Abel Moreno

Vaig anar a estudiar segon d’il·lustració i vaig fer el meu Erasmus a l’accademia di belle arti di Macerata, a Macerata que és una ciutat situada a la província de Les Marcas al centre d’Itàlia, el meu Erasmus va durar tot el primer semestre.

Els professors et tracten bé i els que saben parlar angles intenten parlar-te en anglès si tu ho vols, però jo preferia que em parlessin en Itàlia per aprendre millor, alguns professors no saben parar anglès, però s’esforcen i a vegades afegeixen paraules en espanyol.

Els coordinadors d’Erasmus italians parlen anglès fluït i t’ajuden a gestionar els papers que has d’enviar a la llotja. Els alumnes em van acollir estupendament, des del minut zero van integrar-me al grup i es van interessar per saber d’on venia, perquè havia escollit Itàlia per fer l’Erasmus etc… vaig fer-me amic de companys de classe, de companys de pis, d’altres Erasmus internacionals i també de gent que coneixíem de festa.

Les assignatures que vaig cursar em van agradar molt perquè eren més pràctiques i porten un ritme menys intens al tenir més hores de classe donava temps a acabar tots els treballs a classe i gairebé no portàvem res de treball per a casa.

Les classes eren de dilluns a dissabte de 9 del matí a 6 de la tarda amb una hora de descans al migdia per menjar que aprofitàvem per anar tota la classe junts a menjar un bocata a un jardí proper a l’acadèmia, jo no anava a classe els dissabtes perquè ja feia més crèdits dels que em calien així que no era necessari que anés.


Al principi em vaig fer un embolic amb els idiomes, català, castellà, angles i Itàlia, també em va costar dues setmanes a entendre bé el que em deien els italians perquè no es sembla tant a espanyol com diuen però si té moltes paraules iguals al català.


El que més m’ha agradat ha sigut conèixer a gent tan diferent de mi i emportar-me amistats de veritat, també l’ambient que hi havia a l’acadèmia.


Donaria de consell que sàpiguen que no es una gran ciutat, que fa molt fred, que comencin a buscar pis ràpid, que busquin informació dels grups de whatsapp o facebook de ESN Macerata, ja que poden conèixer a molta gent d’Erasmus abans d’anar-se’n i poden fer grups i buscar pis junts, que marxin a Itàlia al setembre, ja que els de la universitat comencen classe abans dels de l’acadèmia i així tenen més dies per conèixer gent i no arribar atabalat i tenir classe l’endemà.