Urbansketching, Llotja dibuixada a la ciutat

Urbansketching

PROFESSORS RESPONSABLES:  Pere Pich Rossell i Lourdes Perlas Zurita, més col·laboradors.
NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 9; Francisco Candel, Elvia Cor, Mono Ciezo, Silvia de Dios, Carlos Tomás, Carma Villa, Estela, Neus Relat, Nuria Paredes.

DEPARTAMENT: multidisciplinar
ASSIGNATURA: multidisciplinar
NOMBRE DE PROJECTES: 1 amb 5 sessions

UrbansketchingDESCRIPCIÓ:
El projecte consisteix en realitzar una ruta amb cinc sortides per les seus actuals i històriques d’ESDA Llotja, realitzant sessions de dibuix al natural tant de l’exterior com de l’interior de les seus. L’organització de l’activitat no depèn d’una assignatura sinó que és una invitació oberta. A cadascuna de les cinc sortides, un convidat realitza una breu introducció d’algun aspecte significatiu de la història de llotja de cada seu.

ACTIVITATS:
Urbansketching, Llotja dibuixada a la ciutat: sortides en grups a diferents emplaçaments de la ciutat relacionats amb l’escola llotja.
Primera sortida: 20 de desembre de 2014 al barri de la Ribera de Barcelona (el Born).
Segona sortida: 23 de gener de 2015 a les 12,45 al Museu del Disseny de Barcelona.

Urbansketching

CONTEXT:
Les sortides són un espai que possibilita relacions entre alumnat, professorat i departaments per tal de relacionar-se amb el context, mitjançant el dibuix, la deriva i el recorregut per la historia i les seus de la Llotja. Una crònica del natural i un espai de socialització per tal de reivindicar l’acció directa i recuperar d’esperit dels situacionistes.

TIPUS D’ARXIU: ÚS I PRESÈNCIA EN EL PROJECTE:
Els mateixos espais i seus que han acollit a l’escola en diferents moments de la història, es converteixen en el referent objectual i en el motiu de les sessions de dibuix al natural. Un retrat d’un material patrimonial que es converteix també en una manera de tornar a ocupar aquests espais.

ÀMBITS DE TREBALL:
Canvis socials i culturals
Art i pedagogia
Art, artesania i tecnologies

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Professors que estan treballant el dibuix urbà de l’escola Llotja i del Centre d’Art la Rectoria

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>