Disseny cal·ligràfic d’una Marca per una etiqueta d’ampolla

PROFESSORA RESPONSABLE:  Laura Bellver

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES:

DEPARTAMENT/S: Disseny Gràfic
ASSIGNATURA/ES: Mòdul tipografia (Grau Mitjà)
NOMBRE DE PROJECTES: 30

DESCRIPCIÓ:
Creació d’una marca personal utilitzant la cal·ligrafia com a recurs pel disseny de l’etiqueta d’una hipotètica ampolla de cava 240+ . Composició lliure treballant el concepte de marca com a conjunt unitari. El projecte és una aproximació al disseny des de tècniques manuals i una reflexió sobre l’ús exclusiu de l’ordinador, i la diferent aproximació i relació amb els sistemes de producció, quan el treball de disseny es relaciona directament amb tècniques específiques relacionades amb la creació individual, la idea de peça i el valor afegit que aquests conceptes poden oferir avui dia com a fet diferenciador al món del disseny.

ACTIVITATS:
Proposta d’exercici a l’alumnat per tal de dissenyar la etiqueta d’una ampolla de cava. Cadascun dels alumnes realitza una proposta que es presenta al Museu del Disseny de Barcelona el 23 de gener com a procés obert d’un projecte educatiu.

CONTEXT:
La cal·ligrafia és una tècnica que recull diverses fonts i referències culturals que consideren el gest, el seu control i la seva expressió, com a sistema de representació de l’harmonia i l’impacte del present sobre una superfície. Avui dia s’investiga i gestionen les relacions entre tècniques híbrides que recullen el llegat del gest i interpreten de forma gràfica i tecnològica el moviment per convertir-les en dibuixos, etc.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Documentació i recerca d’informació sobre el tema.
Realització d’esbossos previs amb diferents estris de cal·ligrafia
Selecció de la millor idea (seguiment a l’aula)
Confecció de la proposta definitiva.

ÀMBITS DE TREBALL:
Economia i Mercat: Art, Disseny i Indústria

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>