Exposició del Cicle d'Esmalts al Centre Cultural la Bòbila.

Image

La cita anyal del departament d’esmalt artístic de la Llotja al Centre Cultural la Bòbila és ja una tradició i reflecteix  sempre el moment i el tarannà del curs acadèmic, les seves circumstàncies les persones que el componen i la situació dels arts i oficis.
En el curs anterior ja vam comentar que l’oferta educativa de Llotja anava evolucionant vers una singularitat i que al igual que la les universitats s’anava inclinant vers la interdisciplinarietat i l’oferta de dobles titulacions.

En aquest curs 2016-2017 s’ha iniciat el que anomenem “pack” entre dos Cicles de Grau Superior. Concretament entre Joieria i Esmalts. Els alumnes que el cursen passen per un primer curs amb matèries comunes, incidint més en una o altra especialitat, segons l’escollida i en el segon curs s’especialitzen en ella. Després d’un “Projecte Final” obtenen la titulació en una de les dues especialitats i si ho desitgen en un tercer any d’especialització obtenen la titulació en l’altra especialitats del pack. És previst també que es puguin cursar els 3 anys i  realitzar un sol Projecte Final conjunt per tal d’obtenir ambdues graduacions. Els resultats que veieu en aquesta ocasió son doncs un primer exemple de com aquestes dues disciplines que van néixer complementant-se segles enrere poden continuar plegades amb resultats contemporanis i un bon futur per davant, ja que es constata un renovat interès del món de la joieria i rellotgeria per l’esmaltat.
Moltes de les peces presentades s’ha treballat incorporant la col•laboració d’altres disciplines de la Llotja com la forja o emprant possibilitats de les noves tecnologies com l’ús del tall en làser o materials poc habituals com el níquel, aportant frescor, joventut i actualitat.

Catàleg Exposició “ADORN” (pdf)

Núria López-Ribalta
Directora delegada de l’ESDA Llotja, seu Sant Andreu/Sagrera.
Data inici: 30/05/2017
Data fi: 23/06/2017