Gerard Merino

Centre: Universitat de Bohèmia Occidental
Ubicació: Pilsen
País: Republica Txeca
Durada: 12 setembre – 15 febrer
Cicle: Cicle superior de gràfica publicitària

Com ha sigut l’acollida?
El professorat ens ha acollit molt bé, el primer dia ens va ensenyar la universitat i ens enviaven activitats tant escolars com extraescolars. Ens han ajudat el màxim, totes les preguntes que tenia sobre el que fos me les resolia. Els estudiants han sigut molt amables amb mi i hem tingut bona relació. Sobretot m’he fet amic d’altres persones de tot arreu d’Europa que també han vingut gràcies a l’ERASMUS, com per exemple francesos, ucraïnesos, grecs, italians i espanyols. Totes les activitats fora de l’escola les he fet amb gent d’ERASMUS. Hem viatjat a altres països, quedàvem per xerrar i ens ajudàvem entre nosaltres.

Com han anat les assignatures?
Les assignatures que he seleccionat han estat dos durant sis mesos, els treballs que feia eren llargs i divertits de fer. Una assignatura era de 25 crèdits i m’han fet fer un llibret de 20 pàgines amb tema lliure d’elecció, en el meu cas ha estat un llibre de poemes amb una bona maquetació i il·lustracions. L’altra assignatura era de 5 crèdits, durant l’estada m’han fet fer dos treballs i un examen pràctic. Totes dues les he aprovat amb bones notes.

Com funciona la institució i com estan organitzats els estudis de la vostra especialitat en aquest centre?
La institució està molt bé organitzada, el centre on estudiava era un lloc molt ampli on les sales es dividien sense parets ni portes, es comunicava tots els àmbits, però cadascuna tenia el seu propi espai de treball.

Quines dificultats heu trobat?
En el meu cas el problema que tenia cada dia era en l’habitatge, m’he conformat en viure en un pis compartit amb una altra persona on l’espai era molt reduït per tots dos. Compartíem lavabo amb els veïns que també eren dues persones i la cuina estava en una altra habitació del pis, és a dir, havia de traslladar tots els materials a la cuina i després portar-los una altra vegada. Una altra complicació que vaig tindre va ser ubicar-me els primers dies i saber com funcionava tot.

Que és el que més us ha agradat?
El que més m’ha agradat ha estat socialitzar amb altres persones d’altres civilitzacions i conviure molt bé tot junts. Visualment, Praga i Pilsen m’ha agradat molt i la manera de viure que porten els txecs també.

Quins consells doneu a les alumnes que escullin aquest destí?
No pensar molt en els diners que us gastareu, perquè la vida d’ERASMUS la viuràs una vegada a la vida. No et prohibeixis objectius, experimenta noves sensacions, socialitza i parla amb gent nova.