Arxiu dels treballs de Joieria. L’evolució del departament.

14_SA_001 PROFESSORA RESPONSABLE: Imma Gibert
NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: Estudi independent realitzat per a la professora, sense alumnes

DEPARTAMENT:     Joieria
ASSIGNATURA:     Taller

14_SA_002

DESCRIPCIÓ:
Aquesta investigació recupera exemplars de peces de joieria dissenyats a Llotja, per tal d’esbrinar: com ha evolucionat la tècnica al llarg dels últims 30 anys?
La professora de joieria Imma Gibert tracta amb aquesta investigació de digitalitzar la col·lecció de joieria a Llotja. Per una banda el projecte ajudarà a enregistrar i establir un record de les peces, moltes de les quals són fràgils i susceptibles al trencament. Per una altra, mitjançant la creació d’una base de dades en línia, el projecte millorarà l’accessibilitat i visibilitat de la col·lecció, tant per a la comunitat de l’escola com per a, més endavant, el públic general.

ACTIVITATS:
La finalitat de la base de dades és pedagògica. Les fotografies de les peces incloses serviran per donar exemples de materials, tècniques i mecanismes que avui en dia gairebé no es fan servir, per exemple. A més a més, la visió del conjunt de la col·lecció permetrà fer una reflexió sobre com ha evolucionat la joieria del departament des de la seva creació a 1986.

14_SA_003

CONTEXT:
El projecte estudia la història del departament de joieria, a partir d’una col·lecció de les peces produïdes al llarg dels anys.

TIPUS D’ARXIU:
La col·lecció de joieria produïda a Llotja.

ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
El projecte crearà una base de dades per enregistrar les peces.

ÀMBITS DE TREBALL:
Art, artesania i tecnologies
Història de l’escola

AGRAÏMENTS:
Oskar Alvarado, professor d’arts visuals, per a una sèrie de fotografies

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>