Cavall Fort

10_SA_004PROFESSORES RESPONSABLES: Carla Arenas, Josepa Busqué, Pilar Herrero

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 7; Arantza Cotera, Davinia Cutillas, Elisabeth Fernández , Bianca, Pani ,Saori Kondo, Maite de la Rubia
DEPARTAMENT:  Arts del Llibre
ASSIGNATURS: Dibuix, Projectes i Taller de Gravat i Serigrafia

cavall fort

DESCRIPCIÓ:
La revista Cavall Fort va començar a circular a l’any 1961, amb l’objectiu de trobar una manera amb la que els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Des d’aquest moment, ha sigut un referent a Catalunya no només per la literatura juvenil sinó també per a les seves aportacions des del camp gràfic, de la il·lustració i de les arts visuals.
Quan va néixer la revista, es va encarregar de la direcció artística Llucià Navarro, professor de l’Escola d’Arts Aplicades i d’Oficis Artístics (Llotja), i el futur director de l’escola des dels finals dels anys 70 fins el 1989. La col·laboració amb en Llucià va ser de llarga durada, i és una figura central a la història de la publicació.
Aquest projecte per tant, proposa recuperar aquest vincle entre Llotja i la revista, i també una pràctica de la revista de publicar portades dissenyades per artistes. L’alumnat produirà una sèrie de portades de la revista que es publicaran en un monogràfic específic dedicat al projecte, acompanyada a més a més per un article que recupera la contribució pedagògica del Professor Navarro.
La aproximadament 5 portades dissenyades es produiran també en format de gravat i una enquadernació, per poder formar part i entrar en circulació amb una exposició itinerant dedicada a Cavall Fort, xarxa de Biblioteques Municipals de Catalunya.

10_SA_002ACTIVITATS:
Per una banda, el projecte implica produir continguts per a un monogràfic de Cavall Fort, en el format d’una sèrie de portades, més un article sobre la figura de Llucià Navarro, i el paper pedagògic i social de l’art. Exposició a la Sala Espai Blanc de Llotja Ciutat de Balaguer.
Per una altra, les portades entraran a formar part d’una exposició itinerant sobre Cavall Fort. El projecte produirà un panel sobre el projecte, les portades i el vincle entre Llotja i la publicació.

CONTEXT:
El projecte dóna comptes de la implicació social de Llotja des de la producció artística.

10_SA_001

TIPUS D’ARXIU:
Es consulten exemplars d’època de Cavall Fort

ÚS I PRESENCIA EN EL PROJECTE:
El projecte re-interpreta les portades originals de la revista i intenta portar al nostre moment actual el disseny i producció de portades artístiques.

ÀMBITS DE TREBALL:
Art i pedagogia
Canvis socials i culturals

AGRAÏMENTS:
Mercé Canela, Directora de Cavall Fort
Francesc Navarro, Bernat Puidollers, Jacint Bassó,
www.Llibrenet.com
Xarxa de Biblioteques Catalunya

+ INFO:
http://www.cavallfort.cat/cavallfort/ca/qui-som/sala-  premsa/noticia.html?id=1108

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>