Dissenyadores Gràfiques.

L’exposició “Dissenyadores gràfiques” és un homenatge a la primera generació de dones professionals del disseny gràfic a Catalunya. Nascudes entre 1940 i finals del 1950, el primer grup important professional femení va sorgir, principalment, de les primeres promocions de les escoles del disseny de Barcelona, on la major part d’elles va estudiar. Això va suposar la seva inserció laboral al món del disseny gràfic a finals dels anys 60 i al llarg dels 70. Però l’excel·lència de la seva obra no ha estat tractada d’igual manera que la del sector masculí.

Contra aquest fet discriminatori va lluitar la Dra. Anna Calvera Sagué (Barcelona, 1954-2018), professora i amiga de bona part de les dissenyadores protagonistes d’aquesta exposició i de l’equip d’investigadores. “Dissenyadores gràfiques” s’ha d’entendre també com un homenatge a l’Anna, l’amiga que ens va deixar massa d’hora i que ens va encoratjar en la lluita pel reconeixement de la presència femenina en l’àmbit del disseny gràfic i la comunicació visual, un deute que tenim amb aquelles dones que han exercit la professió a Catalunya.

L’exposició és un projecte comissariat pels grups de recerca GREDITS (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social) de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny, i GETLIHC (Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació) de la UVic-UCC.

Amb motiu de la inauguració de l’exposició, s’organitza una taula rodona que comptarà amb la participació de les dissenyadores Toni Miserachs, Ana Zelich, Mont Marsà i Pati Núñez, moderada per M. Àngels Fortea, una de les comissàries de l’exposició.

Es presenten els projectes d’Anna Calvera, Toni Miserachs, Loni Gueest-Tone Hoverstadt, Pilar Villuendas, Mercedes Azúa, Tere Moral, Carme Vives, Tere Martínez, Ana Zelich, Mont Marsà, Xeixa Rosa, Ana de Tord i Pati Núñez.

Us hi esperem a la Seu de Sant Andreu!

Conferència: Dijous 3 de març a les 16h a la Sala Petita.

Inauguració: Dijous 3 de març a les 18h a la Nau U.

L’exposició es podrà visitar des del 3 de març fins el 21 d’abril a la Nau U de 10 a 20h.