Del guió a la pantalla

Ensenyaments Superiors de Disseny de Moda

L’assignatura de Projectes d’Indumentària 4 es coordina en la fase projectual amb l’assignatura de Prototipus i està centrada en l’àmbit escènic.

L’activitat que es presenta està enfocada en la creació de disseny de vestuari de producció audiovisual de la pel·lícula Cruella (2021) dirigida per Craig Gillespie, i concretament en la realització del vestuari de la protagonista del film, Cruella.

S’han proposat una sèrie de condicionants per a la creació del vestuari de la protagonista que estan centrats per una banda, en la intervenció del material de cuir, amb possibilitat de combinar-se amb altres materials o teixits, i per altra banda, la inspiració de l’artista islandesa Björk.

La proposta creativa s’ha desenvolupat a partir de l’aportació didàctica del Dr. Ivan Gómez, professor investigador, coordinador del Màster Universitari en Ficció en Cinema i Televisió a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), amb l’objectiu principal que l’alumne sigui capaç de comprendre els agents que intervenen en la realització d’un film i la part que ocupa la proposta de creació artística del vestuari del figurinista.

S’ha visitat l’espai de vestuari del TNC i s’ha fet un taller a l’aula en vestuari escènic en caracteritzacions, impartit per David Farré que forma part de l’equip de vestuari del Liceu. També s’ha col·laborat amb l’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar a Igualada amb l’objectiu principal de conèixer la pràctica en la confecció de peces de cuir i la seva normativa.

Els professors experts en el cuir i els estudiants de 2n ACC2 de la Gaspar, han assessorat en la planificació del prototip així com en el material i el muntatge més adients.

Del 30 de maig al 7 de juny als passadissos de la Seu de Sant Gervasi