IV edició del concurs de disseny "un salt per a la ciutat" CSIO BARCELONA 2019

Image

IV EDICIÓ DEL CONCURS DE DISSENY “UN SALT PER A LA CIUTAT” CSIO BARCELONA 2019 : COL.LABORACIÓ DE LLOTJA AMB EL REIAL CLUB DE POLO DE BARCELONA

Dimarts passat dia 5 de febrer, va tenir lloc a l’Hemicicle de la Seu de Sant Gervasi la presentació del concurs per la Barcelona Equestrian Challenge (BECH) que aquest any compta amb la participació de la nostra Escola, a cura de Verónica Sagnier, Adjunta a la Direcció de la Fundació del Reial Club de Polo de Barcelona, donant la benvinguda el Director, el qual va ressaltar la rellevància de l’esdeveniment i va expressar la seva satisfacció i agraïment per haver estat la nostra l’Escola d’Art i Disseny, la Llotja, l’escollida per l’edició d’enguany.

La Barcelona Equestrial Challenge (BECH) és un ambiciós projecte promogut per l’Ajuntament de Barcelona i el Reial Club de Polo, que ha convertit la ciutat en la capital del món eqüestre. La BECH integra la promoció social del món del cavall i la hípica i els seus valors esportius que, a finals de 2012, va obtenir la denominació d’Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic. Aquest gran esdeveniment global s’articula al voltant de quatre grans eixos : esport, educació, accions socials, art i cultura.

Fins el present hi ha hagut 107 edicions amb 18 països participants de 5 continents; 70 genets; 180 cavalls; 2M de dotació econòmica en premis; 40.000 espectadors; més de 400 periodistes acreditats; més de 150 canals de televisió amb 161 hores d’emissió...

La iniciativa per la qual ha apostat el CSIO és dissenyar un obstacle representatiu de la nostra ciutat  i cultura per posteriorment integrar-lo en els recorreguts del Concurs de Salts Internacional, final de la lliga mundial de nacions, amb l’objectiu d’enfortir l’estret vincle entre la competició esportiva més antiga d’Espanya amb Barcelona i els barcelonins, a més de col·laborar en la promoció internacional de la Ciutat.

La nostra Escola, doncs, serà l’encarregada, mitjançant aquest concurs, les bases i premis del qual adjuntem en document adjunt, de dissenyar l’obstacle per l’edició de 2019.

La convocatòria de participació resta oberta als alumnes de les especialitats de disseny industrial , disseny d’interiors i escultura, de tots els nivells formatius : alumnes d’Estudis Superiors de Disseny, equivalents a Grau de les especialitats de disseny de Producte i disseny d’Interiors; alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior (Modelisme i Maquetisme industrial, PIDO, Aparadorisme, Escultura…) i alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà, tals com Talla de Fusta, Fosa i Forja, etc. Hi podran participar també els nostres ex-alumnes de les promocions recents, pertanyents a qualsevol nivell educatiu que l’Escola ofereix i que estan vinculats amb l’execució d’aquest projecte.

Les diferents propostes s’hauran de lliurar abans del 30 de març : l’Escola, a través d’un tribunal del qual n’especificarem més endavant la seva composició, farà una preselecció de les propostes més interessants, les quals seran presentades a l’organització del concurs, on un jurat qualificat, en el qual també hi serem presents, així com també un representant dels medis culturals-esportius, decidirà la proposta guanyadora a mitjans d’abril. La persona guanyadora del projecte serà protagonista de la roda de premsa de la presentació oficial, que tindrà lloc el 10 de setembre de 2019.

Per la tradició i bona formació dels nostres alumnes i professors que els acompanyen en el seu recorregut, no tenim cap dubte que els dissenys presentats tindran un alt nivell creatiu i des d’aquí ja augurem un èxit de la convocatòria i dels seus resultats.

Ànims, a treballar de valent , i bona sort a tots els participants : la cursa ha començat!

Maria José Vidal
Catedràtica d’Arts Plàstiques i Disseny

CONCURS DISENY OBSTACLE 2019 LLOTJA (pdf)