Projecte guanyador del disseny o re-disseny de la imatge gràfica dels “Premis ciutat de barcelona”

Image

PROJECTE GUANYADOR DEL DISSENY O RE-DISSENY DE LA IMATGE GRÀFICA DELS “PREMIS CIUTAT DE BARCELONA” : RECOPILEM LA HISTÒRIA DE LA CONVOCATÒRIA I FELICITEM LA PERSONA GUANYADORA

memòria del projecte guanyador (pdf)

Com ja va estar recollit en notícies anteriors, per fer el disseny o re-disseny de la imatge gràfica del logotip dels “Premis Ciutat de Barcelona”, la “B” majúscula que encapçala el nom de la nostra ciutat, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) va voler comptar per l’edició d’enguany amb l’escola Llotja i els seus alumnes i exalumnes, obrint un concurs amb la finalitat de la presentació de diferents projectes per escollir-ne el guanyador.

L’objectiu doncs del concurs  ha estat l’exposició de propostes pel disseny o re-disseny de la “B” per a ser aplicada en format imprès al Programa que es donarà  als premiats i demés persones convidades a l’acte solemne de lliurament dels esmentats “Premis”, que tindrà lloc el proper mes de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ; en format digital per a la Invitació a l’Acte i en aplicació web .
Els treballs presentats havien de ser obres originals i inèdites que responguessin a la projecció institucional dels “Premis Ciutat de Barcelona 2017”.

La convocatòria va quedar oberta a tots els alumnes de disseny gràfic de Llotja en totes i cadascuna de les nostres línies educatives : alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària i alumnes d’Estudis Superiors de disseny equivalents a Grau, així com també a exalumnes d’ambdues vessants del curs 2016-2017.

A proposta del Director del Centre, Magí Franquesa, les persones designades com a jurat de la convocatòria vam ser les següents :

Per part de l’Escola : Presidenta, Dra. Maria José Vidal, Catedràtica d’Arts Plàstiques i Disseny, professora d’Història del disseny i Secretari, Andrés Salguero, professor  del departament de Disseny Gràfic.

Per part de l’ICUB : Vocal 1, Carles Giner, Secretari Executiu  del Consell de la Cultura de Barcelona, responsable dels “Premis Ciutat de Barcelona”.

Persones externes a l’ESDA Llotja : Vocal 2 , Dr. Enric Tormo , Catedràtic de disseny de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Vocal 3 : Carles Feliu, Director de Marca i Imatge Corporativa de “la Caixa” (1989-2013) i Director del programa “Marca Barcelona del BCD”.

Vam rebre 40 propostes d’entre tots els nostres alumnes i exalumnes que hi van voler participar amb projectes diversos de gran qualitat.  Per la seva originalitat, per desenvolupar una línia gràfica, per les seves qualitats formals, per la utilització de recursos tecnològics i per la innovació en l’estil gràfic dels Premis, MIRIAM ORTEGA, estudiant de 4t curs de Disseny gràfic dels Estudis Superiors de disseny equivalents a Grau, va ser escollida com a guanyadora. És de recomanable  consulta la memòria que la guanyadora va presentar i que adjuntem a aquest escrit, per tal de comprendre les inspiracions que la van portar a l’execució del seu projecte.

La nostra felicitació des d’aquí per la Míriam i també per tota la resta de participants.

La Llotja és formadora de nous dissenyadors, en aquests cas i d’artistes en d’altres, però, en el seu conjunt, és transmissora també dels continguts d’una llarga tradició històrica que custodia i que pot ser considerada la clau de volta de la nostra Institució. La història ha de ser compresa cap enrere però ha de ser viscuda cap endavant.

Enhorabona Míriam!, enhorabona a tots!.
Com diu un vell proverbi oriental : “llarga vida i bona sort”.


Maria José Vidal
Catedràtica d’Arts Plàstiques i Disseny


http://ajuntament.barcelona.cat/premisciutatbcn/

PREMIS CIUTAT DE BARCELONA :: 2017