Exposició d'escultures Jordi Plana.

Image

Inauguració Exposició: 13 d’abril a les 19h.

Dates d’exposició: 13 d’abril al 10 de Maig. Obert els dilluns, dimarts, dimecres de 19 a 21h. Per Visites concertades (L’Estruch | Fàbrica de creació de les arts en viu) al 606706497

Lloc: Nau Sud. carrer de Sant Isidre, 140, 08208 Sabadell

L’EXPOSICIÓ:

Amb més de 25 anys d’experiència he participat com a escultor en nombroses exposicions individuals i col·lectives . He desenvolupat el meu treball tant a Catalunya com a l´estranger, sent el meu treball més recent al centre National Sculpture Factory ( Cork. Irlanda) https://vimeo.com/221065608

Les meves darreres obres s´emmarquen en el Landart i en el treball de materials reciclats provinents de la natura. Compagino l´escultura amb la docència a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona així com a l´Escola superior d’arts plàstiques i disseny de Catalunya (ESDAP), campus Llotja.

Explicació

Troballes neix a partir de tres escultures, Barca/Medusa/Ancora, creades per mi.

Aquest viatge comença amb un record íntim de la meva infantesa: Una barca partint de la platja d’Altafulla, fent-li un homenatge al meu pare. La Barca ens remet a l’inici de l’aventura, a la recerca de nous horitzons, interiors o exteriors.

Les escultures s´han construit a partir de materials trobats i reciclats autòctons recollits a la zona del Delta de l´Ebre, comarques de l´Alt Camp i altres contrades. Es un clar tribut a la terra que tinc present. L´exposició es una mostra introspectiva dedicada íntegrament a la mar, que es presenta com a centre, principi i fi d’un viatge metafòric i vital, i amb un discurs transversal i personal.

La curiositat em porta a descobrir el llegat de la capital de la Hispània Citerior, i a traves de l’arqueologia, prenc consciencia d’aquest passat ancestral. La segona obra està inspirada en la Medusa del mite de Perseu. La Gorgona formava part de l’emblema central d’un dels millors mosaics procedents d’una domus de la ciutat de Tàrraco i traslladada al Museu Arqueològic, l’any 1857. La Medusa i el mirall representen el punt crític del viatge, la confrontació́ amb les dificultats i amb la mirada petrificant del monstre, que és, en última instància, la trobada amb un mateix. Aquesta reinterpretació́ del mite ha donat lloc a una mirada més amable, no destructiva, però̀ sí analítica i que converteix l’ull i el mirall, en espais d’autocrítica realista.

La darrera obra, l’Àncora, simbolitza el punt de repòs al final del viatge, un lloc de pau interior i de calma. No és però̀, el destí́, el Port, sinó́ una parada en un trajecte que no acaba mai.

La utilització́ dels diferents efectes visuals i sonors creats específicament per a la mostra, transformen l’espai inicial. És una manera diferent de veure l’escultura i permet un diàleg amb l’espectador, que esperem no quedi indiferent.