Arxiu Mòbil. Interdisciplinars i exhibició Itinerant

arxiu  mòbil

PROFESSORS RESPONSABLES:  Judith Gabriel + 7 professors

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 80

DEPARTAMENT/S: Col·laboració entre els departaments de Moda, Interiors, Gràfic i Producció
ASSIGNATURA/ES: Projectes Interdisciplinars
NOMBRE DE PROJECTES:1

DESCRIPCIÓ:
Projecte de construcció interdisciplinària d’un Arxiu Mòbil dels projectes del 240+ que pugui ser al temps una manera de recollir els continguts, projectes, investigacions i documentació del procés general del 240è aniversari i tanmateix, funcionar també com una extensió i continuïtat del projecte, convertint-se en una manera itinerant d’exposar el projecte, com a recurs didàctic i suport pedagògic, com a projecte a completar a partir de diferents accions i iniciatives no només per la Llotja sinó per qualsevol agent interessat en projectes que es desenvolupen a partir de l’acció col·lectiva i el coneixement compartit.
Construir una memòria de l’escola compartida amb el context social, a manera tanta de projecte educatiu com d’exposició itinerant del. La base del projecte és que un arxiu pot ser alguna cosa que es construeix amb l’acció de qui ho alimenta i contribueix a la seva ampliació i creixement, al mateix temps que és una eina de difusió, un generador de noves propostes, projectes i estratègies.

ACTIVITATS:
240+ Arxiu Mòbil és una proposta de projecte itinerant que és també un mitjà de difusió i de comunicació del projecte, un recurs educatiu i un procés obert d’ampliació i recerca. Una forma de donar continuïtat al procés de treball començat amb el 240+ i que es replantejar el patrimoni i la història d’un escola com un material a partir del qual, activar relacions amb el context, la societat, el present, i pensar i activar el futur. Una forma permanent de provocar que nous agents puguin influir en un procés de treball i reflexió col·lectiva, per tal de transformar un arxiu en un àgora.

arxiu  mòbilarxiu  mòbilCONTEXT:
La cultura de l’arxiu i de la informació exigeix noves maneres de gestionar i de recollir la documentació d’un projecte. Entre d’altres, destaquem tres projectes referents per a la construcció del projecte: Exploradors del temps és una investigació sobre el pas del temps que han portat a terme els alumnes de 3r de Primària de l’escola Sant Martí de Barcelona en el marc del projecte Prototips en codi obert de la Fundació Antoni Tàpies. Els alumnes han construït representacions sobre com les coses han canviat l’escola i com s’ha modificat el barri, amb el suport de documents d’arxiu, itineraris pel barri i objectes de les seves llars. Exploradors del temps acaba amb una exposició portàtil.
L’Arxiu Mòbil TRANSDUCTORES és un conjunt de materials recopilats pel projecte que poden itinerar i desplegar-se en altres contextos. L’arxiu recull multitud de materials del conjunt de pràctiques documentades a TRANSDUCTORES, tant dels projectes exposats com dels resultats de projectes pedagògics.
Re.act.feminism #2. A Performing Archive és un arxiu temporal de performances en viu, en creixement, que viatja por Europa del 2011 al 2013. Aquest arxiu presenta l’art de la performance feminista, de crítica de gènere i queer a través d’un nombre d’artistes i de col·lectius artístics des de la dècada de 1960 fins a principis de la de 1980.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Material de recerca i projecte d’àudio-documents de la comissió de recerca. Informació sobre els projectes del 240+, accions realitzades i documentació consultada pels projectes (Moodle, bibliografia, xerrades, jornades i sessions de formació, etc.) informació del lloc web, documentació dels processos de treball interns i externs, documentació, reflexió i avaluació sobre les activitats. Creació de documentació d’anàlisi i contextualització de les pràctiques realitzades.

ÀMBITS DE TREBALL:
Història de l’escola
Canvis socials i culturals
Context urbanístic: Art, Disseny i Ciutat
Art i pedagogia
Professionalització

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Possible col·laboració amb un FAB LAB. Tots els projectes del 240+ aniversari i els agents i institucions implicades.

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>