Proposta de mural col·lectiu a Barcelona, en commemoració del 240+ i Document sobre l’origen i creació de l’especialitat de Pintura Mural a Llotja

muralismePROFESSORS RESPONSABLES: Àngel Martínez i Juan Carlos Lozano, la resta del departament també estan interessats a participar  en diferents moments del projecte.

NOMBRE I NOMS DELS ALUMNES: 17; Francina Balaguer, Alba Ballester, Bertolin, Kimberly Bru, Sandra Estruel, Neus Masdeu, Robert Minguell, Adrian Ponz, Cristina Rengel, Patricia Rivera,
Judit Rodriho, Luz Marina Rodriguez, Gema Salas, Ricardo Salgueiro, Joan Serra, Francisco Vidiella, Miwa Watanabe. També estan convidats tots els alumnes de 1er i 2on curs i els alumnes de Projecte Final del Departament d’Arts Aplicades al Mur.

DEPARTAMENT: Arts Aplicades al Mur
ASSIGNATURES: diferents assignatures i tallers del departament
NOMBRE DE PROJECTES: 2; projecte de realització i execució d’un mural i projecte de recerca històrica sobre l’especialitat de Pintura Mural.

muralisme

DESCRIPCIÓ:
Projecte de disseny i execució d’un mural i recerca històrica sobre l’especialitat de Pintura Mural.

Una part del projecte tracta de recollir i documentar amb una sèrie d’entrevistes, l’origen i la història del departament. El punt de partida són:

  1. Carta del director i cofundador de l’especialitat de Pintura Mural, Llucià Navarro al professor de la mateixa especialitat Joan Juan.
  2. Fotografia del grup de professors del Departament de Pintura Mural, del curs 1988-89, actualment al despatx del Departament d’Arts Aplicades al Mur, a la Seu de Sant Andreu.
  3. Entrevista al pintor i ex-professor de l’especialitat, Jordi Alumà
  4. Entrevista al professor i actual Director de l’EASD Llotja, Francesc Navarro, fill de Llucià Navarro.
  5. Revisió de la documentació existent a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, de Josep Ma. Garrut, cofundador amb Llucià Navarro de l’especialitat de Pintura Mural.
  6. Diverses publicacions existents sobre la història de l’Escola Llotja

muralisme

L’altra part consisteix en dissenyar una proposta per a un mural urbà participatiu, factible de dur a la pràctica, en una ubicació encara per concretar, per alumnat i professorat de l’escola Llotja. En aquest punt, estem treballant els alumnes de 1r i 2n curs d’Arts Aplicades al Mur.

muralisme

ACTIVITATS
240+ Origen i creació de l’especialitat de Pintura Mural a Llotja. Projecte de recuperació de la memòria del departament. Realització d’un Mural- celebració.

ÀMBITS DE TREBALL:
Història de l’escola
Canvis socials i culturals
Context urbanístic: Art, Disseny i Ciutat
Art i pedagogia
Professionalització
Art, artesania i tecnologies

AGENTS I ENTITATS PARTICIPANTS:
Possible participació de: Associacions de veïns de Sant Andreu, Ajuntament de Barcelona (Districte de Sant Andreu, Districte de Sarrià-Sant Gervasi), Generalitat de Catalunya (Departament d’Ensenyament, Departament de Cultura -Patrimoni-, empreses privades, de material de Belles Arts o d’altres, que estiguin interessades en participar com sponsors)

Añadir a favoritos el permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>