CASA BLOC - Irena Visa

Image

CASA BLOC
Diumenge 23 de Novembre

Irena Visa, ex-alumna de Llotja, que va començar i presentar aquest projecte el curs passat en la NauU de la nostra seu de Sant Andreu, el presenta el desenvolupament del projecte aquest diumenge 23 de novembre.

Irena ens envia aquest correu:
Em fa moltíssima il·lusió anunciar que el proper Diumenge 23 de Novembre presento el meu projecte CASA BLOC en el que he estat treballant des de fa un any, i en el que m’han ajudat la beca de creació de la Sala d’Art Jove i l’Escola La Llotja.

He après moltes coses durant aquest temps, i he conegut molta gent en el procés. M’agradaria poder compartir els resultats amb tots vosaltres, els veïns de la Casa Bloc i tota la gent que ha estat involucrada en aquest treball. Es per això que aquesta presentació es també una celebració: I com a tota bona celebració hi haurà vermut! Vull que sigui una petita festa.

On: Terrat de la Casa Bloc. Carrer Torres i Bages, 101 (M) Torres i Bages
Hora: 11.30 fins a les 14.00.

Es podrà visitar un dels pisos, el nostre pis mostra personal,  i pendrem un vermut al terrat de l’edifici. Els arquitectes de El Globus Vermell (Marta Ventura i Joan Vitòria) juntament amb l’artista Domenec feràn un petit debat sobre el projecte i la Casa Bloc que començarà a els 12.30.

La Casa Bloc és un edifici racionalista de 207 vivendes que havia de ser habitatge social per als treballadors de les fàbriques de Sant Andreu al final de la segona república. Abans de la seva inauguració, el règim franquista va fer que la majoria dels ocupants fóssin uns altres: famílies de militars. 
Alguns descendents d’aquestes famílies, cadascuna amb la seva història personal, encara hi viuen. Són l’última generació dels que realment van habitar la Casa Bloc per primera vegada. Aquesta empremta vital contrasta amb el pis 1/11 que el Museu del Disseny de Barcelona ha habilitat com a pis-museu i que representa l’estètica que havien imaginat els arquitectes del GATCPAC en el moment de la seva construcció.

En la presentació del dia 23, que serà a la mateixa Casa Bloc, intentarem reivindicar la realitat de l’edifici i els seus habitants durant més de 70 anys i sobreposarla a la ficció del pis mostra. Veurem les fotografíes de les cases dels veïns en el seu estat actual mentre prenem un vermut amb els mateixos veïns al terrat de la Casa Bloc. Reflexionarem sobre l’espai privat dintre d’un edifici públic i considerat Bé d’Interés Cultural.

Agraïments:
Associació de veïns Sant Andreu Nord, veïns de la Casa Bloc, Montse Carrasco, Conxita Gil, Arquitectes El Globus Vermell (Marta Ventura i Joan Vitòria), DHUB, Museu del Disseny, José Antonio Delgado, Rachel Fendler, Judith Vidiella, Roser Vallès, Escola La Llotja, La Col, Domènec.

Fotografies: Pol Viladoms

Espero veure-us allà.

Una abraçada molt gran!

Irena

Més info:
Event a Facebook.
http://www.saladartjove.cat/i/activitat/casa-bloc
www.lafilladelfotografu.com