DEMO, Explorant nous processos de creació

DEMO, Explorant nous processos de creació és un cicle d'activitats que s'estructura al voltant de l’experimental, el multidisciplinar, la col·laboració entre l'industrial i l'artesanal, l'obert, el compartit i el desconegut, centrant-se en l'àmbit del disseny de producte.

En el marc d'aquestes activitats i al llarg de deu dies, DEMO desenvolupa un programa de tallers, conferències, col·loquis i presentacions de productes, que oferiran la possibilitat d'experimentar i debatre nous camins, enfocaments i tecnologies que intervenen en el procés creatiu.

L'objectiu d'aquestes activitats és compartir i investigar diferents tipologies de creació i producció, amb la finalitat de que, tant el públic general com els professionals, puguin conèixer nous plantejaments i incorporar aquestes eines al seu dia a dia o en el desenvolupament dels seus projectes.

Dates
Del divendres 21 al dilluns 31 de març de 2014

Ubicació
Disseny Hub Barcelona
Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38.
08018 Barcelona

PER QUÈ
En els últims anys, el radi d'acció del disseny, les seves perspectives, objectius i processos s'han ampliat de manera considerable.

D'una banda, les noves tecnologies han permès plantejar variacions en els processos de disseny, comunicació i distribució, facilitant dinàmiques col·laboratives i creant estructures obertes tant en la producció com en la distribució dels productes, tot això sense esmentar l'univers suggeridor, i encara poc explorat, del internet of things.

D'altra banda, la recuperació de processos o mètodes que sovint havien quedat fora de l'àmbit directe de la producció industrial —procediments més artesanals— ha permès l'experimentació i la interacció amb la comunitat maker, dotant a aquestes pràctiques d'una càrrega conceptual i d'un valor material més proper al de les creacions artístiques.

Tot això està aportant energies renovades, plantejant nous camins i noves aliances en els processos de creació, distribució i producció.

És difícil saber què quedarà de tota aquesta efervescència, però no hi ha dubte que és un moment complex i fascinant tant per a la professió, com per al disseny en general, ja que planteja perspectives que qüestionen i re-configuren el context contemporani del disseny industrial.

Des de l’ADI-FAD, proposem un espai de proves, de caràcter experimental, des del qual es pugui observar, explorar de forma conjunta i descobrir les oportunitats que ens envolten."