1 (1)46

Anêcdot[ə]s. Penjades vs. projectades. Del 15 al 29 d’abril de 2024.

Dilluns 15 d’abril es va inaugurar Anêcdot[ə]s. Penjades vs. projectades. Una mostra que  és el resultat d’una activitat curatorial col·lectiva protagonitzada per l’alumnat de primer de batxillerat de l’Escola d’Art i Disseny Llotja de Barcelona, en el marc de la matèria Projectes de comissariat d’exposicions.

El discurs de l’exposició s’articula al voltant de dues temàtiques que van ser seleccionades pel grup-classe d’un conjunt de cinc propostes presentades prèviament. D’una banda, s’intenta donar visibilitat a les vivències que han marcat els nostres estudiants; d’altra banda, s’explora i expressa el sentiment de la por a l’oblit.

Aquestes Anêcdot[ə]s, juntament amb la por a l’oblit, es mostren tant penjades sobre tres llençols com projectades en diversos formats artístics. Podreu contemplar el mite japonès del fil vermell, una representació d’una ment immersa en els seus pensaments en el mar, així com una Venus del segle XXI assenyalada pels testimonis que han sorgit de la bústia. Aquestes últimes són fins i tot dictades pels estudiants en una videoinstal·lació a la sala. A més, una nana enregistrada per l’ocasió acompanya la reflexió sobre la por d’oblidar els moments més feliços de la vida en una peça audiovisual.

Per acabar, tot visitant està convidat a  completar la mostra, sigui afegint un post-it o retolant les vostres pròpies vivències al plafó blanc.  

Es faran visites guiades  a l’exposició  els dimecres 17 i 24 d’abril: 9.15 h i dilluns 22 i 29 d’abril: 12.30 h. Punt de trobada consergeria del centre.