1r premi al concurs “VINCLES 2024”

Exposició: Del 3 al 28 de juliol al centre cultural Els Forns de Breda. Inauguració 3 de juliol. Organitzat pel CP Quatre Camins.

Adaia Anglès de 1r curs del cicle de ceràmica artística, participa en el 3r del concurs de ceràmica artística "VINCLES", ha obtingut el 1r premi.
Els participants són de tallers de ceràmica de centres penitenciaris, d'escoles d'art i de tallers de ceràmica de Catalunya.

L'alumna ha creat l'obra que porta el títol "Panòptic", ens relata aquesta breu explicació sobre el treball presentat: El panòptic és un tipus d'estructura arquitectònica amb forma de torre hexagonal dissenyada per Jeremy Bentham a finals del segle XVII. L'objectiu del disseny era oferir-li al vigilant un amagatall des del qual vigilar les persones preses sense que aquestes sabessin que se les estava observant. Inculcant aquest neguit es creava un estat d'autovigilància permanent. Com et sents tu quan t'observen?
Aquesta obra vol transmetre el neguit que experimentaven les persones presoneres i donar-li la volta, oferint a l'espectador/a la possibilitat de ser qui mira cap a la torre de vigilància sense ser vist/a.

Des de l'Escola Llotja volem agrair la iniciativa a l'organització del concurs, així com a tothom que ho ha fet possible. Felicitats a Adaia per la feina feta!