Art Byblio en el Niu del Gecko

Les obres premiades i seleccionades en l'edició d'enguany del premi Art Byblio de llibre d'artista, convocat per la EASD Llotja de Barcelona, s'exposaran durant una setmana a l'espai de creació i llibreria de llibres artesans EL NIU DEL GECKO. Aquest espai de recent inauguració, seu de creació de la companyia de teatre d'ombres EL GECKO CON BOTAS, que fent gala de la mateixa interdisciplinarietat que caracteritza els llibres d'artista, compta també amb un espai de venta de llibres artesans. Aquest espai, únic a la ciutat, no pretén competir amb les fires especialitzades en llibres d'artistes, ni galeries d'arts que els exposen, sinó oferir un aparador físic i amb presència constant a artistes i artesans que habitualment poden posar a la venta els seus llibres només en fires o per internet.  Així, recull de manera particular a les seves prestatgeries  llibres amb intenció narrativa, reproduïts a petita escala i posant en valor els element “artesans” i de “fet a mà”.

Tot i que entre els llibres d'artista presentats a la convocatòria del Premi predominen els exemplars únics, i en són pocs els de reproducció a petita escala, es valora que la col·laboració entre el Premi i el nou espai de la ciutat pot potenciar les sinèrgies entre el públic interessat en aquest tipus d'edicions, un espai específic encara poc conegut, i els creadors i creadores emergents.

Un dels objectius del premi es potenciar la creació del llibre d’artista, un format on s’inclou pràcticament l’ús de totes les tècniques artístiques, tan bidimensionals com tridimensionals, als programes de les escoles d’Art. En concret, la modalitat de col·lectiu escola d’aquest any, és el resultat de la proposta plantejada en el context de l’assignatura Reproductibilitat. L'assignatura propicia un context d’exploració mitjançant el diàleg horitzontal i el treball en comú a l’hora de generar coneixements al voltant de les nocions de reproductibilitat i llibre d’artista, elements clau dels llibres artesans editats en petita escala, però no peces úniques que promou l'espai El niu del gecko, que acull l'exposició.

La proposta d'organitzar aquest premi, així com l'exposició, ha estat iniciativa del professorat del Conservatori de les Arts del Llibre de L’EASD Llotja i ha comptat amb la col·laboració d'Arts Libris, del Museu del Disseny de Barcelona, de Raima i del Museu Molí paperer de Capellades.
 
Inauguració - vermut:Dissabte 1 de juny a les 12h.
 
Exposició:Del 3 al 9 de juny, de 16h a 20:30h (dijous 6 tancat).
 
Lloc:EL NIU DEL GECKO -  C/ Gombau, 11 (barri de Santa Caterina, Barcelona).

btv notícies 73 betevé (03/06/2019)