juny de 2022 al següent enllaç:

LLISTA DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Si la resolució és positiva, el dia 28 de juny al matí rebreu un mail de l’escola per tal de formalitzar la matrícula.

Matricula i documentació: Del 28 al 30 de juny, on-line.

Preu : l’import total és de 1.020€ (mil vint Euros)

Aquest import està subjecte a l’ORDRE ENS/169/2012, de 14 de juny, per la qual s’estableix l’import dels preus públics per la utilització de diversos serveis docents prestats a les escoles oficials d’idiomes i les escoles d’art del Departament d’Ensenyament, aplicable a partir del curs acadèmic 2012-2013. (gencat.cat)