Intenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia UtsetIntenacional - Experiènces - Julia Utset

Julia Utset

1er Semestre curs 20-21
Universitat de West Bohèmia, Plzen, República Txeca

Soc la Júlia, tinc 24 anys i estudio Gràfica Publicitària. Primer de tot, trobo important recalcar que el meu Erasmus s’ha dut a terme durant la pandèmia COVID-19, fet que ha condicionat tota la meva estada a l’estranger.

Absolutament totes les assignatures les he cursat on-line, i així com la majoria dels meus amics (cursant altres estudis com matemàtiques o medicina) han estat força contents amb la universitat, no és el cas dels que hem estudiat a la facultat d’art i disseny Ladislav Sutnarka. Considerem que la majoria dels professors no han estat prou professionals: molt cops no rebíem informació sobre el que havíem de fer, ens ha estat gairebé impossible rebre feedback dels nostres treballs i que no hem après el que esperàvem. Els estudiants Era- mus d’aquesta facultat ens hem sentit confusos i desatesos.

En quan a l’organització, depenia del professor. Jo he cursat 3 assignatures:

1. Photoshop/Illustrator/Indesign: Classe on-line de 2h setmanals i un examen final, ni- vell molt bàsic. El professor no parla anglès.

2. Projectes de disseny: La més interessant, ens donaven un projecte per realitzar-lo des- de casa i cada setmana ens donaven feeback del treball realitzat.

3. Pràctiques de galeria d’art: Vàrem realitzar 2 o 3 projectes en total. Veiem conferències i les comentàvem, entre altres activitats.

Com a part positiva, la facultat disposa d’una sala d’impressió amb molts tipus de papers on podeu imprimir maquetes/projectes de manera barata i força professional.

Dit això i encara que la part acadèmica no ha estat del tot satisfactòria (no sé fins a quin punt debut a la pandèmia), recalcar que no puc estar més contenta d’haver viscut aquesta experiència. Trobo que al realitzar un intercanvi Erasmus+ desenvolupes moltes més habilitats i competències a part de les estudiantils com a tal. El meu anglès (i el de tots els meus companys) ha millorat excessivament, pel que em sento molt més preparada per estudiar i treballar a l’estranger. He après moltíssim de diferents cultures i regions, pel que tinc una visió molt més amplia del que és Europa, a part de sentir-me part del meu continent per primera vegada.

República Txeca és un país força interessant, ple de contrasts i amb força llocs que visitar. Trobo que Praga és de les ciutats Europees més boniques, i tot el país està ple de poblets encantadors. En quan a Pilsen, és una ciutat mitjanament gran i molt bonica, però de nou no puc concretar massa més ja que degut a la pandèmia gairebé tot estava tancat. Puc dir que disposa de 3 o 4 museus força interessants i que a nivell gastronòmic gaudireu, a més és força barat!

Gràcies a escollir correctament la meva vi- venda he conegut a certes persones amb el que hem construït un vincle fortíssim, amics i amigues que en sols 5 mesos s’han convertit en família. Per això recomano que si trieu Pilsen, aneu a viure a Unicity Living i intenteu evitar els dormitoris que la universitat us proporciona d’entrada (especialment si hi aneu en temps de pandèmia!).

A Unicity pagueu uns 100€ al mes més que als dormitoris, però val la pena. Els edificis són nous i tenen calefacció, teniu una sala comú per reunir-vos tots: sopar, jugar a cartes, prendre algo… També disposeu d’un camp de futbol/bàsquet/voley per fer esport, taules de ping pong, un “gimnàs” exterior i zona de pàrquing.

Durant la pandèmia ens ha salvat viure a Unicity Living, ja que com a mínim ens podíem reunir a una sala tots junts i organitzar jocs i activitats (cosa que els dormitoris de la universitat no proporcionen). A més, al ser una empresa privada, no tindreu un control exhaustiu per part de les recepcionistes i la pròpia universitat com passa als dormitoris.

Espero que el meu testimoni ajudi als pròxims estudiants que s’embarquin en l’aventura que suposa una experiència Erasmus+!