Laia Manonelles Moner

Dimecres 23 de novembre a les 18:30h

Xerrada sobre el llibre Arte experimental en China: conversaciones con artistas de Laia Manonelles Moner  de Editorial Bellaterra a la Biblioteca de l'Escola Llotja de Sant Andreu.

Presentació per Nora Ancarola, artista visual i sotsdirectora de l'Escola.

Arte experimental en China: conversaciones con artistas, part de la voluntat de recollir les reflexions de diversos artistes, crítics i comissaris que participen i han participat en la construcció, evolució i consolidació de l'art experimental a Xina. Est és un tema molt ampli que pot abastar-se des de múltiples perspectives, per la qual cosa s'ha prioritzat aprofundir en l'obra de determinats autors que comparteixen com a denominador comú la decisió de fondre l'experiència estètica i ètica, l'art amb la vida. Sota tal premissa, la creació esdevé un instrument per observar l'entorn, tant personal com a social i polític.

Els artistes entrevistats treballen principalment amb l'art d'acció, encara que també amb les instal·lacions i la fotografia. La majoria d'ells pertanyen a una generació que recorda l'impacte de la Revolució Cultural i que, al seu torn, han anat desenvolupant la seva trajectòria artística en un nou context en transformació contínua a partir de la reforma política i econòmica promoguda per *Deng *Xiaoping.
Aquesta selecció d'experiències queda recollida perquè puguem aproximar-nos i conversar amb els pensaments exposats pels propis protagonistes.