Patró 240

12_CB_05

PROFESSORA RESPONSABLE:  Montserrat Serra

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 25; Irene Alonso, Dara Borrega, Ana Navarro, Carla Giné, Carlota Gan, Elena Nicolau, Claudia Gilabert, Georgina Jiballí, Aina Jené, Gina Baldé, Aleix Aceituno, Leia Goiria, Clara Estrany, Estela Bonet, Ariadna Cervera, Olga Rodrigo, Miriam Belazzoug, Maya Segarra, Laura Miró, Judith Galán, Jani Oh, Mar Coromina, Mariona Valls, Oriol Serra, Maria Gil.

DEPARTAMENT: Moda
ASSIGNATURA: Patronatge i Confecció I
NOMBRE DE PROJECTES: 3

DESCRIPCIÓ:

12_CB_04
PROJECTE 1:  A LA MANERA DE PICASSO
Realització dels patrons d’un vestit basat en la reinterpretació dels dibuixos de l’etapa de formació de Picasso a l’escola Llotja (1895-1897), prenent com a punt de partida la fusió del tema religiós que predomina en els seus inicis i la forma cubista. L’exercici de versionar, rellegir i reinterpretar a un altre artista és un estratègia pedagògica al mateix temps clàssica i contemporània que s’ha convertit en metodologia de treball de molts artistes i dissenyadors a l’actualitat.
Alumnes participants: Mar Coromina, Judith Galán, Clara Estrany, Maria Gil, Jani Oh, Laura Miró, Maya Segarra, Leia Goiria i Miriam Belazzoug.
Material de lliurament:
-Memòria del procés de treball (esbossos, il·lustracions dels alumnes, patrons…)
-Patró en paper a mida natural exposat en maniquí

 

12_CB_03
PROJECTE 2: CORSÉ-COTILLA
Es tracta de seleccionar una cotilla clàssica per, en primer lloc, investigar i reproduir el model antic, realitzant posteriorment una versió ‘moderna’, que incorpori teixits amb dissenys d’Indianes.
Alumnes participants: Aleix Aceituno, Irene Alonso, Dara Borrega, Carlota Gan, Carla Giné, Ana Navarro i Elena Nicolau.
Material de lliurament:
-Treball de camp
-Book/memòria (inclou patrons i CD amb imatges)
-2 cotilles a mida natural exposades en maniquí

 

12_CB_02

12_CB_01
PROJECTE 3: SILUETA
Es tracta d’investigar sobre les transformacions dels canons de bellesa i el vestit des de el 1775 fins al 2014. Per això, es construeix una imatge gràfica de la silueta corresponent a cada moment històric, per tal d’observar la fluctuació de la seva forma durant gairebé tres segles.
Alumnes participants: Olga Rodrigo, Estela Bonet, Claudia Gilabert, Georgina Jiballí, Gina Baldé, Aina Jené, Oriol Serra, Mariona Valls i Ariadna Cervera.
Material de lliurament:
-Book/memòria

12_CB_06
CONTEXT:
Les relacions entre moda, societat, art i història son els eixos dels projecte de l’assignatura, incentivant relacions entre disciplines i la idea de reconstrucció física com un mitjà pedagògic per entendre i investigar sobre una matèria. Aquest projecte suposa una primera experiència de relació oberta entre el Museu Picasso de Barcelona  i ESDA Llotja.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Exercicis de formació de Picasso com a documentació del treball i punt inicial del projecte. Dissenys antics d’indianes aplicades a nous usos. Imatges d’arxiu de moda dels segles XVIII, XIX I XX, per tal de realitzar una gràfica comparada de l’evolució de la silueta femenina.

ÀMBITS DE TREBALL:
Art, artesania i tecnologies

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Museu Picasso de Barcelona
(Anna Guarro, Cap de Programes Públics i Maria Alcover Pericot, Servei Educatiu)

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>