23ns Premi Codic23ns Premi Codic23ns Premi Codic23ns Premi Codic

23ns Premi Codic

Cerimònia d’entrega dels 23’ns Premis CODIC pels millors Projectes fi de carrera i PFC del curs 2020-2021.

Les alumnes dels Ensenyaments Superiors d’Interiors han estat premiades amb:

1r Premi:
“Sala Edison-Centre de creació i difusió cultural”, alumna Natàlia Gómez, tutora Alba Folqué.

La Sala Edison, el primer cinema de la ciutat de Figueres, inaugurat el 1904, va mantenir la seva activitat fins al 1982, quan va abaixar les persianes. Des de llavors, després de lluites i discussions per com aprofitar l’edifici, resta encara a l’espera del seu rescat.
El projecte Sala Edison, Centre de Creació i Difusió Cultural, recupera la història i funcionament d’aquesta joia arquitectònica, patrimoni local de la ciutat, i la reobre les portes recuperant la seva funció inicial de cinema / teatre adaptant-la a l’actualitat i incorporant nous usos.
La creació d’un nou equipament públic de la ciutat que torni a donar vida a l’edifici set dies a la setmana, on s’hi generin nous records i perquè no caigui en l’oblit.
A més de la reobertura de l’edifici, l’acompanya el nou passatge cap al pati
interior de la propietat, que passarà a ser una zona d’espai verd públic fent més enriquidor tot el seu voltant.

3r Premi:
“La Vall”, alumna Alba Corbalan, tutor Jordi Solé.

Dialogant amb la natura i la llum, dos factors essencials de la vida, en una societat que viu en cuitats grises, que sembla que n’hagi oblidat els beneficis. Una societat que cal es retrobi amb la bellesa de lo essencial. En una vall de profunda calma, on l’aire és net i tranquil, a on la llum s’escola entre els arbres i es reflexa a les aigües lleugeres del riu Ancs, on la llum penetra a l’interior i cobra vida, a on el paisatge crea sons que es converteixen en música, a on l’interior passa a ser el marc i la natura el quadre, a on les nits són estrellades, un lloc que sembla estar més a prop del cel.

Una vall on els límits entre l’interior i l’exterior es difuminen, es fusionen, i creen la casa de colònies Sant Eloi.

Moltíssimes felicitats!

23ns Premi Codic23ns Premi Codic23ns Premi Codic23ns Premi Codic23ns Premi Codic