Carlota Mas Ruiz - Mimosa

Carlota Mas Ruiz,
alumni de l'ESDAP Llotja participa al Campus Blanc presentant el seu TFE: Mimosa

Data: Dijous 18.10.18
Hora: 9.00 h
Lloc: Blanc Festival
Casino de l’Aliança del Poblenou, Barcelona

Mimosa” és un projecte que sorgeix de la inquietud d’explicar el cicle menstrual des d’un punt de vista feminista, útil, complet i alternatiu a les grans marques dedicades als productes de higiene íntima. Perquè?

Perquè estem fartes, molestes, indignades, ja n’hi ha prou. Els cicles menstruals són privats, mai secrets. Prou invisibilització dels nostres processos menstruals. Prou opacitat en els components i materials dels productes de higiene íntima. Prou tòxics per les nostres vagines. Aquests productes són de necessitat bàsica per nosaltres, no un luxe. Que deixin de capitalitzar el nostre cos. Creiem que el cicle menstrual és un ritual natural, per tant, hauria de ser sostenible i responsable a nivell medioambiental. No ens avergonyim de la nostra sang perquè la regla és senyal de salut. Volem ser conscients del nostre cos, del nostre sagnat, per poder escollir com volem cuidar-nos.

És per aquests motius que s’ha desenvolupat aquest projecte en forma d’un “kit d’empoderament del cicle menstrual”, amb una perspectiva crítica i desenfadada. En aquest kit cada usuària pot observar, experimentar i documentar el seu procés amb l’ajut d’informació bàsica i acurada, i amb objectes adients per cada moment del mes. I en conseqüència, decidir lliurament quina opció o opcions l’afavoreixen més per cuidar els seus ritmes, estats i canvis que visqui durant el procés.


Image