Mobilitat Erasmus de pràctiques: convocatòria oberta

Nova convocatòria

Termini de presentació de sol·licituds: 1 març – 23 de març
Sessions informatives virtuals
Dijous, 7 de març a les 18:00
Divendres, 8 de març a les 11:30
Enllaç videoconferència: https://meet.google.com/wnt-vwss-dmh

______________________________________________

Què són les Mobilitats Erasmus de Pràctiques?

Les Mobilitats Erasmus de Pràctiques són una oportunitat excepcional per als estudiants que desitgen adquirir experiència laboral i cultural a l’estranger. Aquest programa permet als estudiants realitzar pràctiques professionals en empreses, organitzacions o institucions d’altres països europeus.

Modalitats de Mobilitats Erasmus de Pràctiques

1. Pràctiques curriculars: Aquesta modalitat comptarà com a pràctiques obligatòries dins del pla d’estudis. Són una part integral del programa acadèmic i els estudiants les realitzen com a part del seu curs.

2. Pràctiques no curriculars: Aquesta modalitat permet als estudiants realitzar pràctiques encara que hagin completat les pràctiques obligatòries. Són una oportunitat addicional per adquirir experiència pràctica i ampliar les seves habilitats professionals.

3. Pràctiques de post-graduat: Aquesta modalitat està destinada als estudiants que han completat els seus estudis. Les pràctiques de post-graduat poden realitzar-se fins a un any després d’haver finalitzat els estudis, sempre que la sol·licitud s’hagi realitzat mentre l’estudiant estava matriculat a la Llotja.

Com sol·licitar?

En aquest document podeu consultar tots els passos que han de seguir-se per sol·licitar i gestionar una mobilitat Erasmus de pràctiques:
Accés document

El termini de presentació està obert durant tot el curs. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç:
Accés inscripció

MOLT IMPORTANT: És imprescindible que el/la candidat/a hagi buscat i hagi rebut l’acceptació de l’empresa on farà les pràctiques abans de sol·licitar la beca Erasmus.

Com Buscar una Empresa per Fer Pràctiques Erasmus?

La recerca d’una empresa per a les teves pràctiques Erasmus pot ser emocionant, però també requereix una certa preparació i esforç.
Aquí tens una guia pas a pas per ajudar-te a trobar una empresa per a les teves pràctiques Erasmus:

1. Defineix els teus objectius: Abans de començar la cerca, reflexiona sobre els teus objectius professionals i el tipus d’experiència que vols adquirir durant les pràctiques. Què t’agradaria aprendre o millorar? En quina indústria o sector t’interessa treballar?

2. Xarxes professionals i llocs de feina: Explora xarxes professionals com https://www.linkedin.com/ i portals de feina especialitzats. Cerca empreses que ofereixen pràctiques Erasmus com ara https://erasmusintern.org/

3. Contacta amb empreses: Un cop hagis trobat empreses d’interès, contacta amb elles per correu electrònic o telèfon. Presenta’t breument, explica el teu interès per fer pràctiques i pregunta si tenen oportunitats disponibles.

4. Prepara una Carta de presentació i CV: Prepara una carta de presentació i un currículum que destaquen les teves habilitats, experiència i motivació per a les pràctiques. Personalitzar-los per a cada empresa.

5. Entrevistes: Si rebis una resposta positiva, prepara’t per a una entrevista. Investiga sobre l’empresa i practica les teves respostes a preguntes comunes d’entrevistes.

6. Accepta una oferta: Una vegada hagis rebut una oferta, assegura’t de llegir els detalls de l’acord i assegura’t que s’ajusti als teus objectius.

Contacte: internacional@llotja.cat