Llotja, In 240 Art Progress Enamelled. Mural d’esmalts

esmalt

PROFESSORES RESPONSABLES: Núria L. Ribalta i Lourdes Perlas

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 18; Anna Bolló, Alba Estrada, Marta Hidalgo, Valentina Mattei, Emilie Thibault, Julinya Pasechna, Pao-Kuei Wang, Cotte Montero, Nuria Basanta, Mireia Calzadai, Júlia Mirete, Sara Rozas, Anna Tapias, M. Angeles Martinez, Josep Ronsano, Montserrat Cortinas, Rosa Cassany, Montserrat Rifa. Alumnes de primer + segon i monogràfics.

DEPARTAMENT: Esmalts artístics
ASSIGNATURA: Taller i projectes
NOMBRE DE PROJECTES 1

DESCRIPCIÓ:
El projecte indaga sobre l’ús del mural urbà a Barcelona per tal de recuperar quines han estat les aplicacions de l’esmalt al mural urbà del segle XX a Barcelona.
Per una banda, el projecte desenvolupa una recerca sobre l’ús del mural a Barcelona, sobretot, a projectes arquitectònics de la ciutat i la seva relació amb corrents estilístiques a Europa i arreu del món. Després d’aquesta investigació i contextualització prèvia, la segona part del projecte consisteix en la realització col·lectiva d’un mural d’esmalts a la seu de Sant Andreu de Llotja amb un estudi previ de la seva viabilitat tècnica, proves de color, materials, etc.

ACTIVITATS:
Possible intervenció mural d’esmalts permanent a la seu de Sant Andreu de Ciutat de Balaguer (en fase de negociació). Realitzades primeres proves de materials i formats.
Possible continuïtat del projecte al curs 2015-2016.

CONTEXT:
Els esmalts artístics al foc són tècniques amb múltiples aplicacions contemporànies. Des del desenvolupament com a tècnica artística, a les seves relacions amb la joieria i la arquitectura, passant per les seves aplicacions industrials: fabricació d’electrodomèstics, senyalitzacions urbanes, etc. Conceptualment, moviments com el Arts and Crafts a Anglaterra, l’art Nouveau, i el Modernisme, actualitzen al segle XX el seu desenvolupament.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Webs d’esmalts i catàlegs d’empreses i exposicions, artistes dedicats a aquest tipus de feina. Localització d’edificis intervinguts i visites.

ÀMBITS DE TREBALL:
Història de l’escola
Context urbanístic: Art, Disseny i Ciutat
Art, artesania i tecnologies

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Possible col·laboració amb l’associació d’esmaltadors CIDAE

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>