Cer脿mica en moviment - Maria Bosch

Image

Ceràmica en moviment
a càrrec de
Maria Bosch

Data: 19 de març
Hora: 9.00 h.
Campus: Llotja Sant Andreu  
Dirigit: Estudiants de 3r
Assignatura: Modelat i emmotllat
Professor responsable: Jordi Plana

Podeu seguir la conferència online en l'enllaç:

https://zoom.us/j/91696809717?pwd=VGkvbGVyZHlpblFmQkR1WkRDSjVWdz09

Segons explica Maria Bosch:
La meva obra s'inspira en l'antiga tradició terrissera del meu país i que alhora és un objecte comú a la majoria de les cultures, la gerra.
Durant la meva carrera com a ceramista les meves peces han canviat de mida i volum, forma i color, sovint amb la particularitat de recipient on guardar pensaments i reflexions interiors.
En l'actualitat, el fil conductor la meva ceràmica ha començat a canviar cap auna direcció més escultòrica i cap a un concepte més obert en la sevaconcepció. El canvi és l'únic moviment constant i la reflexió és vital per crear unllenguatge nou.
El color més predominant en el meu treball és el blanc obtingut mitjançant capes d'engalbes de porcellana vitrificada a baixa temperatura. Amb la intenció de crear una atmosfera de profunditat que convidi l'espectador a submergir-se en l'obra i viatjar al seu voltant. A tot i això, sempre hi ha una obra gràfica molt subtil, gairebé com una petita cal·ligrafia que ens deixa intuir camins i possibilitats. Explorar i aprendre de les particularitats de les argiles i investigar per crear, introduir-me en nous espais que m'allunyen de la meva realitat quotidiana, cada vegada més, m'adono que és vital per desenvolupar un treball de creació.