Llotja/Indianes: arquitectura i ciutat

14_CB_001PROFESSOR RESPONSABLE:  Jordi Solé
NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 10; Andrea Ameijeiras, Tahiri Campañà, Judit Caño, Silvia Fernandez, Carles Gil, Ingrid Martin, Fernando Martínez, Ester Riba, Roger Santacreu, Joan Albert Tolrà.

DEPARTAMENT: Interiors
ASSIGNATURA: Disseny d’Espais Exteriors
NOMBRE DE PROJECTES: 2

14_CB_00314_CB_002DESCRIPCIÓ:
Per el 240+, l’assignatura de Disseny d’Espais Exterios desenvolupa dos projectes en paral·lel. Un d’intervenció urbanística per tal d’optimitzar la visibilitat i presència de l’edifici de la Llotja de Mar a la Plaça Pla de Palau, proposant fins i tot el canvi de nom pel de Plaça de la Llotja de Mar, més d’acord amb la seva importància com a epicentre econòmic i porta d’entrada del trànsit marítim.

14_CB_005

L’altre projecte, Espai Indià Coworking, consisteix en la transformació en espai de coworking d’una antiga casa-fàbrica d’Indianes, incidint sobre les noves dinàmiques laborals i la seva adaptació a un edifici concebut per simultaniejar habitatge i treball.

CONTEXT:
La recuperació a partir de la importància històrica de l’edifici de la Llotja de Mar i el seu impacte real en l’economia i les transaccions econòmiques de Barcelona, converteix un projecte de reordenació urbanística i de remodelació d’una antiga casa-fàbrica en un a manera de recuperar el valor real i la importància històrica d’un edifici i la seva activitat desenvolupada al llarg dels segles.

14_CB_006

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Documents planimètrics i dibuixos històrics dels emplaçaments. Arxiu històric de la ciutat. Projectes finals i dossier dels projectes de transformació de la plaça Pla de Palau, i la casa-fàbrica d’Indianes.

ÀMBITS DE TREBALL:
Context urbanístic: Art, Disseny i Ciutat
Context arquitectònic i espais interiors

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>